spurvehauk
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger605
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226711} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Robin J.
Hei Svein
Rett og slett knallbra bilde av spurvehauken. Gratulerer. Mvh RJ
Espen S.
Jeg slutter aldri å la meg fascinere av det nærmest hypnotiserende blikket! Man skjønner at det ikke skal rare bevegelsen til før øynene oppfatter det...

Flott bilde av fuglen, et bilde jeg gjerne skulle hatt i arkivet mitt.

Dersom jeg skal søke etter forbedringspunkter, og det skal man jo i konstruktiv kritikk, måtte det være at jeg kanskje savner bena/klørne og stjerten. Det hele ''forsvinner'' litt bak greina den sitter på.

Espen
Odd E. k.
Hei Svein!

Et meget flott bilde av spurvehauken. Flotte fine farger som sammen med skarpheten gir fine detaljer i fjærdrakten. Fin positur på fuglen der den vender blikket. Bakgrunnen er meget bra og passer fint til hovedmotivet. At føttene og resten av kroppen ikke er med, gjør ikke så veldig mye siden fuglen innehar denne posituren. Med blikket forover og i ferd med å fly, da syns jeg det meste kan være med, ikke i dette tilfelle. Stubben i forgrunnen passer av den grunn fint inn. Skulle ønsket noe mer luft foran hauken. Uansett godt komponert og fanget Svein!

Mvh

Odd E.
Geir N.
Nok et svært bra bilde fra deg.
mvh
Geir
Kjartan T.
Virkelig bra. Flott lys og nærkontakt med vår minste hauk. Kan se at det er
brukt kvalitets optikk på dette bildet.

Kan du fortelle litt om hvordan du kom innpå, var det helt tilfeldig eller ved foringsplass for småfugl? Hauken virker mørk og veldig fin i fjærdrakten. Trodde spurvehaukhoa stort sett var lysere enn dette. Er det en voksen hunnfugl?
Tom E.
Hei!
Nært og fint av spurvehauken,flott lys og skarpheten på plass.
mvh tom
Stig B.
Flott og nært portrett med god teknisk kvalitet. Savner vel egentlig ikke beina her, med den posituren, og med ''garnityren'' den står på. Fin komposisjon og fine avstemte farger. Flott lys som gir fine detaljer.

Mvh Stig
Kjell Sigurd S.
Fint av spurvehauken. Flott positur du har fanget den i. Enig i at det ikke gjør noe at bena er skjult. Synes derimot at det er litt uheldig at fuglen er kuttet i stjerten. Bra skarphet og bra med detaljer - avstand tatt i betraktning. Severdig bilde.

Kjell S
Torgeir H.
For et fantastisk bilde! Veldig bra skarphet og fine naturlige farger.. Det konstruktive er sagt så jeg slenger meg bare på rekka med skryt egentlig!

-T.H
Svein B.
Hei, og takk for kommentarer alle sammen.

KT: Dette er ved en foringsplass ja, plassen er for både store og små fugler- men da dette bildet ble tatt var det kun småfuglforing i gang. Sammen med tre-fire spurvehauker til holdt den et svare styr med å prøve å fange skjærer. Jeg så aldri noe vellykket forsøk da.

Jeg mener dette er en ung hunn, uten at jeg har tenkt så nøye over det- og spurvehaukene kan variere endel i fjærdrakta. Her er det vel den uferdige tverrstripinga øverst på brystet som er typisk ungfugl, med rustrøde ''anker'' i fjærene, i stedet for rene tverrstriper. Som voksne blir de generelt noe lysere også, og med en anelse mer blågrå stenk i ryggfargen enn på denne her.

Mvh
Svein B
Eirik G.
Henger meg på her, dette var virkelig bra. Bakgrunnen og dybdeskarphet på fuglen sitter som et skudd. Om det er rom for det hadde jeg kanskje ønsket meg litt mer luft den veien hauken ser, men det fungerer absolutt slik som det er nå også. Veldig bra!

EIG
ingebjørg fyrileiv g.
Særdeles godt bilde, Svein. Jeg blir fanget av de sylskarpe øynene.. fantastisk. Resten av hauken har også god skarphet og fine detaljer i fjærdrakten. Er enig med de som savner større utsnitt, men det blir bare småpirk.

vh ingebjørg
Aleksander M.
Ikke verst dette.
Flott skarpt bilde, og et flott skarpt blikk.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu