Finken
Ett år som ''dotter'' er passert. Et lærerikt, interessant og ikke minst inspirerende første digitalfotoår! Det er mange dyktige fotografer og ikke minst mange flotte fotografier her. Takk for alle kommentarer med gode råd fra dere! Jeg tar nok ett år til, minst :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-10 14:56:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/125s
  • Filmtype500 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger415
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227536} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Robin J.
Enkelt og greit ett veldig fint bilde. Skarpheten sitter der den skal og bakgrunn er behaglig og matcher fuglen utmerket. Utsnittet funker også bra. I det hele tatt ikke stort å prike på her
Terje S.
Upåklagelig teknisk kvalitet og ett år med fin utvikling på bildefronten. Greina gir veldig fine komposisjoner men det er kanskje på tide å bytte den ut til fordel for en ny ? Nå vil vi se flukt og landingsbilder på greina når lyset blir bedre.


Mvh Terje
Kjell G.
Dette er bra, med utsøkt detaljering. Terje S. er inne på noe; kanskje en alternativ gren kunne skape litt variasjon.

mvh kjellg
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer. Ja, dere har helt rett - ny gren må nok på plass hvis jeg skal fortsette prosjektet. Er imidlertid ikke så sikker på det, i dag ble nok en av fuglene tatt av katt, så det positive med foring er i ferd med å bli en ubehagelig slagmark i hagen. Det er spesielt grønnsisiken (tilsdels grønnfink) som er utsatt der den rusler rundt på plenen og plukker det som faller ned fra brettet. En stor ansamling av fugler har en enorm tiltrekningskraft på kattene i nabolaget. Vel, jeg har ihvertfall hatt stor glede av småpippene i noen uker :-)

Kjell S
Terje S.
Katter er noe dritt når vi driver med foring. Ett tips kan være å lage ett større brett under som fanger opp det som faller ned på bakken. Da vil finkene måtte bruke det underste brettet isteden for å plukke solsikke på bakken.
Avsluttet .
Skarpt og godt og veldig fine farger,mosen på greina lager litt ekstra liv og hever bildet ytterligere syns jeg:-)
Hilsen Tone!
Ivar B.
Et pent fuglebilde Kjell Sigurd. God detaljering. Laven nede til venstre veier fint opp og skaper en tenkt diagonal mot fuglens hode. Synes du har fått mange gode skildringer og artsportrett gjennom foringsprosjektet. Versjon 2 er morro å se spesielt med tanke på at jeg akkurat har gått til innkjøp av en D 200, og gleder meg til å ta det i bruk. Mvh Ivar.
Bjørg S.
Hei Kjell Sigurd!

Dine nærbilder av fugler er helt ekspesjonelt bra. Bildene er skarpe og fine i fargene, og utrolig klare. I tillegg imponeres jeg av all din kunnskap om alle disse fuglene du tar bilder av.
Kanskje du skulle plassere alle bildene dine i en bok å gi den ut?
Synes også v2 var artig, og fantastisk klart og fint.

Mvh Bjørg

Robin J.
Gratulerer med et flott fotoår. Mange fine bilder du har presentert for oss. Så også i dette tilfelle. Teknisk meget bra. Fint og skarpt. Det med katter kan mange ganger være svært irriterende. Min egen foringsplass har lidd under dette problemet. Mvh RJ
Stig B.
Meget gode resultater for en ett-åring :-)

Flott detaljering igjen, fine farger og god skarphet. Dette går igjen på alle disse portrettene dine.

Som flere sier så er foringsplass-fotografering slik at man må variere ''parkeringsplass'' og situasjoner for å hold eoppe variasjonen. Du må kanskje på jakt etter gode greiner / stubber.

Katter på foringsplass er en plage, men vanskelig å unngå. Vurderer det slik at fuglene har i sum en større fordel enn risiko ved foringen.

Mvh Stig
Knut H.
Atter et flott portrett fra deg Kjell Sigurd.
Gratulerer med jubileet jeg følger etter til våren.
Anngående katter på foringsplassen her
er de ikke noen problem,kan nok
komme av at de missliker husets Vorsteh.
Hilsen Knut
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kommentarer! IB; gled deg til et supert kamerahus :-) Skal bli spennende å se hva du får ut av det. BSN; det var veldig hyggelig sagt. Jeg har nok et stykke igjen til de som gir ut bøker, men hvem vet - er jo fortsatt en ung mann. SB; godt poeng mht vurderingen av pro & cons. Vurderer et gjerde rundt området under brettet. KH; har også et par hunder men de er ikke så mye å lusker på kattejakt langs husveggene. Kanskje noe å tenke på det også. Den ene er ihvertfall ikke vanskelig å be når det er katt i nærheten.

Mvh
Kjell S
Kjell G.
Da vi bodde på Hadeland hadde vi en grei løsning på dette: Kaliber 12!

Det er neppe like gangbart her i byen. Katter har sikkert sine sympatiske sider også, men jeg har begrenset sans for at mange naboer velger å holde katt for oss. De skaffer katt og bruker vår hage som oppholdssted for dem.

mvh kjellg
Nils G.
Et nydelig bilde av fuglen. Jeg skulle ønske litt mer luft og miljø.

Nils
Kjell Sigurd S.
Ja, det hadde vært noe Kjell :-) Men skyting i tettbygde deler av tigerstaden er vel kanskje ikke så populært for tiden... Nils; jeg har mere luft rundt, men her ville jeg ha et trangt utsnitt. Kanskje legger jeg ut en variant i tråd med forslaget ditt senere. Takk for fin kommentar.

Kjell S
Per Harald O.
En meget ren og vakker komp. av en grønnfink hvor laven gjør det lille eksta her.
Espen B.
Nydelig grønnfinkbilde dette! Fin dybdeuskarphet og bra komposisjon. Jeg synes imidlertid at det er alt for mørkt. Rart at ingen har kommentert det... Jeg lånte det inn i PS og skrudde opp eksponeringa til +1 og synes personlig det ble bedre. Det var min mening :) Gratulerer med 1 år på dotten og lykke til videre!

mvh
Espen Bergersen
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer til dere også. EB; du har kanskje et poeng med en lysning. Kan hende jeg var litt for bundet av at bildet er tatt i meget daff belysning sist helg og at det skulle gjenspeiles i bildet. Har testet en justering og ser at det fungerer bra.

Kjell S
Aleksander M.
Flott bilde du har her.
Synes V2 var stilig. Det viser at du har god kvalitet på bildefila!

God jul.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu