Gråkråka fra skogen
De kråkene som oppholder seg i skogen og som sjelden møter på folk, er veldig skye og vare. De holder seg på god avstand og tar ingen sjangser på det som kan utsette de for risiko. At kråkefuglene er av de klokeste fuglene i vår fauna, ja, det er det ingen tvil om.
Fasinerende fugl, imponerende fjærdrakt.
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Tokina 100-300 f: 4
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger503
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226744} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Hans-Jørgen H.

Hallo Odd!
Gråkråka skal ikke undervurderes nei. Selv om den er aldri så grå er det en vakker fugl når vi ser den slik som du presenterer den her. Artig å se blånyansene flere steder i fjærdrakta. Meget skarpt og detaljrikt bilde av en meget allminnelig art ute i naturen, men ikke her på foto.no.
Ser at den har matrester på nebbet. Har du lokket den med slakteavfall, talg o.l? Sky og mistenksom som den er er det ikke lett å få den så nære som her.
Et flott bilde!
Hilsen Hans-Jørgen.
Avsluttet .

Som Hans-Jørgen sier så er dette også en veldig fin fugl når vi får se den slik som du presenterer den her:-)De gråe fjærene mot de svarte som er blanke og glinser og så skarpt og fint som du har klart å få det.Kjempebra!
Hilsen Tone!
øystein S.

Fine farger og årvåkent blikk på den fuglen. det viser at vi trenger ikke reise så langt for å finne fine fotomotiver.


mvh.ø.s
Inge S.

Hei.
Nydelig skarphet og masse fine detaljer i fjøra.
Flott lys bakgrunn som avtegner kråka fint.
Flott.

Mvh Inge
Trond B.

Hei.
Enkelt og pent bilde av kråka.
MVH Trond
Kjetil D.

En kråke... rett og slett. En ganske undervurdert fugl, sammen med skjæra. Jeg har ihvertfall ingenting å kritisere på dette bildet.
Forøvrig så skulle jeg ønske at helt svarte ravner var mer vanlig i Norge.
Kjell Ivar Ø.

Hyggelig at du kunne presentere en ny fugl for oss på din utmerkede måte.
Av de fineste kråkebilder eg har sett.
Mvh Kjell Ivar
Kjell Sigurd S.

Dette var et flott bilde av gråkråken Odd. Fin komp og skarpt der det skal. Bakgrunnen og miljøet er også med på å løfte bildet. Liker det.

Kjell S
Avsluttet .

Så har du fått besøk av kråka også. Men kråka er jo fin å se til. Igjen et flott fuglebilde med herlig skarphet på fuglen, detaljrik i fjærdrakten. Meget bra teknisk.

mvh arild
Nely d.

Nydelig bilde. Du fortjener skryt for denne!
Eirik G.

Synes også dette var et fint bilde av en art som faktisk er veldig vanskelig (som du sier) å fotografere. Sitter i ro helt til du stopper opp og ser på dem, og det finnes ikke mange fine bilder av arten - hverfall har ikke jeg sett de! Dette derimot er veldig godt synes jeg. Liker at du har fått den til å se litt mer ''vill'' ut, fjernet den fra grå bygårder og søppelbøtter. Fin bakgrunn, stokk og bra komp. Skulle gjerne hatt en litt mer spennende positur på kråka, men det er jo det som er spennende med naturfoto - at man ikke kan instruere modellene til å alltid gjøre som man vil :-)

EIG
Odd E. k.

Takk for kommentarene!
Kråkene er slik som ramnen og skjæra veldig påpasselige med at unaturlige bevegelser som ikke faller mot jorden er skumle og kan være farlige. Er det mange kråker f.eks. på et sted, så er det alltid noen som varsler for mistenkelige ting.Synest at kråka er den som er mest påpasselig, så kommer ravnen og skjæra av disse tre kråkefuglene.
En artig utfordring å være naturfotograf i allefall.

Takk igjen.

Mvh

Odd E.
Ivar B.

Et flott bilde av en fugl som det er sjeldent å se så gode bilder av. Herlige detaljer i fjørdrakten. Kråka ser våken og oppvakt ut. Fin spennende bakgrunn. Mvh Ivar.
Geir Helge S.

Oii!!! Dette var et skjelden godt bilde av arten. Virkelig et godt artsportrett!
Mvh Geir
Mone S.

Hei Odd

Ja at kråka er en sky type har jeg fått merke, dette var da en eksemplarisk utgave. Denne er tydelig på vakt..du kom nær nok alikevel.

~mone~
Knut H.

Hallo Odd
Her har du foreviget Kråka på en skarp
og god måte.Imponert over den flotte
fjærdrakta,god øyekontakt med den årvåkne
fuglen som har mere oppe i hode enn de fleste.
Dette er ikke enkelt så her har du lykkes
glimrende.
Hilsen Knut
Lars B.

Hei Odd.

Du har jo en utrolig flott serie av fugler og dyr - og naturbilder.
Fin både bakgrunn og kråke her, skarp og detaljrik. Bodde tidligere mange år i Moss, så da måtte jeg jo kommentere 'kråka' :o)

Hilsen Lars
Odd E. k.

Tusen takk for kommentarer til bildet om kråka. Inspirerende...

Mange av de fuglene vi omgås til daglig sommer som vinter, og som vi ofte passerer med bare ti-talls meter enkelte ganger er veldig flotte. Blir så vant til disse fuglene at en ofte ikke legger merke til detaljer og hvor flotte de er.
Mange av fuglene er ofte rastløse og flyr bort så fort en kommer innenfor nærgrensa. De fleste oppholder seg på bakken under spisingen og kan være vanskelig å fotografere. Tenker særlig på trostene.

Takk igjen for inspirerende kommentarer!!

Mvh

Odd E.
Bjorn F.

Flott og skarpt bilde av kråka, detailene og fargene i fjærdrakta kommer fint frem.
Den minner meg om en tam kråke som jeg hadde for mange mange år siden. som ble kalt Anton. Den ble helt tam, lydde navnet sitt og spiste av hånden. Banen til Anton endte i en sulten katts kjeft. Stor sorg.
Hilsen Bjørn.
Terje S.

Vakkert bilde av en sky fugl. Ikke hver dag jeg ser så skarpe og flotte bilder av norges mest forhate fugl.

Terje
Aleksander M.

Vakkert og flott bilde av en flott fugl egentlig.
Har et inntrykk av at mange tror slike bilder er veldig enkle å ta, men da tar de feil.
Kråka er en av de fuglene jeg har møtt uten å få gode bilder av. Den er veldig sky så snart den oppdager at du har sett den.
Bra bilde med flotte farger!

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu