Grønnfink i landingsøyeblikket
Uttesting med blitz når lyset ikke rekker til annet en portrett. V1 tatt på bakre lukkergardin. V2 er tatt på fremre lukkergardin for å illustrere forskjellen.
Skulle nok brukt en softbox for å dempe lyset men det får komme senere
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-10 02:07:47
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetSb-800 og ML-3 fjernutløser med manuel fokus forhåndsinnstilt på tenkt landingsplass. Mesteparten av bildene går rett i søpla. Her skal alt klaffe
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger631
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227447} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Kenneth K.

Wow meget vakkert bilde må jeg si. Veldi skarpe,fine farger og detaljer i bilde her. Bra jobba dette var et veldig bra bilde dette her. Likte det veldig godt dette her.


mvh Kenneth
Robin J.

Knall bra. Ville kanskje hatt med ørlite mer kontraster, men ellers upåklaglig.
Kjell Ivar Ø.

Virker baktung i landingsøyeblikket men den kom seg vel opp på
greina. Spesielle bilder desse blitsbilda, får i hverfall frem fuglen.
Flott fanga Terje. Mvh Kjell Ivar
Terje S.

Ër enig at jeg kunne dra på mer kontrast noe jeg har gjort i de andre grønnfinkbildene. Men da får jeg helt svart bakgrunn. Skal prøve ut med 2 blitzer når jeg får tid . Har en Sb-800 og en Sb-16 fra da jeg hadde Nikon F3. Disse kan jeg kombinere . Får kanskje litt mer spennende lys og spesielt vist jeg har på en softboks.

Finken landet uten problem Kjell.


Terje
Hans-Jørgen H.

Hallo Terje!
Et vakkert actionsbilde av grønnfinken! Likte det godt! Nødt til å ty til blitz i disse dunkle snøløse tider.. I alle fall på bilder som dette.
Ei god helg!
Hilsen Hans-Jørgen.
Robin J.

Synes dette ble meget bra Terje. Har du synkronisert blitz og lukker her? Hva ville lukkertiden blitt uten blitz hvis du skjønner hva jeg mener? Mvh RJ
Terje S.

Kan tenke meg at vi måtte opp i 1/4000 sek vist vi skulle tatt det bilde her uten blitz. Rotet meg litt vekk med blitz bruken før jeg fikk dreisen på det igjen. Tips : Entes S (lukkerprioritet ) eller Manuel lukker, blender og blitz skal til for at blitzen fryser bevegelsen . Altså synkronisert på bakre lukkergardin. Dvs at blitzen slår like før lukkeren stenger. Ikke som på vanlig blitz foto hvor blitzen slår når lukkerne åpner. Bakdelen med dette er at vi får slør bak vingene som du ser på bilde her. Har vi brukt fremre gardin ville det blitt omvendt med slør i fremkant. Håper du ble litt klokere. Se ellers
side 77 i instruksjonsbok for D200.

Mvh Terje
Terje S.

Lagt inn ett bilde til med synkronisering på fremre lukkergardin for at folk skal få se forskjellen. Ser det på slør i brystparti og under stjerten.


Mvh tTrje
Kjell Sigurd S.

Det åpner unektelig for muligheter som ellers ikke er der ved bruk av blits Terje. Bildet er sylskarpt og fuglen kommer fint frem. Klarer alikevel ikke å bli helt familiær med blits på dyr, selv der det er nødvendig - feks. på nattaktive dyr. Det blir noe kunstig over det. Interessant å se effekten av å flytte synkroniseringen mot hhv fremre og bakre lukkergardin.

Kjells S
Odd E. k.

Hei Terje!

Flott fanget Terje. Skarpt og med flotte detaljer i fjærdrakten. Fint lys der fargene kommer godt frem. Posituren er upåklagelig der den fanger greina med utstrekte vinger. Komposisjon og utsnitt utmerket Terje!

Mvh

Odd E.
Terje S.

Liker ikke Blitz lys sjøl heller. Det blir som du sier Kjell Sigurd en noe kunstig effekt over det. Jeg har aldri brukt soft box på blitzen men det skal prøves . Jeg får da forhåpentligvis ikke så hardt lys i fjørdrakta. Jeg har nevnt det tidligere men vil gjøre det igjen. En fugl som Kjøttmeis får jeg store problem med i blitz lys pga den store kontrasten mellom svart og hvit. . Er det noen som har tips hvordan jeg skal takle dette er jeg takknemlig ?


Mvh Terje
Avsluttet .

Jeg er ganske sikker på at en ekstra blitz vil hjelpe deg til å gjengi kjøttmeisens kontraster på en OK måte. Setter du den ene som et skrått motlys svakt ovenfra, vil du få tegnet en svak glorie rundt det svarte hodet som skiller det fra bakgrunnen, uten at du må «overeksponere» for å hindre at hodet nærmest forsvinner. Jeg vil også tro at problemet med overeksponert kinn på kjøttmeisen blir noe mindre om du flytter hovedblitzen litt høyere opp fra objektivet.


Tips: Jeg har ofte brukt svake koplementære fargefiltre på to blitzer for å få mer liv i bildet. Hvis hovedlyset f eks får et svakt blått 82B filter for å illudere kaldt lys i skyggen, mens motlyset får et varmt farget 81C, vil du se at du får en helt annen dybdefølelse. (Du kan selvsagt nøye deg med et dobbelt så kraftig filter på en av blitzene og justere fargetemperaturen digitalt.) Ved fotografering i mørket, der omgivelsene gror nesten igjen, kan du gjerne eksperimentere med å gjøre det omvendt - med kaldere motlys og litt varmere hovedlys.


Terje S.

Takk for tips Knut Sverre. Får prøve å rigge meg til med 2 blitzer når jeg får tid.

Mvh Terje
Ivar B.

Strålende foto dette Terje! Spennende å utforske dette med blitz som kan gi svært dårlige og svært gode resultater. Til å bare bruke en blitz synes jeg du har kommet godt ut av dette. Gleder meg til resultatene med flere. Du får gode tips her. Jeg likte versjon 2 best jeg da. Synes ikke miljøet ble så preget av blitz lys, samtidig som jeg likte bevegelsen du fikk fram i fuglen. Stå på, du kan dette. Skjønner det ligger mye arbeid bak resultater som dette. Mvh Ivar.
John H.

Hei Terje.
Er ingen ekspert på blitz, så du får ingen råd fra meg. Litt mer liv i bakgrunnen ville hevet bildene dine betraktelig. Det er fint at bakgrunnen er rolig men det stemmer dårlig med fargene ute i naturen. Har du ikke noe lys du kan lyse opp med bak fuglen. Regner med at det er vegetasjon der? Eller?
John
Knut H.

Bilde er sylskarpt med god fargegjengivels,
din venn J Hurlen nevner baklys de hadde
sikkert ikke hvert så dumt.Ellers holder jeg
tekniske fremskritt hemmelig foreløbig.
Mvh Spurven
Morten W.

Vannvittig fin eksponering!
Bjørn Olav M.

Wow, virkelig et blinkskudd av de skjeldne. Detalje nivå og skarphet er upåklandrelig, nydelig flotte farger og en fugl helt isolert fra bakgrunnen. Noe av det bedre jeg har sett på lenge, virkelig godt jobba!
Terje S.

Takk for positive kommentarer alle sammen . Er enig John at bakgrunnen kunne vært bedre . Flott at du er så hemmelighetsfull Knut. Jeg vet helt sikkert om din lille hemmelighet -for det var vel jeg som ga deg tipset ?
Ser det på bildene dine hva du bruker.


Terje
Stig B.

Veldig god timing på dette bildet. Fint å lese om bruk av blits i sånne tilfeller. Er enig i at bakre gardin stemmer best, det gir det beste bevegelse-resultatet. Blir artig å følge med her.

Mvh Stig
Aleksander M.

Synes dette var bra!
Flott bilde.

Mvh Aleksander
Avsluttet .

Hei.
Flott bilde.
Gratulere med tittelen , ''Ukens fotograf.''
Så mange mange fine bilder. :o)
Ja....opplevelse er det....

mvh Reidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu