- Desembernatt ved Voien-
Etter vekevis med regn, vind og mørk himmel var det 9. desember eit opplett om dagen slik at ein igjen såg himmelen.
Men om kvelden skya det til igjen, med eit vakkert fargespel etter solnedgangen.
Det bles kaldt og veret snudde mens eg var der nede.
Nå har eg fotografert denne staden kvar månad dette året. Men aldri har det vore så mykje vatn som nå, pga Håelva som renn ut i sjøen til venstre her.
Bildet inngår i albumet -Vojen ein vakkert stad ved sjøen- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-10 22:08:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-11 00:46:56
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-12-14 12:21:15
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-12-14 12:28:10
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 f/ 2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/8
  • Lukker30s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Annet Pga mørket kl.17.30 klarte eg å koma borti innstillinga for eksponeringskompensasjon som er:+ 0,3 her. Stativ, fjernutløysar og fingervottar med avklypte toppar.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger542
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227644} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Christian I.

Veldig flott motiv! Liker veldig godt bilder med lang lukkertid, særlig de som har med vann og gjøre. Her synes jeg du har truffet veldig godt med tanke på dette! Veldig flott med fløyels ''looken'' på vannet i forgrunnen. Synes kanskje bildet er litt mørkt, men kanskje det er best slik? Alt i alt, et flott bilde du kan være godt fornøyd med!
Stå på!

Mvh
Christian IS
Avsluttet .

Syns dette var helt nydelig Tone,her har du truffet med det meste.Lyset,fargene og stemningen er helt til å drømme seg bort i.Dette må bare nytes:-)
Hilsen Tone!
Jan Frode A.

Lyset og fargene sitter veldig bra her. Liker stemningen som du formidler, som om naturen tar en pause fra uværet, trekker pusten og hviler ut.
Himmelen er flott, duverden. Den gjør mye for helheten. Forgrunnen gjør sitt, men jeg tror nok jeg ville beskjære litt ovenfor den steinen som gror opp ifra nedre bildekanten. Ellers har forgrunnen en behagelig struktur i vann og steiner.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Tone.
Et fantastisk motiv du har fått frem her. Du har fått frem de myke steinene i forgrunnen som leder oss trygt frem til hytta. Her tar himmelen overhånd og legger seg som et fløyelsmykt teppe over natur & hus. Det duse fargespillet i skyene setter prikken over ien i dette bildet..

Meget bra og dyktig gjennomført Tone.

Du får gi meg beskjed neste gang du er på Sele-traktene.

Vennlig hilsen
Arne
Avsluttet .

Dette falt jeg for! Det er en nydelig stemning du har fanget her!
mvh Trond
Tone A.

Takk for raske kommentarar og gilde tilbakemeldingar.

Jan Frode: tusen takk for at du såg det eg har strevd med siste timen! Nemleg: forgrunnen kor eg skulle kutta den. Eg har ein versjon med fleire steinar i strandkanten, men dei blei så store samanlikna med dei småe husa.
For å få litt forgrunn måtte eg ta bare den øverste steinen, men det blei ikkje så fint pga at den er litt kutta.
:) Tone
hilde b l.

Et nydelig bilde, Tone. Dette var både mykt, og virkelig behagelig rolig å se på. Likte de to bygningene som har stort rom, de spredte steinene, og at himmelen har fått så stor plass. Veldig flott presentert.

-hilde b
Steinulf L.

Flott lys og dramatisk himmel. Fin oppbygging av komposisjonen. Utsnittet fungerer bra, spesielt i v#2. Tror også bildet tåler enda mer kutting i bunnen.
Camilla S.

Heisann

Helt nydelig!
Må si dette falt helt i smak hos meg, softe og myke farger. Dette likte jeg så absolutt. En utrolig dus overflate på hele bildet, men samtidig så fremstår det som skarpt og klare detaljer over det hele.
V2 funker best for min del.
Grattis med kanonflott motiv!

-Camilla
Stig Børre E.

Hei Tone!
Veldig myk og fin gjengivelse. V2 er en forbedring, komposisjonen sitter som et skudd. Fine farger. Himmelen gjør mye for bildet.

StigB
Geir F.

Dette er et bilde med gode duse fartger som skaper en litt småtrist stemning om et landskap som ligger i dvale for vinteren.
Synes versjon 1 er best. Skaper mer dybde med steinen i forgrunnen. Med et noe lavere standpunkt og tettere på steinen ville denne dybden kanskje kmmet enda bedre frem.
Uansett et vakkert bilde fra deg, igjen!
-fløde-
Oddrun B.

Nydelig bilde du har her Tone:) Det meste er sagt, men må bare si at himmelen er litt av et syn.

mvh Oddrun
Tone A.

Takk til de siste for kommentarar og ulike råd om forgrunnen. Nå har eg lagt inn versjon 3 med forgrunnen, der den store steinen vart litt dominerande og difor vart det kutta litt der. Og med meir forgrunn vert det mindre himmel om ikkje bildet skal vera midtstilt.
Geir: Eg fekk ikkje stativet lågare enn dette.
Tusen takk til Camilla for anbefalinga. Det set eg stor pris på!
:) Tone
Hege J.

Du har tatt et nydelig bilde ved Vojen denne gangen også, Tone. :-)
De sarte pastelltonene er kledelig til dette motivet. Vakker himmel. Det er fascinerende å se hvordan Vojen kan framstå på totalt ulike måter, sett ut fra skifte i årstid og vær. Var selv der ute for et par uker siden. Da var det kraftig vind og blåst, og stemningen var langt fra så idyllisk som på dette bildet, men ruskevær gir også en spennende effekt til dette motivet. Det er sikkert spennende for deg å sammenligne de ulike bildene du har tatt herfra i løpet av det siste året!
Den lange lukkertida gir bildet et eventyrisk preg. Synes det fungerer bra.
Jeg synes bildet balanserer best i versjon #2.

Bra jobba!

Mvh Hege
Andreas L.

Versjon 3 var utrolig bra. Kjempe fint bilde. Flott kvalitet. jeg liker det naturlige mørke lyset.

-Andreas
Geir F.

Se der ja. I versjon tre fikk du denne dybden jeg etterlyste. Dette var kjempebra!!!
-fløde-
Ole E.

Fint, rolig bilde. Ser ut som om uhellet med eksponeringskompensasjonen hadde positive konsekvenser. Liker de diffuse skyene som lukkertid på 30 sek frembringer.

''Stativ, fjernutløysar og fingervottar med avklypte toppar'' - Jeg følger samme oppskrift ;-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte så godt dei akvarellaktige maleriske tonane på himmelen som speglar seg i sjøen der,
det er ein idyllisk stad,
velkomponert og eit veldig bra eksponert bilde.

Inger Anne
Kai-Wilhelm N.

Hei!
Flott plass dette har jeg lært; spesielt når stutene har gått i hi... Bare de ''myke'' stenene igjen etter dem (de man i mørket tror er en sten, men når man trør på dem -husker man plutselig at dette er et område for stuter.. :-) )
Kaldt er det også..

Bildet er flott.. Skulle jeg komme med et forslag, så ville jeg tatt nr 3 og kuttet det i bunnen som nummer 2.. Det blir et panoramabilde.. men pytt pytt.. -det blir, for meg, et riktiger ''bilde av roen'' som er i bildet.

mvh
-k
Kjersti F.

Heisann.
For meg ble versjon 3 den som falt best i smak. Et meget fint bildet med en malerisk kvalitet som jeg liker utrolig godt.
Fint å se at arbeidsuhell kan få så godt utfall :o)
Mvh
Kjersti
Steinulf L.

V#3 er helt omvendt av hva jeg var inne på, men gir bildet en annen og tydeligere karakter med klar og bestemt linjeføring. Bra.
Tone A.

Takk til de siste for kommentarar og tilbakemeldingar. Det var versjon 3 eg var i tvil om å legga inn som versjon 1, men pga den store steinen vart det versjon 1 som eg la inn.
Eg kjem igjen med kommentarar i kveld. Flott med ulike synspunkt som gjer at ein ser komposisjonen på ein anna måte.
:) Tone
Avsluttet .

Har jo sett dette før. Men det mangler min kommentar:) Vel, jeg har vært nokså trøtt og utslitt med høstdepresjon osv. Du vet, da gidder en ingenting, dagene er lange som et uår, og en føler alt er bare vondt.

Men dette var veldig godt å se på. Jeg har sagt det før, har en et godt bilde i utgangspunktet, så kan en nesten beskjære hvor en vil og bildet forblir pent uansett hvor mange versjoner du legger ut.

Det er så flott teknisk utført at det er en fryd for øyet, jeg finner ikke en liten prikk å sette fingeren på.

Skulle jeg måtte velge et her så faller det på v3. Bare fordi forgrunnen er kjempefin.

Please, lær meg å trylle frem slike eventyr som her!!

mvh arild
Tone A.

Takk til Arild for kommentaren din, slik ein ros er gildt å få.
Og det er bare ut å trena, pga at eg har turar der det er få bilde eg kan bruka etterpå. Etter hauststormen var eg nede i kuling og fotograferte utan å ha noko tyngde på stativet. Med kuling i kasta vart bilda deretter, nokre bilde vart gode pga feste i rullesteinar. Og jammen er det kaldt å stå lenge i ro på slike dagar, men det er herleg å kobla ut å sjå korleis sjøen og vinden herjar og dagens mas er langt unna og ein skal sjå eit motiv.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu