Fossen ved Bærums Verk
Siden så mange andre legger ut vannbilder får jeg prøve meg også. Bildet er tatt for to vintere siden.
Jeg liker godt linjene i vannet og fargene som blir i belysningen der nede.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-04 15:06:16
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikkor 28-100
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger491
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226497} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Fred S.

Såpass sære farger i bildet ditt til at en stopper opp og studerer det, Jeg er fascinert av fosser selv, men blir mer og mer kresen både til meg selv og andre; det er ikke lett å produsere noe ''nytt''. Fargemessig er som nevnt dette i det minste ''nytt'', særlig det gule sløret er noe utenom det vanlige.
Teknisk er det rimelig vellykket, kan ikke finne plagsomme utbrente områder. Ellers litt for mange elementer å forholde seg til, slik det ofte blir i fossebilder, men spennende med kombinasjonen is, snø og vann. Kommer til å fokusere mer på den kombiansjonen selv , hvis det i det hele tatt blir is og snø denne vinteren.
Konklusjon: Et ''Tjaaaaa-bilde''.

vh fred
magne f.

Fint eksponert. Vakre toner og fine kontraster. Tror kanskje bildet, grunnet mange elementer, ville blitt roligere og bedre balansert om det ble beskåret slik at de mørke feltene i venstre kant forsvant. Synes de stjeler mye oppmerksomhet uten å gi bildet noe ekstra tilbake.

Magne.
Stig Børre E.

Liker dette. Spennende farger, ikke standard blått slør som mange har en forkjærlighet for.
Syns du kan få mere ut av dette med noen enkle grep. De lyse partiene med snø i topp tiltrekker seg mye oppmerksomhet, et kutt i topp og litt på hver side tror jeg vil gjøre susen.

StigB
Steinulf L.

Mange bilder i et. Her tror jeg nok at jeg ville konsentrert meg om færre elementer. Men teknisk bra, det er det.
Camilla S.

Hei

Synes dett var flott jeg, selv om det er mange elementer å forholde seg til, så synes jeg uansett at man finner roen av å se på det.
Liker den gule tonen som kommer frem, lyset som treffer vannet og snøen er også fint. Klare farger, god skarphet.
Skulle jeg kuttet noe for å lage ett tettere utsnitt, så hadde jeg beskåret noen cm på venstre side.

-Camilla
Odd Tore S.

Sære farger, men ved Bærums Verk om kvelden ville alt annet enn sære farger være unaturlig. Alt jeg har laget derfra har vel først endt som s/h og deretter fastlåst på harddisken.
Du kom deg nå ned på beina på en eller annen måte her når det gjelder lysert, og fossen med isskulpturene gjør seg. Teknisk så sitter dette.
Jeg ble med en gang opphengt i høyresiden her, og ser vel større eller mindre deler av den som det som har mest potensiale. Skupturen mellom hovedfossen og sidefossen til høyre må det være mulig å rendyrke, den ser spennende ut.
Odd Tore
John Andre A.

ser man det ser man det:-)
fint å prøve seg fram og dette er iøyenfallende for meg!
ser ut til at du har en fin lukkertid her. som andre er inne på, er detaljene litt mange og tildels forstyrrende. samtidig liker jeg det godt!
John
kåre l.

Ikke vet jeg hva de produserer på det verket...
Men det gule virker nesten litt 'helsefarlig' :-)
Det har satt seg på både sne og is.
Bildet er skarpt og proppfult med detaljer. Her kan du hente ut mange flotte utsnitt. Men jeg liker det slik du presentere det her også. :-)
ingeborg w.

Takk for kommentarer. Som Odd Tore påpeker er fargene på Verket alltid sære på kvelden. Det kommer slik jeg ser det mest av belysningen, mange lamper med sterkt gult lys. Jeg har kuttet litt. Jeg ser det blir renere.
Ivar B.

Synes dette ble vakkert! Fargene gjør mye her. Synes ikke det ble for rotete i versjon 1. Litt usikker hvilken versjon jeg likte best. Vannet skaper en fin diagonal gjennom bildet. Mvh Ivar.
Inge S.

Hei.
Bare vannet renner er jeg fornøyd:-) Syns dette ser fint ut.
Men jeg sitter godt i stolen:-)
Masse fine utsnitt er det her også som kan jobbes med.
Teknisk meget bra dette.

Mvh Inge
Nina S.

Bildet har en drøss av elementer, som nevnt over, men synes egentlig det passer bra her.
Synes teknisk det er veldig bra, sdu har fin fokus pa alle ''stillestående'' elementer, og fine slør mellom dem. Liker den diamanten litt til venstre for midten.
Liker også de små snøflekkene over, de skaper en litt trolsk stemning.
Synes fargen er litt sær, men det er kanskje lyset som gjør det?
Mvh Nina
Torbjørn K.

Jeg synes dette ble veldig spennende. Mange detaljer, uten at det blir rotete. Jeg liker veldig godt de ulike gule og brune fargetonene i bildet. Teknisk veldig bra!

Torbjørn
Avsluttet .

Mange fine fossefall med fint slør, fine fargetoner. Går nok for versjon 2. Fint komponert og mange fine detaljer. Mvh Liselotte
ingeborg w.

Takk for flere kommentarer. Inge, he he, smalt du ikke inn i veggen bak deg altså?
Tor-Ståle H.

Hei, dette var meget bra!

v1 er best etter min smak

mvh/t-s
hilde b l.

Synes bildet ditt er veldig flott. Liker veldig godt kontrasten her, mellom sløringen i vannet og skarpheten i isen. Flotte fargetoner. Synes ikke det gjør noe at der er mye å forholde seg til, mange elementer, i dette tilfellet gjør det bare bildet mer spennende. Veldig bra.

-hilde b
Ann F.

Joho, du, du bruker også pixler på ett av ''mine'' fotosteder, ser jeg! Flott, da kan vi fryse oss gjennom vinterkveldene sammen der oppe - hvis det blir vinter i år, da.

Fargene der oppe er jevnt sprø på grunn av en usalig blanding av naturlig lys og minst to typer kunstlys med ulik temperatur, men det kan (nesten) fikses i PS. Vet ikke om jeg er helt enig med deg i dette valget, ville kanskje selv dratt litt ned på det gule. Utsnittet ditt favner hele fossen, har du vurdert en beskjæring radikalt inn f.v.? Bare fosseslør og det t.h. for den?

Fortærende, forresten, at eneste standpunkt mulig her, er på brua eller ved siden av kafeen! Skulle gjerne vært lavere ned. Du har i alle fall klart å unngå utbrenthet i vannet samtidig med lang nok lukkertid til at det sløres, selv det kan man bomme på der oppe!

mvh Ann

Her er en sommervariant: bilde nr. 128037
Odd Haakon A.

'Kommentarer som 'Fint bilde.' forteller fotografen lite hvordan du opplever bildet.''

Men jeg sier likevel bare ÅJA! :) Well done!
Anne-Lise S.

For et nydelig bilde!!! Fantastiske farger og lys, og særs godt fokus og flott skarphet. Dette kan jeg se på lenge! Mye å se på og mange detaljer. Liker dette svært godt!!! Ble fascinert....

Anne-Lise
ingeborg w.

Takk for enda flere kommentarer. Ann: En felles tur hadde vært hyggelig. Jeg har ikke tatt bilder der om sommeren, bare i vårløsninga bilde nr. 234051.
Hallgrim B.

Herlegt Ingeborg, for meg forsyrrar den vesle kvisten i øvre høgre hjørne ganske mykje,så eg trur det vil vera finast om du kuttar den, minuset er at du då mistar den vesle fossen til høgre. For min del kunne du og ha kuttet litt i toppen av biletet.men ellers flott
Avsluttet .

Hei!
Du har fått mange kommentarer på dette bildet,og både og kommentarer.Har sittet å sett på det lenge jeg og kan sikkert sitte mye lengre.Siden det er så mange elementer i bildet så blir man sittende å studere lenge,det trenger ikke være noe minus det,tvert imot.Jeg har ikke så veldig god greie på disse vannbildene,men begynner vel å lære litt etter hvert.For å komme til saken:til mer jeg ser på bildet ditt til bedre liker jeg det,syns det har et spesielt men fint lys og som sagt at det er mange elementer syns jeg ikke var noe minus her.Vannet syns jeg har passe fin sløring og fart og at det er is og snø gjør det lille ekstra så jeg liker det godt.
Hilsen Tone!
Geir N.

Jeg synes dette var et meget godt eksponert bilde. Men ville kansje beskjært det mer for å fåfærre elementer å se på. Eller kansje stått lengre fra slik at det ble mer luft rundt det hele.
mvh
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu