Kjæresten min
Med en smellvakker kjæreste (selvsagt helt objektivt sett) har man alltid tilgang til en flott modell å øve opp sine fotoferdigheter på.
Jeg er kjempefornøyd med bildet, men jeg trenger fortsatt å lære mye om lyssetting. Tips mottas med takk!
Bildet inngår i albumet Portretter - Familie, venner og mennesker jeg møter på min vei.
Utstyr
  • Canon EOS 30 D
  • Sigma 50mm 2,8 EX DG Macro
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Annet1xSpeedlite 580 EX master.
    2xSpeedlite 420 EX slave.
    Forsiktig etterbehandlet i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger450
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226520} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Nina R.

hei ;) Nå er jeg ingen ekspert jeg heller da, så lyssetning skal jeg la være å kommentere (men synes nå det ser bra nok ut). Pen dame har du :) Fint bilde var det også, men..personlig likte jeg ikke ansiktuttrykket hennes.. var noe med munnen kanskje. ser litt ut som hun kjeder seg liksom. også var det venstre øye, det ser lit mer lukket ut enn det høyre (kan være hun bare er slik også). tror kanskje det ville sett bedre ut om hun hadde flyttet handa fram, slik at hun ikke har den på nakken, men lener hodet sitt på handa, og man ser fingrene oppover siden av kinnet. kanskje det ville vært fint om hun hadde hatt begge hendene slik også. Savner et smil jeg da på dette bildet. skal det være mer drømmende/tenkende burde hun kanskje ikke hatt blikket rett i kamera og da trenger man heller ikke noe smil.
Vel, dette var min mening :)

Mvh Nina
Avsluttet .

Hei,

Bildet er bra, stilig utsnitt. Syns det er litt hardt lys, der ut som direkte lys fra blitsen.
Ser ut som munnen hennes blir litt smalere en normalt pga hånden hennes trekker huden tilbake. Vær nøye med at huden ikke kommer i spenn ved posserig av ansikt.

mvh Tommy
Ørnulf T.

Til Nina:

Det er som alltid veldig individuelt om man liker eller ikke liker et ansiktsuttrykk. Personlig mener jeg dette har blitt et sensuelt og fint bilde, men jeg er jo en smule inhabil da... Det ene øyelokket hennes er litt ''tyngre'' enn det andre - til hennes store fortvilelse. Jeg syns derimot bare at det er et vakkert særtrekk. Din idé om å flytte hånden høres bra ut, så dette skal jeg sannelig prøve en annen gang.
Tusen takk for din tilbakemelding - jeg setter stor pris på at du ble engasjert slik at du sa din mening :-)

Til Tommy:

Du har helt rett: Blitsen er kjørt direkte på ansiktet, noe som skaper et litt for hardt lys. Forsøkte også med indirekte belysning men var ikke helt fornøyd med effekten. Derfor har jeg idag gått til innkjøp av en Lumiquest SoftBox, og denne skal jeg forsøke neste gang.
Hyggelig at du likte bildet av ''min utvalgte'' sånn ellers :-)


Vennlig hilsen Ørnulf.
bims erik j.

Hei Ørnulf
Ett tips ved porttrettfotografering, latt moddelen holde en hvit kartong eller stivt papir type hvit, slik at du får reflekter fra rommetsnaturlig lys til å utgjevne blitzens harde skgger.

Dette har jeg med hell forsøkt på min egen kone.

Lykke til videre

Mvh Bims
Ørnulf T.

Hei Bims!

Takk for råd :-)
Tenker du på å la henne holde kartong eller papir under haka?


Ørnulf
Avsluttet .

Hei Ørnulf!
Skal jeg være helt ærlig, er dette det beste bildet ditt. Lyset blir muligens litt hardt for ''vanlige'' portretter som man skal smile i. Nå skal det sies at portrettsjangeren er en av de vanskeligeste av alle sjangre. selv unngår jeg portretter, enkelt fordi det er, for meg, for vanskelig å fange det jeg ønsker. Generelt vil jeg si at portretter hvor folk sitter å smiler er for vanlige.

Når jeg først så på bildet, slo det meg at armen muligens var litt i veien, men konkluderte, etter noe tid, at dette bare var med på å framheve budskapet som jeg tolker fra bildet.
Jeg vil si at lyset i dette bildet er helt perfekt. Når det blir så skarpt som dette, fremhever du øynene, og at håret hennes har to lyse striper i front. Som igjen fremhever uttrykket i ansiktet, og øynene.

Jeg mener at når alt kommer til alt, er øynene de viktigste av alle virkemidler.

Bakgrunnen din er veldig bra.

Jeg må si, at dette er nok ett av de beste portrettene jeg har sett. Du har ikke bare fanget et øyeblikk eller et ansikt, men en følelse.

Hilsen
Tor Iver
Ørnulf T.

Hei Tor Iver!

Du verden - dette var hyggelig lesning for en amatørfotograf!
Jeg kan ikke annet enn å takke for rosende ord. Selvsagt finnes det alltid noe å sette fingeren på, men det er jo dette som gjør oss litt bedre for hver dag.

Ønsker deg et riktig godt nytt år!


Vennlig hilsen Ørnulf.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu