Gammel båt
Bildet inngår i albumet Trondheim -
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon Nikon AF Nikkor 70-300mm 1:4-5.6
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger199
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226605} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Ivar M.

Hei, har prøvd å ta bilde av den båten her selv. Men det ser ut som den alltid er i skygge og vanskelig å ta bilde av. Hva har jeg gjort feil. Uansett ser det ut som den er snudd opp ned for vinteren nå. Ser ut som du har slitt litt med eksponeringen du også
kåre l.

Sjarmerende bilde :-)
Men desverre noe uskarpt.
At hovedmotivet er midtstilt passer ganske bra her. Men jeg ville lekt meg med litt kutt her og der for å prøve andre utsnitt. :-)
Steinar T.

Stemningsfullt bilde som vekker minne om barndommens fisketurer i Nidelva. Den typen elveprammer har jeg stort sett bare sett i Nidelva i Trondheim. Skummel stige og skrøpelig brygge.
Ser ut for meg som om fokusplanet ligger helt framme til høyre i bildet, og ikke på hovedmotivet som jeg oppfatter som båten. Det skjer gjerne når en lar automatikken styre fokus. Programmet velger nærmeste fokusfelt. Dette kan en unngå ved selv å velge fokusfelt manuelt, eller ved å fokusere på hovedmotivet, trykke utløserknappen halvt ned, og så komponere bildet i søkeren. Hovedmotivet vil da forbli i fokus til du trykker og tar bildet.
Jeg savner noen flere eksponeringsdata som blenderåpning og aktuell brennvidde. (Som du vet er skarphetsdybden avhengig av blenderåpning,- jo større blenderåpning dess mindre dybdeskarphet). Ved bruk av lengre brennvider som i et teleobjektiv vil skarphetsplanet være nokså begrenset og det blir viktig å være nøyaktig ved fokuseringen.
Håper det er greit at jeg kommer med noen grunnleggende tekniske råd ut fra billedkommentarnivået du har valgt. :) mvh st.
Eli Maritha C.

Hei Steinar. Kjempe flott at du kommer med tekniske råd til meg (det trengs). Det har jeg virkelig savnet. Jeg har stort sett brukt automatisk fokus hittil, men jeg må nok prøve meg på manuel. Takk for gode råd.

Eli Maritha
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu