glødende mot kulden
Julen nærmer seg og det er verken frost, snø eller tåke.. -Bare bart og tamt. Plukker frem et bilde jeg tok for omlag tre uker siden da vi faktisk hadde en periode med litt god gammeldags vinter.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • tamron 90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger973
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226413} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Stig Børre E.
Stort mere delikat enn dette får det ikke blitt. Utrolig lekkert.
Det varme skarpe løvet mot den flotte blå bakgrunnen. Komposisjonen
er også veldig bra. Topp!

StigB
Ronnie S.
Morsomt å se og fotografere, men...... altfor forutsigbart. Kjedelig i mine øyne.
Anders H.
Skjønner hva Ronnie mener, men det er ikke til å stikke under en stein at bildet er bra. Fargeblandingen er det som gjør bildet, begge fargene er sterke og tunge. Skarpheten sitter også veldig bra, liker at nesten hele bladet er skarpt, selv om du har brukt minste blender. Komposisjon er jeg litt mer skeptisk mot, den fungerer, men den blir kanskje litt kjedelig?

Bruker du forresten stativ når du tar disse bildene? Bare nyskjerrig.

Anders
Avsluttet .
Jeg syns ikke dette bildet er kjedelig i det hele tatt,det er bare godt å se på.Fargene er nydelige mot hverandre,den duse fine bakgrunnen mot det brunorange er topp.Så har du isen som er med på å heve bildet ytterligere,meget bra!
Hilsen Tone!
John H.
Hei Ingebjørg.
En grei komposisjon, fine farger og sterkere kontraster en vi er vant med fra deg. Fint motlys gjennom bladet og skarpe iskrystaller hever inntrykket. Men... du har lagt lista høyt så.... Vel greit nok, men ikke forutsigbart og kjedelig. Vettduhvaronnie.
John
Ivar B.
Ja delte meninger ser jeg og det er vel kanskje slik det skal være. Jeg liker dette. Herlig fargekontrast mellom det kalde og det varme. De litt mørke flekkene i bakgrunnen liver litt opp i bildet. De er det jeg vil kalle positive irritasjonsmomenter som øker spenningen uten å gi uro. Nydelig struktur og glød og skarphet i bladet. Finner lite å utsette på dette. Bra! Mvh Ivar.
Anne-Lise S.
Kjedelig? No Way! Dette er nydelig. Fargene er sterke og flotte sammen, og løvfargen er som ild mot det blå, mørkere. Flott rimfrost, og fint med sollyset som fremhever løvet og frosten. Synes dette er så lekkert at det fortjener en anbefaling. Herved gjort!

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.
Her er det først og fremst de fine fargene som slår mot meg. Fine detaljer i krystallene. Liker gjennomskinneligheten i bladet. Enkel fin komp men området over bladet ''står litt i veien''. Bakgrunnen med dyp blå farge ispedd mørke skyggepartier er veldig fin.

Kjell S
Øyvind A.
Tradisjonell tilnærming, men pent er det. Fin glød i bladet. De uskarpe refleksene på blad og kvist pynter opp, men det uskarpe området over bladet blir for ullent og distraherende.
Ø.
Tom A. T.
Bakgrunnen er veldig behagelig og fint gjengitt med fyldig og fin blåfarge, like så som også bladet er det. For øvrig må jeg si meg enig med øyvind over her angående det uskarpe området som blir vel distraherende. Spesielt siden resten er såpass rent presentert.
mvh Tom T
Fred S.
Nja, Ingebjørg, det ER vel litt forutsigbart, og jeg synes det er helt greit at noen tør å innrømme at de synes bildet er litt kjedelig. Dette er tross alt bildekritikken, selv om en i stadig mindre skulle tro det.
PENT er det, men vi har sett det før. Det du tilfører her er vel først og fremst iskrystallene. De er jo bestandig ganske pene, men her etterlyser jeg mer skarphet, og øyet mitt blir veldig forstyrret av den svært uskarpe og litt for dominerende kvisten som henger ned mot (og delvis over) lauvet.
Ragene er ok, bakgrunnen jevn og fin, men det er ikke nok bestandig.

vh fred
Tone A.
Hei Ingebjørg
Ikkje lett når du legg lista så høgt elles med dine vakre bilde med melankolske og vare uttrykk. For slikt eit uttrykk som dette bildet har, ja det særpregar makrobilda mine. Dvs eit enkelt motiv med ein roleg bakgrunn, litt tradisjonelt.
Men eg liker dette bildet pga dei vakre blåtonane i bakgrunnen og det visne bladet som er så gjennomlyst at dei ørsmåe linjene kjem fint fram.Og bladet gir varme til dei kalde blåtonane og det glitrande rimet.
Stilken som kjem så fint inn frå sida og buar seg mot bladet, gir eleganse til bildet med den glitrande refleksar til pynt.
Det er eit uskarpt blad som mest har visna heilt, og som heng litt ned foran det skarpe bladet på ein uskarp stilk. Skarphestplanet ligg her på det store bladet med rimfrost. Det uskarpe bladet og stilken gjer at bildet ikkje blir så enkelt og det gir litt dybde til bildet. Dessutan gjentek dette området fargane i bildet.
Dei mørke områda gir ein flott effekt til bakgrunnen. Her har du fått fram at også noko vissent kan vera vakkert. Eg likte dette bildet svært godt.
:) Tone
ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye for gode tilbakemeldinger samt anbefaling.

Når det gjelder stativ, Anders, så bruker jeg nok ikke det, selv om jeg burde vel strengt tatt ha gjort det da ikke alle bildene mine har den skarpheten de burde ha hatt (heller ikke dette er optimalt skarpt). Den uklare kvisten som bladet henger på, skulle absolutt ha vært skarp her, men da hadde jeg ikke fått bakgrunnen slik. At noen synes at bildet er kjedelig, er veldig bra å vite, så setter jeg pris på.


-ingebjørg
Sturla M.
Et nydelig bilde, harmoniske farger, finner ikke bildet kjedelig men behagelig å se på. Eneste pirk er nevnt før, savner skarpheten rundt hele bladet.
Odd Tore S.
Pene farger, OK og for deg typisk plassering.
Jeg henger ikke helt med på det som er skarpt og det som ikke er det. Rimelig at blad med rim bør være skarpt. Det mangler litt på det.
Mer forstyrrende for meg er den ganske kraftige dingsen (grein) som kommer ned foran bladet. Jeg synes den blir for massiv her, og trekker til seg for mye oppmerksomhet. Særlig fordi den er foran bladet.
Smak & co er forskjellig, men jeg synes at slike uskarpe saker i forgrunnen bør være lettere, og nesten gjennomsiktige, sånn generelt sagt.
Odd Tore
Terje S.
Kjempe pent bilde i vakkert lys. Høst blad og den blå bakgrunn syntes jeg passer meget bra sammen. Noen har nevnt det før og jeg tørr si det . Kvisten i fremkant som er ute av fokus forstyrrer desverre litt for mye, slik at vi som ser bilde fokusere på den. Vet du har minimalt med dybdeskarphet på slike hold. Mvh Terje
Torbjørn K.
Svært så bra dette her, Ingebjørg! Veldig din stil, men her viser du deg fra din beste side. Nydelig lys og farger i dette bildet, og en enkel, ren komposisjon. Liker veldig godt briljansen du har fått frem i dette bildet. Det fortjener all den ros det har fått.

Torbjørn
Knut H.
Farge og lyssetting gjør de til en
behagelig opplevelse.
Mvh Knut
Christian I.
Kjempe flott lys, artig ren komposijon. Virker nesten enkelt, men det er det ikke. Skal ha litt flaks også, men dette var veldig dyktig gjort av deg! Liker veldig godt bildene dine, du kommer til å nå langt. Som eg pleier å si, det er berre å stå på!

Mvh
Christian
Kjartan T.
Akkurat dette bildet synes jeg hadde fint lys, flotte farger/fargekombinasjon og samtidig bærer det et budskap om at høsten er over. Det er vinteren som har vunnet igjen.

Jeg har hatt mer problemer med enkelte av de blåe isbildene dine tidligere. De har vært veldig foto.no/fotoklubb vakre, uten å fortelle så mye mer. Her er du på rett spor. Håper på flere gode makrobilder med et slikt lys over motivet.
Avsluttet .
Hei
Synes at du får en litt midtstilt komposisjon her. Men ellers er bilde veldig mye deg.
Men kan du ikke prøve og få til et annet format, eller få motivet mer ut av midtstillingen?

mvh arild
Odd E. k.
Hei Ingebjørg!

Et flott høstblad i solen. Flotte fine mønster i bladet sammen med fargene. Meget god skarphet på bladet. Synest at greina som bildet henger i er for dominerende, noe som blir forsterket på grunn av at den er så mye ute av ut fokus. Blir for store partier i bildet som er ute av fokus. Briljansen blir noe for dominerende. For min del skulle jeg fokusert bare på bladet og bakgrunnsfargene. Ellers et flott fanget motiv i et fint utsnitt Ingebjørg!

Mvh

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.
Takker for flere fine kommentarer her.

Jeg skal prøve og skjerpe meg med slike uskarpe irritasjonesmomenter,
men det er fort gjort å bli grepet av det man synes er vakkert. Jeg har enda et bilde på lur, men jeg er usikker på hvordan det blir mottatt. Kanskje jeg bør finne ut av det.. ;)

Arild - Det er ikke mer å hente på utsnitt tror jeg. Dette er originalutsnitt og skulle jeg ha kuttet noe, ville det blitt kvadratisk og det er jeg ikke så interessert i her.


- ingebjørg
arvid k.
Blå fargen i bakgrunnen og den røde fargen i motivet er utroligt flott, dette er bilde jeg elsker, komposisjonen og utsnittet er og meget bra. Fargene smelter harmonsk sammen, en flott oplevelse og se dette.
mvh Arvid K
Céline F.
Hei!
Ooooh, de fargene! JEg elsker dette bilde! De fargene passer saa bra sammen og lager en skikkelig stemning: hoost mot vinter, ensomhet....
Aa ha paa veggen, synes jeg!
Bravo!!! Saa fint ag annerledes som det pleier ;)

Céline.
Ketil K.
Det meste er sagt - nydelige farger og motlys. Synd med det uskarpe over bladet. Det midtstilte funker.
Avsluttet .
Hei.
Bladet lyser som ei tent papirlykt mot den djupblå bakgrunnen. Blåfarga som er så typisk for mange av bilda din, kan vi vel snart kalle Ingebjørg-blått...
Eg synest dette er eit svært vakkert bilde sjølv om den uskarpe enden av kvisten er litt plagsam.
Mvh Paul
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere 4 siste for hyggelige kommentarer.
Og spesielt dere to første som elsker det.. -Ikke verst :)

-ingebjørg
Ina W.
Herlig med det det oransje mot den blå bakgrunnen! nydelig og ikke minst skarpt.
Dette var supert:)

God nytt år!

Ina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu