Jeg står og fotograferer landskapsbilder i tett tåke i det sola holder på å bryte igjennom. Plutselig legger jeg merke til en ussel liten grein som ligger ute i vannet. Jeg blir fascinert av enkelheten, symmetrien og det blendende motlyset. I tåka i sterkt motlys framstår greina og speilingen i vannet nesten som blyantstreker i et blendende hvitt tåkelandskap. Jeg overeksponerer for å prøve å forsterke den ''utbrente'' opplevelsen jeg hadde av omgivelsene. Fungerer dette? Blir det rett og slett for enkelt? Si din mening av hjertens lyst:-)
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger896
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227513} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Morten W.
Synes du har lykkes veldig bra! Bildet ble slik du ville ha det. Veldig flott at alle greiner heller mot samme retning. Flott utsnitt.
Lars B.
Ja, dette synes jeg er et stilig bilde - og ryddig til tross for alle 'elementene'. Kontrastene sort / hvitt fungerer flott.
Tøft!

Hilsen Lars
Terje S.
Enkelt men samtidtig utrolig bra vil jeg si om dette Kjell Ivar. Kjempeflott komposisjon og fin speiling i vannet. Her har jeg hatt bilde i en ramme med svart paspatour og hengt det på veggen. Godt sett og bra utføt.

Mvh Terje
Kjell Sigurd S.
Enkelt og severdig. Fin komp. Highkey effekten er fin den. Kanskje et større utsnitt? Uansett fint laget.

Kjell S
Anne-Lise S.
Joda, dette fungerer så absolutt. Det er enkelt ja, men kompet sitter som det skal og du får frem den virkningen og den stemningen du skriver om. Joda...

Anne-Lise
Inge S.
Hei.
Syns dette ble stilrent og fint i all sin enkelhet.

Mvh Inge
Tormod I.
Enkelt og pent. Enig med Terje i at dette bildet i passelig størrelse hadde gjort seg fint på veggen.
Rolf S.
Du er flink til å finne motiver i naturen og formidle det du ser, dette er ikke noen untak.
Enkelt og fint.
Mvh Rolf
Rolf S.
Du er flink til å finne motiver i naturen og formidle det du ser, dette er ikke noen untak.
Enkelt og fint.
Mvh Rolf
Odd E. k.
Hei Ivar!

Et nytt flott motiv. Flotte busker som gir en fin effekt i vannet. Bakgrunnen fremhever greinene og gir en flott speiling. Mye kan gjøres i all sin enkelhet. Det er bare å finne de rette motivene, noe du mestrer meget bra Ivar. Komposisjonsmessig meget bra og der utsnittet er utmerket Ivar.

Mvh

Odd E.
Céline F.
Kjempe flott!
Enkelt og rent! Liker veldig at det er utbrent, og symetri.
Det funker veldig bra for meg, og er ikke for enkelt i det hele tatt!

Saa bra!
Céline.
Chr. G.
Om det er fordi det er for enkelt (hvor nå den grensen måtte gå) at det ikke tar helt av har jeg hittil ikke funnet ut av. Dette når ikke fram til meg, kanskje er det manglende speilingslinje som skurrer, eller mangel på noe annet som kan gi et inntrykk av dybde, som for eksempel mer antydninger til tegninger i vannflaten. Dette blir en monokrom todimensjonal gjengivelse av noen kvister - som ikke er spesielt interessante. At de er speilet gjør nok ikke susen. Jo, muligens for enkelt, evt. for ordinært - for meg.
Fred S.
Enkelt, pent, grafisk, og sånn passe spennende. Tror av en eller annen grunn at det ville ha vunnet seg på en speilvending, men jeg kan ta feil.

vh fred
Julie E.
Likte dette jeg. MEn jeg må innrømme at jeg får kink i nakken av det. :)
Hadde vært gøy å få se bildet ditt med høyre side på topp, evt venstre side på topp.
mvh Julie
Tom A. T.
Enkelt og småpent, men ikke helt i mål i mine øyne. Denne typen bilder syntes jeg passer best med litt mindre å forholde seg til. Speilingen dobler innholdet, noe som gjør at det her blir litt for mye etter min mening.
mvh Tom T
Magnus R.
Hei Ivar !

Jeg liker bildet, det grafiske utrykket er spennende. Liker det nesten fargeløse rundt oss.
Den lille krusningen på vannet som gjør speilingen annerledes hever bildet, forteller at det er liv i vannet, kanskje at kvisten kjemper for å komme fri og videre, hvem vet ? Samtidig gir bildet inntrykk av ro.
Du har et godt øye, legger merker merke til ting og hendelser i naturen og klarer å formidle det til andre. Inspirerende !!

Med vennlig hilsen
Magnus
Øyvind A.
Jeg får ikke den store opplevelsen av dette, jeg synes det blir for flatt og dødt.
mvh
Ø.
hilde b l.
Dette likte jeg veldig godt. Men så liker jeg også ''less is more'' uttrykk. Fin stillisert effekt, og fin todeling av bildet, der en ser skillet mellom det som er over vannet, og krusningen i vannflaten som gir speilingen en fin effekt. Jeg likte også den buede formen på greinene. Fint iakttatt, og flott presentert.

-hilde b
G. Hanna W.
Hei Ivar!
Nei dette er ikke for enkelt, men delikat i sin enkelhet...
Du har et øye for motiver! Det må du jo selv begynne å stole på!
Dette er stil rent , behagelig og ikke minst som nevnt tidligere delikat.

Mvh G.Hanna.
ingeborg w.
Jeg liker godt at det er to kvister og at de mørke kvistene står mot det hvite rundt. Jeg liker ikke at speilbildet ikke er loddrett med originalen.
Tone A.
Hei
Flott oppdaga motiv der desse bladlause greinene er forma etter vinden, pga at begge er bøygde mot venstre. Men ei lita grein er bøygd andre vegen og der gir ei fin effekt.
Vatnet har litt linjer som gjer at speglingane blir litt uskarpe nederst og det gir litt liv til bildet. Pga at nedre delen ser ut som at det bles litt i greinane, mens øvre delen gir inntrykk av ein stille dag. Alt det kvite forsterkar alle linjene, som har skarpe detaljar over vannflata. Flott eksponert og det er noko litt melankolsk over desse bare greinene som har småe knoppar og som er forma av vinden. Haustkjensle pga vatnet, er det uttrykket som eg oppfattar.
Kreativt og flott oppdaga motiv.
:) Tone
Stig Børre E.
Hei Ivar.
Stilrent og elegant. Fin grafisk gjengivelse. Flott komposisjon.
Syns du har fylt flaten godt. Bra.

StigB
Ivar B.
Tusen takk for tilbakemeldinger fra alle sammen. Det setter jeg pris på. Ser at det er delte meninger også på dette bildet. Vi er jo forskjellige og det er vel slik det skal være. Min fascinasjon gikk på symetri og form. Jeg blir også mer å mer fascinert av få farger i et bilde. Dette er jo egentlig et fargebilde, og er ikke konvertert til svart/hvit.

Igjen takk alle sammen! Mvh Ivar.
kåre l.
Fungerer så absolutt :-)
Liker at en kan se stråene i vannet og at speilingen ikke er sylskarp og 'perfekt'.
Ville prøvd å speilvendt en versjon og satt sammen med denne, 'rygg mot rygg'. Tror det ville bli spennende også. Pluss tatt bort støvflekken ;-)
Nils G.
Jeg har sansen for slike helt enkle bilder. I dette bildet synes jeg det blir litt for mange kvister samtidig.

Nils
charlotte s.
dette var uttrykksfullt og elegant.dette blir en slags fotografisk blanding av grafikk og action painting.kjempebra
charlotte
Jacob V.
Hei, Ivar

Det her var utrolig bra. Flott komponert og et bra utsnitt. Likte enkelheten i bilde og den grafiske effekten. Det var nesten som balsam for øyet.


Mvh

Jacob
Arne S.
Enkelt, men ikke enkelt nok.
Fredrik E.

Arti at ett så enkelt og uskyldig motiv kan skape litt estetikk i ett nokså grått landskap. Flott speiling og symmetriske linjer
Fredrik
Ivar B.
Takk for kommentarer alle sammen!

Kåre: Ikke så dum ide du har om speilvending og sette sammen. Men mine kunnskaper i fotoshop strekker nok ikke til for slike krumspring:-)

Arne: Ikke enkelt nok sier du. Er det noe du ville gjort annerledes, eller er det motivet som rett og slett er for rotete?

Igjen, takk alle sammen, setter pris på at dere tar dere tid til å kommenetere bildet. Mvh Ivar.
Nina S.
Står over å lese alle kommentarene, så unnskylder for eventuelle gjentakelser, synes du har fått til et reint grafisk uttrykk, og skjønner fascinasjonen din da du oppdaget dette motivet.
Som grafisk uttrykk bør det kanskje være enda ''renere'', altså kanskje klone vekk noen greiner her og der, men absolutt veldig severdig slik det er.
Mvh Nina
Nina S.
Dette var ganske fin i negativ også!
Mvh Nina
Arne S.
Motivet i seg selv er greit nok, men det har en minimalistisk og grafisk tilnærming. For å framstå som vellykket bør derfor grenene/linjene være mer rendyrket.
Rune S.
Jeg synes dette er nydelig fotokunst på sitt beste. Eller, det enkleste er ofte det beste, igjen.

Mvh
Rune S
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg likte dette enkle heykey-prega bildet, absolutt godkjent dette:-)

Inger Anne
johnny leo j.
Fint bildet liker stilrene og enkle bilder. Det at ''himmel og vann går i ett gjør hele bildet spesielt synes jeg.

Anbefalles
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu