Det går an å drømme --
For ti år siden var det slik på denne tiden, - 15 oC, rim og sol som forberedte seg på en blågylden solnedgang.
Utstyr
  • Canon EOS Elan
  • Canon EF 28-80 mm USM
  • Blender-
  • FilmtypeFujicolor 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226806} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Stig B.
Alt var bedre før, husker min barndoms vintre med masse snø og skiføre, nå går jeg tur med hunden i t-skjorte og en fleece-jakke og banner over det våte klimaet og skitne bakken.

Flott skjerming av solen som gir et vakkert vinterlig motlysbilde med fine farger og bra linjer.

Mvh Stig
ingebjørg fyrileiv g.
Ja, dette været er nesten deprimerende..! I fjor var fjellene rundt her jeg bor forblåst,
så jeg måtte ta skiene på nakken..

Bildet ditt er har en veldig god stemning og komposisjonen er fin. Men strået blir noe for midtstilt. Lyset fanges godt opp av snø/rim og det er bare vakkert. Jeg skulle nok ha ønsket meg mindre dybdeskarphet og litt mindre blått.


vh ingebjørg
Steinulf L.
Julestemning så det holder og en fin dokumentasjon av at alt var mye bedre før. Men også 10 grader for kaldt.

Den midtstilte komposisjonen skaper fin ro i bildet som er teknisk bra.
Lars-Anders M.
Litt hard kontrast. Ellers ok.
Mvh
L-A m.
G. Hanna W.
Herlig vinter ...
Det ''varmer'' oss forblåste som sitter her på lavlandet i regnet!

Mvh G.Hanna.
Rolf S.
Eia var vi der.
Tom A. T.
I disse våte og milde vintertider får dette god fart på mine nostalgitanker, men vi behøver vel ikke så mye som 10 år tilbake for å ha opplevet noe lignende som dette ;o).. Bildet er pent eksponert og det gir fin gjengivelse av den kalde snøen og dens glitter. Ellers må jeg si meg enig med Stig over her som forbanner alt det våte og skitne dete mildværet avstedkommer. I alle fall for den som skal inn igjen med ei skitten bikkje som nærmest må i dusjen hver gang den har vært med ut. Ut over det så savner ikke jeg snømåkinga. Vi får nok prøve skyffelen i år også ;o)..
mvh Tom T
Øyvind A.
Blått og pent.
Vi får tro det blir litt av dette i vinter også. Jeg håper i hvert fall på skikkelig vinter og mye snø snart. Til tross for at forrige vinters snømåking påførte meg tusenvis av kroner i utgifter til kiropraktor :o(
Ø.
Stig Børre E.
Savnet etter friskt og kaldt vinterføre ble ikke mindre nå.
Frost, snø og is er jo himmelen for oss fotofile. Bildet er greit.
Lys, farger og kontraster sitter som det skal. Får meg i alle fall til å savne
en skikkelig vinter.

StigB
Kjell Sigurd S.
Liker blåfargen og vinterstemningen. Hovedmotivet forstyrres imidlertid litt for mye av skogen og kompen blir derfor litt halvveis synes jeg. En lavere/mindre forstyrrende horisontal linje ville gjort seg. Det blir tja fra meg denne gangen da :-)

Kjell S
Ivar B.
Bildet understreker jo det tragiske i været for tiden, og ja, jeg savner dette været du har avbildet. Bildet vekker lengselen ettter snø og kulde. Liker blåtonen som forsterker kuldeinntrykket. Nedre halvdel av bildet er flott, men jeg synes bakgrunnen blir litt forstyrrende her. Men bevares, en fin vinterstemning gir det jo. Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Akkurat tilbake fra det blide Sørland. I løpet av to dager hadde det kommet mange nye og store fosser, så plasket tar seg opp igjen. Minst.
Dette er et bilde jeg gjerne skulle tatt om igjen, fordi Fujicolor 400 ikke er spesielt grei for scanning. Papirkopien fra Elite Foto var heller bedre enn nettversjonen. Elite hadde en meget dyktig tekniker på den tiden.
Skulle nok gjerne kommet lavere med kameraet, men da hadde ikke planten dekket sola godt nok, og det hadde blitt glorier og reflekser. Men det fikk mye spalteplass i Budstikka i sin tid, og jeg synes at det var på plass med en liten førhjulsdrøm nå i alt det våte.
Den fototuren i Sørkedalen endte med iskalde og skjelvende fingre og uskarpe bilder, så kanskje det ikke var bare positivt med så mye kaldstemning.
Odd Tore
ingeborg w.
Et vær vi kan drømme om ja... Jeg ville byttet det nåværende mot det avbildede når som helst. Fint at du har klart å finne bare den ene som står opp uten noe som forstyrrer. Bildet er teknisk godt som vanlig.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Kommer jo i førjulstemning av slikt. Det trengs å gjøre en litt oppkvikker for her er det grått og trist når blikket ferdes ut av stuevinduet. Leste i avisen her om dagen at en kommune her i Lofoten måtte ut med sin plenklipper på sine grøntareal. Pussige greier og de som har levd en stund lengre en jeg kan ikke minnes. Til bilde nevner du selv det tekniske og har ikke noe å tilføre den delen. Fin kjølig blåtone i bilde som hører med til årstiden. Litt lavere standpunkt hadde nok vært ønskelig, men fungerer godt slik. Hadde hjulpet godt på dybdefølesen og dratt oppmerksomheten noe bordt fra midtstillingen. Når det gjelder midtstilling så synes jeg det fungerer greit her og unntaksregel finnes. Deilig å se litt frostrim på bakken noe som kommer bra frem. Flott sak for å hjelpe til å komme i førjulstemning.

En trivelig søndagskveld til deg

Mvh Roger
Ketil K.
Var for en gang skyld tidlig oppe og ute i dag søndag, og det var adskillig rim og frost å se i tåkehavet med glimrende vinterlige motiver. Men det varte altfor kort - nå blir det sikkert blåst og møkkavær fremover. Men å takle variasjoner er vel det å leve? Fint vinterstemningsbilde der motlyset i snøen er spesielt fint fanget.
Inger Anne Maritsdotter V.
Kutter du ned til like under den utbrente sola står der midt på, får du et reinere bilde, og mer fokus på den flotte motlys-vinterstemningen, som eg ser frem til; sålangt har regnet øst ned siden midten av oktober, men evig optimist som eg er, håper eg på ei kvit jul i år!:-)

Inger Anne
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde! Vakkert lys, lekre farger og et godt valg av komposisjon :-)

Inger-Lise
Tone A.
Hei
Forgrunnen med brukne strå får forsterka desse positurane i eit diagonalt belte i ventresida i kanten. Litt meir i midten kjem ei rad med høgare brukne strå, som dannar ei enkel diagonal med flott lysspel under det einaste høge strået som står der triumferande med sine aks pynta av snøkrystallar. Akset i midten har fanga sola nederst i akset gir varme i kontast til alle kalde blåtonar både på snøen, den mørke skogen bak og himmelfargane.
Midtstillingen gir ei kjensle av ro til bildet der akset står der og glitrar mest som eit enkelt juletre.
Velkomponert og flott fanga motiv med lekre blåtonar og flott lysspel.
:) Tone
Elna T.
Hei Odd Tore! Falt for ''snølyset'' Fann ikkje noko betre ord som beskriv det.
Godt nyttår! mvh elna
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu