Manet
En fin liten manet jeg fant på et dykk i høst..
Synes det er helt greit egentlig.. Måtte jobbe en del med det for at det ikke skulle være så mye støy og backscatter på det.. Ikke et perfekt bilde.. Men jeg synes det er så fine farger i manetene.
Utstyr
  • Olympus Sp-350
  • -
  • Brennvidde8mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger268
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227832} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
magne f.

Har ingen erfaring med undervannsfoto og kan derfor ikke bidra med konstruktiv kritikk. Men jeg må bare si at bildet er eventyrlig vakkert, kort og godt. Tenker det må være vanskelig å velge lyskilde som er fokusert nok til ikke å skape støy fra millioner av små og store partikler rundt objektet.

Magne
Kjetil Greger P.

Heisann Espen

Du har fått med deg et fint eksemplar av Bolinopsis infundibulum, med relativt bra med farge fra ribbene.
Du sier du hadde jobbet en del med å fjerne backscatter og støy. det ser jeg rundt objektet. Men bildet hadde løftet seg et par hakk til om du hadde fått fjernet partikler osv inne i objektet også.
Er tøffe dyr dette her :)
Lars G.

Som KGP skriver, rydd litt opp. Men vær forsiktig. Ellers et bra bilde av ei flott manet. Backscatter er et problem, spesielt om du bruker innebygd blitz eller de ''søte små'' eksterne. Du bør nok få blitzen ut på en skikkelig arm så du kan justere vinkelen på lyset. Mvh Lars
Espen S.

Takk for kommentarer, dette bildet ble ikke tatt med blitz, kun med ei lykt. Har først nå i det siste fått tak i blitzer, og har akkurat begynt å bruke det under vann.. Så håper det kan heve kvaliteten på bildene ennå litt.
Lars G.

Håper du har skikkelige bevegelige armer på blitzene dine. Om ikke, lag noe. Det gjorde jeg tidligere, mye fint i instrumentrør og fittings.
Ellers er sikkert tiden snart inne for å finne brukte UV hus for kameraer i 6Mp klassen. Tror det blir billig! Har selv et som sikkert går i løpet av året. En 6Mp SLR går langt over kompaktene i kvalitet, uansett oppløsning. Mye bedre optikk. Mvh Lars
Espen S.

Har noe dritt av no originalarmer fra sea & sea og nikonos.. Vil ha meg ordentlige både vidvinkel og macro armer.. Instrumentrør? Det har vært artig å vite no mer om det..
Lars G.

Brukte lenge blitzarmer av 12mm rustfritt instrumentrør. Satt sammen med Parker Albu fittings. O-ringer for å lage litt friksjon, og påsveisa håndtak på mutterene. Jobber i offshore industrien, så det var lett å finne greier å lage av. Tror jeg har liggende en av armene ennå, men kommer meg ikke hjemom før i slutten av mars. Kunne tatt et bilde.
Men om du har tilgang til maskiner er det ingen heksekunst å lage Ultralight kopier heller. Ultralight er nok det beste på markedet, men også dessverre sikkert det dyreste. De kommer i ''løs vekt''. Plukk sammen det du trenger, og bygg evt videre senere.
Sea & Sea har også noen lignende armer nå, men de jeg har sett slarker litt mye. Send meg ei melding om du trenger mer info. Ikke helt riktig å diskutere dette her. Mvh Lars G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu