Stabellsgate Hønefoss...
...fredag 17.november i år.
Der finnes - blant annet - tradisjonsrike og ærverdige Grand Hotell (som først var skysstasjon) fra 1809. Gatefløyenes stilrene fasade er fra 1912.
Bildet inngår i albumet Lillivers reiser -
Utstyr
  • Olympus E-500
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger310
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226720} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Mats Hage E.

Jeg tror du kan være tjent med å tenke gjennom hva du ønsker å ta bilde av. Hva er selve motivet?
Er det det gule bygget bakerst du vil fremheve? I såfall burde du gått nærmere, slik at de andre husene ikke ble med på bildet.
Det mest uheldige med dette bildet er alikevel bilen - den er et veldig forstyrrende element.
Du har gode idéer, men se NØYE i søkeren før du knipser og tenk over hva du egentlig ønsker å fremheve. Da blir nok bildene veldig mye bedre med en gang!
Odd E. k.

Hei Lillian!

Et flott bilde med mange farger. Fin kameravinkel som fremhever den bratte gata. Arkitekturen er veldig fasinerende og flott. Strøket er veldig pent, der det meste ser gjennomtenkt ut når det gjelder å få alt til å stemme og gå inn i hverandre. Rent teknisk er ikke bildet bra, men uansett et flott bilde som viser noe av fortid/nåtid. Fin komposisjon og utsnitt. Norge er vakkert, noe du beviser her Lillian!
Stå på!!!

Mvh

Odd E
Lillian L.

Jeg ønsker å ta bilde av stilrene fasader, med gode farger, i en helt normal gate, i en liten, kanskje, kjedelig by. Men - en gate har - også - moderne fremkomstmidler som uskjønne biler parkert, nymotens usmakelige tilbudsplakater på fortauet og synsforstyrrende strømledninger på tvers. Det må vi leve med.
Lillian L.

Hei Odd

Så fint at du ser- og fremhever det som er bra ved bildet. Takk for det. Teknisk er jeg nok ennå en vandrende katastrofe, men jeg lærer - hver dag.
Ja, i Norge er det mye vakkert. Både innen kultur/arkitektur òg i naturen.
I bildene dine ser jeg at du viser hva du synes er vakkert med/i naturen. Jeg deler ditt syn. Og, til og med jeg ser at bildene dine er teknisk veldig gode.

Mvh LillianI.

P.S. Ja, jeg står på!
Sverre H. S.

Kjekt å se Stabelsgate igjen!
Mange fine partier i Hønefoss, så desså!
Ser ut som du har brukt litt vel mye skarphetsoppretting eller noe, vær forsiktig med det.
Lillian L.

Hei Sverre

Ja. visst var det mye kjekt i Hønefoss, men vi rakk så lite på et knapt døgn.... Bildet mitt er nok ikke teknisk så bra, men de flotte bygningsfasadene gjorde meg nysgjerrig, og var godt for en Bodøværing å hvile øyet på...
Rett rundt høyre hjørnet i bildet - og som jeg kunne skue fra min balkong på rom 50 Grand Hotel - ligger Hønefoss Brug - skrevet med g... På tur hjem - ut av byen og over broen - så vi et ''klokketårn'' med navnet Edw. Lloyd Limited på. Foss, skog og sager er vel stikkord her...

''Firmaet Edward Lloyd Ltd., som etablerte seg i byen gjennom oppkjøpet av Hønefoss Brug i 1893, ga byen gatebelysning (la lampene i bildet mitt være representanter) med 36 glødelamper, som kostet byen 25 kroner pr. stk. i året. Det var bare 5 år etter Hammerfest, som var den første byen i Europa med gatebelysning.''
WIKIPEDIA Den frie encyklopedi

Jeg ser forøvrig av bildene dine at du er en forteller - slik du selv også sier...

Mvh LillianI.
Sverre H. S.

Tårnet med Lloyd på er virkelig et stilig ting med byen. Men historien bak kjente jeg ikke, takk! Artig du fant noe fint sørpå, og særlig Hønefoss som jeg, innhabil, synes har noe spesielt ved seg til å være en innlandsby. Kjekt du så innom mine bilder, og fant fortellinger, bare kommentér om du har lyst.
Terje M.

Hei Lillian.

Jeg synes bildet er fint, kanskje litt sterke farger. Synd med bilen men det er jo ikke ofte at en gate er helt tom for biler da. Kjedelig i Hønefoss? Kanskje, kanskje ikke. Jeg flyttet til Hønefoss fra Oslo i 1985 og har aldri angret, men nå er jeg kanskje et typisk småbymenneske. Mange flotte fotomotiver her i nærheten.

Mvh
Terje.
Lillian L.

Hei Terje.
Takk for det.
Jeg angrer nesten litt på bruken av ordet kjedelig. Det vàr ''positivt'' ment, i betydningen en rolig by, for - egentlig vet jeg jo nesten ingenting om byen som bare var der et knapt døgn og henta en bil... Men gatefasadene var lekre, de...
Uansett hadde vi det helt topp - på toppen av Grand.

Mvh LillianI.
Odd Tore S.

Meget typisk, men trist med bil og reklameskilt på fortauet. Med litt PS forsvinner det dagligdagse gråskjæret også.
Søndag før kl 1030 unngår du gjerne slikt, om du tar jobben med å fjerne andre spor av moderne kultur som ølbokser og knuste flasker.
Og Stabellsgate restaurerer snart seg selv til fordums prakt, i alle fall til brolegningen som gjorde sykling her til en spennende opplevelse i regn og vinterstid.
Etter min mening er partiet med Lloyds nokså ødelagt i dag med all plastikkreklamen, men arkitekturen på NAPItiden (Norpapp) var verdt noen filmruter.
Hønefoss kjedelig? Ja, og mer enn spennende nok om du er på feil sted til feil tid. Men motiver er det nok av, både små idyller og ikke-idyller.
Odd Tore
Lillian L.

Hei Odd Tore.
Takk for kommentaren. Har ikke PS - enda... Og det er vel nesten ''suspekt'' her?
Har tittet gjennom bildene dine og fant elgbildet ''Dagen derpå''. Veldig bra!
Hadde en time i sentrum, så jeg ''prøvde'' meg på elg&bjørnene men det var dag&masse folk med dongeribukser&plastbæreposer - så, det ble ikke særlig bra. Livet kommer stadig i veien - i hvertfall når man er travel...
Mvh LillianI.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu