Høstskog
Utstyr
  • Nikon D200
  • Tokina 12-14mm f/4
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/16
  • Lukker0,3s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1044
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226273} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette syns eg var skikkelig bra, malerisk og vakkert.
Eit vellykka tildels abstrakt uttrykk.

Flotte fargar - få det opp på veggen!

Inger Anne
Tom A. T.
Pen variant av et mye brukt motiv. De høstlige fargene i forgrunnen står fint til den blå himmelen i bakgrunnen og trærne er gjengitt med severdige valører. At du har valgt et sted med litt glissen skog syntes jeg også er et pluss.
mvh Tom T
Espen S.
Dette var flott Torbjørn!

Lekker bruk av farger!

Espen
ingeborg w.
Et mye brukt motiv, men så lenge det er pent gjennomført er det greit. Her står de varme fargene i vegetasjonen mot de kalde på himmelen fint mot hverandre. At det er fint sollys på bjerkestammene hjelper også mye. Det skaper litt mer livi bildet. Det blir også ryddig når det bare er bjørk.
Tone A.
Hei
Eit kreativt haustbilde med eit malerisk uttrykk der dei gjentekne trestammane gir bildet ein fin rytme og dybde. Her er det varme haustfargar som er ein fin kontrast til dei kjølige blåtonane, som gir ei kjensle av regn i lufta pga linjene.
Dei lyse trestammane som er så bare og lystona, er ein flott kontrast mot dei mørkare trestammane bak som også har litt vintergrønt.
Flott fargespel i forgrunnen når det gjeld brun-orangetonane som bølgar seg mot det meir gulgrøne graset i midtgrunnen der det er innslag av orangetonar. Litt uroleg å sjå på i lengda, men her har du fanga hausten med eit kunstnerisk uttrykk med vakre fargar og fine kontrastar.
:) Tone
Geir B.
Dette er det mange som forsøker seg på ( lang lukkertid + vertikal panorering med kamera ) men dette er absolutt det flotteste jeg har sett.

Her er det både flotte linjer, homogene flater og nydelige valører i en perfekt eksponering som mer minner om en tegning utført med røff strek og fargeblyant på grovt papir enn foto.

Strålende !!!

mvh
Geir
Eyvind R.
Enig med de andre at dette var bra gjennomført Torbjørn. Svært vellykket bruk av linjer, farger og bevegelsesuskarphet.

Mvh Eyvind
Ivar B.
Utrolig behageligehøstfarger. Liker godt at du har valgt en lukkertid/tilting som gjør at alt ikke flyter helt ut. For meg er dette et perfekt forhold mellom det å skulle gi et spennende og drømmende bilde uttrykk, samtidig som noe av virkeligheten beholdes. Det blir da liggende i grenselandet mellom det abstraktet og konkrete og det tror jeg tiltaler folk. Liker forgrunnen og at du har med himmelen. Jeg ser at jeg er i undertall, men slenger det ut likevel. Jeg liker svært mye i dette bildet, men blir ikke helt fortrolig med komposisjonen. Elementene er litt mye spredt, og gir ikke den ro som jeg føler dette bildet burde gitt meg, øynene flakker litt i meste laget for min del. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.
OJ! Dette er vakkert! Høstfargene glir over i hverandre gjennom strå og stammer, og de er passelig sterke og duse på en gang. Svært vellykket og godt gjennomført. Liker det nye portrettbildet ditt også!

Anne-Lise
Torbjørn K.
Takk for alle hyggelige kommentarer!

Dette er et bilde jeg har hatt i tankene en stund, men jeg har ikke funnet den passende skogen enda. I går dro jeg en tur til Rotvoll, etter at fotograferinga har ligget brakk litt for lenge. Tanken var å fotografere landskap i blåtimen, men på veien ned til fjæra dukket dette motivet opp.

Ivar: Takk for at du er ærlig og sier hva du mener om komposisjonen. Jeg har 10-15 tilsvarende bilder, men men ulik komposisjon liggende. Dette vurderte jeg til å være best, men det kan hende jeg har et bilde du liker bedre. Ville du hatt flere trær? Færre trær? Et mer markert blikkfang, f.eks et tre som stakk seg mer ut i forgrunnen?

Torbjørn
Ivar B.
Ja ikke lett å si Torbjørn, men tror jeg ville hatt et mer markert blikkfang som trakk til seg blikket, samt litt mer symetri. Jeg synes som sagt at du er veldig nært noe helt utrolig bra her, men ikke i helt i mål. Jeg ser du har brukt vidvinkelen, og tror du kunne vunnet mye på et bilde med litt tele for å fortette hele bildet. Når jeg ser på bildet igjen, tenker jeg også at et kutt av treet i venstre kant nesten inntil de andre trærne hadde gitt litt av det fortette uttrykket som jeg savner. Det får også da bedre balanse og symetri. Men jeg har jo registrert at jeg er i det absolutte mindretall og det er godt mulig jeg tar feil. Mvh Ivar.
Tormod I.
Meget bra utført dette her Torbjørn. Virkelig flotte farger. Likevel er jeg enig med Tone og forsåvidt Ivar at det er noe vanskelig å betrakte i lengden siden det ikke er noe faste holdepunkt å hvile på.
Men som sagt, bildet holder høy kvalitet!
Nils B.
Joda tanken er god, men i mine øyne er du ikke helt i mål. Når jeg betrakter bildet er farger kontraster helt ok, men selv om dette er bortimot abstrakt så ønsker iallefall jeg at bilder gir meg ro. Her finner jeg ikke ro og for meg blir det faktisk (beklager at jeg sier det) ubehagelig å se på.
mvh Nils
Torgeir Pande B.
Dette var skikkelig bra! Flotte farger og kontraster!

Har prøvd meg på det samme, men du har lykkes mye bedre enn meg med dette!:) Flott!

MVH:
Torgeir!
Geir Helge S.
Ganske bra, men som enkelte andre er jeg ikke overbegeistret. Det som i mine øyne gjør at dette faller litt igjennom er den øverste delen av bildet. Et kutt i toppen (1/5) ville gjort bildet mer ''behaglig'', men selv da er det bare ganske bra...
Det er greit å ha noe å strekke seg mot til neste høst...da kommer muligheten igjen, og da sikkert med mange nye ideer om hvordan resultatet skal bli!
Mvh Geir
Espen A. I.
Å! Herlig Torbjørn! Nydelig abstrakt stykke foto dette - men brilliante farver og et herlig sug, nesten litt psykotisk lignende bilde - klarer ikke helt å forklare.
Du er flink!

mvh Espen
Øyvind A.
Pent, deilig fargesammensetning. Bevegelsen er også passe etter min smak, ved at det er igjen nok finstruktur til å gi liv i flaten. Komposisjonen er jeg ikke fullt så begeistret for, øyet finner liksom ikke helt roen. Kanskje en beskjæring av det lyseste oppe hadde vært en forbedring? Jeg tror også bildet hadde tjent på om du hadde unngått å få den ene stammen helt ned i bildekanten.
Ø.
Eirik H.
Flott, pent og alt det der, men eg må likevel tilføye at eg ser bilete som dette kvar haust, spesielt i fotoblad. Ditt bilete står ikkje tilbake for nokon av dei tilsvarande bileta i blad som Photography Monthly, Practical Photographer eller Outdoor Photography, men heller ikkje noko meir. Så eg har ikkje nokon innvendingar mot dette biletet i seg sjølv, men eg saknar at nokon går eitt skritt vidare med bilete av denne typen.

Og ja, eg har tatt slike bilete sjølv :)
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var fantastisk flott, Torbjørn! Det er et bilde man blir glad av å se på, uansett om bilder med samme teknikk er tatt før. Fargene har fine overganger og bildet har en fin tekstur. Bildet ditt skiller seg positivt ut.

hilsen ingebjørg
Ronnie S.
Morsomt med slike opp/ned panoreringsbilder, men jeg er enig i det EH sier. Hvem kan ta slike bilder litt videre.
Kjell Sigurd S.
Veldig flott dette Torbjørn. Bra teknisk utført. Komposisjonen sitter bra etter min mening, med unntak av nevnte nederste trestamme. Synes ikke du skal kutte noe her. Severdig høstbilde.

Kjell S
kåre l.
Som en av de som ikke har prøvd seg på slike bilder, synes jeg detter er veldig bra. :-)
At du har fått med såpass mye av himmelen liker jeg, også det at trærne er av samme type.
Steinulf L.
En lys og vennlig høstskisse med luft mellom trærne. Liker utsnitt og innhold. Ikke så originalt, men meget fint utført.
Odd Tore S.
Teknikken er velkjent og brukt av mange, med vekslende resultat.
Jeg synes at dette er av de absolutt bedre, fordi det ikke virker overlesset, men har nok rom mellom elementene. Du har også unngått elementer som avviker mye fra vertikalen, og panorert passende mye etter min mening.
Det har gitt stammer med lysere felter som jeg synes gjør seg bra, og som vi faktisk har på et maleri med omtrent samme motiv.
Odd Tore
Ann T.
Dette synes jeg er et veldig pent bilde. Nydelig farger og bra bruk av farger, lys (liker spesiellt de blå tonene som skinner mellom trærene) og bevegelser.

Mvh. Ann
Torbjørn K.
Takk til dere alle, både for ris og for ros. Ros inspirerer mens det ofte er ris jeg lærer av, så jeg setter stor pris på begge deler. Det er bare å legge seg flat, jeg er nok en liten klisje-fotograf og tar stort sett bare bilder av ting jeg har sett før :-)

Torbjørn
Christian I.
Flotte farger! Varierte sådan. Det er sånn et høstbilde skal være også! Liker veldig godt å følge med på bildene dine. Kommer forhåpentligvis snart med masse nye bilder. Må bare skaffe meg noe utstyr først! Stå på Torbjørn! Snakkes!

Mvh
Christian..
Aase Marit W.
Hei Torbjørn,

Dette likte jeg godt, selv om det selvsagt finnes ørten av disse bildene er det noe jeg liker ved dem. Faktisk minner ditt bilde ganske mye om et jeg selv malte (akvarell/blandingsteknikk) for mange, mange år siden. Det sier kanskje litt om hvorfor jeg har så sans for akkurat disse bildene. Din variant fikk meg til å tenke på at det sikkert kunne vært veldig spennende å ta slike bilder under forskjellige lysforhold. Min akvarell hadde mye de samme fargene som ditt bilde, men himmelen var ''trukket litt lenger'', med en dypere tone og mer magenta, så vidt jeg husker. Det kan sikkert være spennende å også leke litt med fargene i et slikt bilde i PS, for å se hva som skjer - det kan kanskje også gjøre at en kan finne et litt annerledes uttrykk på et ellers velkjent motiv? Ville gjerne forsøkt dette selv, men jeg må nok ha meg en tur et annet sted da, finnes ikke slikt her. Kupert krattskog er heller det det er mest av her, men ikke like fint til slikt... ;)


Mvh,
AaseM. :)
Jan Frode A.
Jeg kommer seint inn her med en kommentar. Leser jo at der er litt ymse respons på bildet ditt. Motivet, eller rettere sagt måten å formidle motivet på, er vel en gjenganger. Selv har jeg ikke prøvd meg på denne varianten, men jeg tror at der er mye som spiller inn for å få et bra sluttresultat. Det være seg lys og former. Jeg syntes du har lykkes veldig godt. Det er ingen skam å ta bilder av noe en har sett før. Et motiv og en handling/fortelling kan gjengis og formidles på mange måter; det er opp til formidleren og betrakteren å gi et endelig sluttresultat.

Vel, for å si det enkelt: Jeg liker dette. Du får fram noe levende i bildet, samtidig som en får en følelse av flere lag innover. Du har nok truffet både med lys og former her.

mvh Jan Frode
Inger-Lise S.
En ren nytelse! Både lyset og fargenyansene er svært bra. Her er luft og bevegelse. Effekten flott og det er dyktig utført. Malerisk dette. Virkelig godt å se på.
''Et mye brukt motiv'', leser jeg....og det er sant.Det gjelder også svært mange andre motiv....Ikke mange forunt å finne ''ubrukte motiv'' ;-)
Din variant er av de absolutt beste, etter min mening.Ikke minst fordi du har gitt rom for så mye luft.
Dette vil gjøre seg digert på en egnet vegg. Meget bra!

Inger-Lise
willy m.
Nytelse å se på...har ikke mer å si:) godt nyttår
mvh willy
Aleksander M.
Dette var bra! Nesten som et maleri.

Mvh Aleksander
Anne Lene B.
Hei Torbjørn
Dette var vakkert!! Nydelige toner, fin komp og en malerisk utførelse!!

Hilsen Anne Lene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu