Red 4/4
Bildet inngår i albumet Reds - Variasjon i rødt
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-05 14:43:13
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-07 21:15:05
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 55mm 1:2,8
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1,3s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetLøs blitz nedenfra.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger395
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226575} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .

Liker fargen og fokuspunktet du har valgt,men blir ikke helt fortrolig med den lyse flekken bak i midten,syns den stjeler veldig mye oppmerksomhet.Synd for ellers så tror jeg det hadde vært et nydelig bilde.
Hilsen Tone!
Unni-May P.

Jeg er heller ikke helt fortrolig med den lyse flekken. Synd. Forøvrig syntes jeg rødfargen og detaljene gir bildet et spennede sensuellt uttrykk.
Mvh Unni
Nina S.

Fargen er det mest vellykkede med bildet, den er innbydende rød. Synes kompen virker litt tilfeldig, og litt mange hvite blitzreflekser her og der.
Mvh Nina
Torbjørn K.

Tett og spennende komposisjon med sterke farger. Jeg synes dog lyset blir alt for hardt til denne type bilde. Jeg tror du vil lykkes mye bedre med naturlig lys, og lengre lukkertid.

Torbjørn
Anne-Lise S.

Er det ikke rart, Steinulf, hvordan vi som elsker å fotografere knipser og knipser, tester og tester, prøver og prøver uansett hva slags kommentarer vi får? Da kan du snakke om lidenskap! Og lidenskap synes jeg du formidler i dette bildet. Lidenskapelig rødt. Synes du har fokus der den skal være, og liker hvordan du har plassert blomsten i bildeflaten. Synes utsnittet fungerer godt. Ser det hvite i bakgrunnen, og kan være enig i at der burde du heller f.eks. hatt det grønne som du har mot venstre for å få frem ''griffelen'' bedre. Ellers liker jeg det godt.

Anne-Lise
Vegard L.

Flere fine elementer i bildet. Enig at den lyse flekken stjeler litt oppmerksomhet, men et vellykket bilde er det.
Mvh Vegard
Jan Frode A.

For min del så forstyrrer de vanndråpene som ligger utenfor fokusplanet. Det blir som om blikket blir dratt mot høyre eller venstre. Jeg syntes spenningen ligger i blomstens 'kjerne'; med det lille grønne partiet nede mot høyre som et sentralt element. Mulig et strammere utsnitt med utspring fra denne delen ville fungert bedre etter min smak. Fargene liker jeg, og det lyse partiet i bakgrunnen opplever jeg som et rolig element som gir en fin balanse.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

En nydelig rødfarge og et veldig fint utsnitt. Fint fokuspunkt, skarp og fin dråpe. Mvh Liselotte
Odd Tore S.

Her fikk jeg assosiasjoner om et rødt og sultent dyp hvor hvite hårete vesener titter opp på jakt etter bytte. Blikket mitt gled i alle fall rett ned i sluket her.
Fullstendig ulogisk, men det røde har noe blodtørstig i seg. Meget fargesterkt.
Med så skjev sats (eller var det fall i ovarennet?) blir det i beste fall landing på kulen, så da bør jeg vel ikke rote det til ytterligere her.
---------
Jeg er litt forundret over at DOF er så liten på f/18 og 55 mm? Mulig at blomsten er mye mindre enn jeg tror.
Du har 18-200 VR. Hvordan svarer det til forventningene, er det OK til daglig bruk, og vil du anbefale det? Mulig at både kone og jeg melder overgang til Nikonleiren igjen.
Odd Tore
Steinulf L.

Takk for kommentarene til min lek med utsnitt på denne 'mini' nelliken. Det er et ganske lite utsnitt jeg valgte å vise, det kan derfor tenkes at jeg har kuttet litt i DOF'en. Jeg har flere eksponeringer, så kanskje det blir fler bilder i denne serien...
For å vise utsnittet har jeg også lagt ut hele billedfilen, kun nedskalert.

Hva gjelder 18-200 VR, så synes jeg den er verdt ventetiden. For meg erstatter den kun 18-70, og er mitt reise/normalobjektiv. Med mine kvalitetskrav finner jeg lite å utsette på dette objektivet bortsett fra litt 'plastikkfølelse'. VR fungerer bra og fokuseringen er rask, også i dårlig lys.
Bergliot E.

Heisann,
Det var virkelig et spennende og tett utsnitt du har valgt deg her. Men hvorfor ikke. Bildet ditt ble litt anneledes mange andre sånne type motiva. Den lyse flekken skal ikke jeg sette ord på, det har du alt fått fra andre. Syns bildet ditt var rått jeg.

Takk takk for at du tok deg tid å besøke min side. Hyggelig!

Ha en finfin dag!

Bergliot:)
Torgeir Pande B.

Fint dette! Fint med vanndråpene! Klare og friske rødfarger!

MVH:
Torgeir!
ingeborg w.

Du har funnet en lekker blomst med frisk farge og mange vanndråper som blikkfang. Jeg synes utsnittet ble litt tett. Det skapte så fin dybde det skuddet til høyre for blomsten.
Nina S.

V3 ble mye bedre synes jeg.
Dybde, bakgrunn og kontraster.
Mvh Nina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu