Kongeørn
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-12 21:25:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AF-S 80-200/2,8 IF ED
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger560
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228001} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Knut H.


De må ha vært litt av en opplevelse og
bivåne kongeørna slå ned i revefanten.
Bilde er tatt i fin positur på ørna,
Synd klørne ble uskarp.
Mvh Knut
Terje S.
Her oser det villmark lang vei, Svein. Syntes det ikke gjør noe at klørne er uskarpe. De er bare med på og forsterke fart og spenning i bilde.

Flott arbeid.

Mvh Terje
Anne-Lise B.
Flott angrepspositur, med vingene fullt utslått, i vakkert skogsmiljø. Her er full fokus om byttet, som også passende nok er en rev og ikke en sau :-)

At klørne er uskarpe skyldes jo selve angrepsbevegelsen og bare understreker angrepet som her er meget godt timet. Flott skarphet på hodet. Fint at du valgte dette og ikke et tettere utsnitt.

Mvh Stig
Stig B.
Oops, var visst innlogget allerede, men med feil navn :-)

Stig
Kenneth K.
Meget bra gjort. Dette likte jeg.Dette var et bra bilde med veldig god villmarksfølelse i seg. Dette var fint det er nok ikke mere å pirke på her. ;-)



mvh Kenneth
Nils B.
Joda dette er pent det. Blikk og angrepsvinkel og ikke minst lyset og det litt dunkle. Likevell føler jeg at det er en anelse kaldere enn du hadde planlagt. Tok bildet inn i ps, noe som uten konvertering gav et noe varmere og etter min mening bedre bilde. Regner med at du har beholdt opplevelsen i morgen eller kveldslyset. Om du ikke har det så har du som du sikkert vet enda mer å gå på. Om bildet er bra, ja jøss det oser av villmark,
mvh Nils
Avsluttet .
Hei Svein,

Helt rått dette bilde, flott komp. Ville lysnet det litt i ps.
Enig med Nils, pser av villmark.

mvh
Tommy
Svein B.
Hei og takk for kommentarer.

Jeg legger inn en versjon #2 som jeg har gitt litt innsats mht fargebalanse og kontrast. På min skjerm gir ver #1 beste inntrykket slik situasjonen var for meg (dunkelt vinterlys med lav sol på veg over åskammen)- jeg setter stor pris på videre innspill. Det er jo slett ikke sikkert at slik jeg så situasjonen er det som funker best.

Mvh
Svein B
Kjell Sigurd S.
Bra fangst dette. Fin positur du har fanget den i, med blikket stålsatt på byttet. Ideelt kunne sikkert en raskere lukker gitt skarpere detaljer men slik det fremstår nå er farten tydelig tilstede. Kjøper argumentet ditt om opplevelsen av lysforhold selv om det kan hentes mer futt ut av filen. I alt et fint bilde av det som må ha vært en stor opplevelse.

Kjell S
Espen B.
Bra positur og skarphet her. V2 funker utvilsomt best for meg men den gule nebbrota trekker mye oppmerksomhet. Mulig den er for gul. Synd at reven ikke løper bortover :) Bra levert!

mvh
Espen Bergersen
Aleksander M.
Bra bilde!
Synes ikke det gjør noe at klørne er uskarpe. Man ser at det er fart i bildet. Enig i at det var synd reven ikke var levende. Da hadde det vært et sjeldent bilde.
Enig med EB om at V2 er best, men synes også nebbet er for gult. Hvis du hadde klart å dempe gulfargen, men beholdt den andre fargejusteringen hadde det vært bra. Men jeg vet ikke om det går å bare forandre nebbet. Har aldri prøvd noe lignende før.

Mvh. Aleksander
Stig B.
På min bærbare fungerer #2 best, selv om det som du sier ikke stemmer helt med opptakssituasjonen, som bør være rettesnoren.

Mvh Stig
Rolf S.
Ett flott ørnebilde, god skarphet i hode mens bena viser farten.
Er dette bilde fra årets sesong?
Her er det håpløst vær og ikke snø som gjør det lite spennende å begynne å jobbe med ørnene enda.
Var en tur i området ved ørneskjulet mitt i helga og observerte 2 Kongeørner gjenom kikkert på det utlagte åte mitt, håper på noen nye bilder i år på ny plass.
Mvh Rolf
Avsluttet .
der satt den!! Jævlig bra.

mvh
Tommy
Svein B.
Hei, og takk for nye kommentarer.

EB: Det er mulig nebbrota vises i guleste laget- men jammen er den også gul på disse fuglene. Denne ørna satt borte i skogen- og i kikkerten var den ikke mulig å se, kun når den snudde hodet mot åta og den gule nebbrota lyste gjennom barhenget. Det skal uansett være mulig å dempe det litt.

RS: Ja, dette bildet er tatt i dag. Det er ganske stusselig vinter her også, for noen uker siden var det 50-60 cm snø på åteplassen min, nå er det 5-6cm, stort sett regn og vind. Jeg har også flyttet plassen min, ikke langt- men får noen andre muligheter i forhold til i fjor. Trolig samme ørnene som i fjor. Spennende er det- det skal bli spennende å se hvordan det går meg deg og din nye plass. Vi får håpe på ordentlig vinter snart.

Mvh
Svein B
Eirik G.
Hei,

Et fint ørnebildet dette her. Synes detaljene på ørna kommer best frem i v2, så jeg går for denne. Alt i alt blir blidet litt for uskarpt for at jeg legger min elsk på bildet. Ser ut som fokuspunktet har truffet høyrevingefremkant i stedet for hodet. Dog er det ikke enkelt med skarpe fluktbilder i disse dunkle novembertider....Synes det er bra du bruker rev som åte, da det gir et mer troverdig/naturlig helhetsinntrykk (i motsetning til f.eks griseslakt). Liker komposisjonen.

Mvh

EIG
Robin J.
V2 syntes jeg ble best. Skarpt og fint hode. Kunne sikkert ønsket mer lys og dertil raskere lukker men dette ble nå likevel bra. Flott plass du har fått her. Lykke til videre. Mvh RJ
Avsluttet .
Mange har nok drømt om et slikt motiv. Du har mestret det bra tross for lang lukkertid.

Mvh Åsmund
Robin J.
Ett av de bedre bildene jeg har sett på svært lenge

Bra jobba!
Kristin B.
Flott bilde, så flott at jeg gjerne ser versjon 3, hvor det er jobbet enda mer med farger og lys.
(Og selvfølgelig lurer jeg på hvordan du klarte å fange det motivet. Døde reven selv, måtte du legge den et sted ...?)

Jeg kommer nok ikke dit at jeg får tatt slike bilder, har problemer nok med å fotografere en enkelt hegre som hekker ikke så langt fra meg. Går med hund og kamera, og hunden tror han er støtende fuglehund om jeg stopper opp eller begynner å liste meg omkring ...
:))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu