Memento Mori
Litt synd med den dårlige scanneren. Dette er mitt forsøk på lyssetting og stilleben i studio. Prøvde å få til en litt gammeldags følelse.
Utstyr
  • nikon f5
  • nikkor 50mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger824
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228008} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Kenneth K.
Ja du har for så vidt fått til en gammeldags følelse, men jeg syn du burde hatt det litt lysere. Men det var et bra bilde for det.

mvh Kenneth
Avsluttet .
Uenig, jeg synes det kler bildet å være såpass mørkt. Kult stilleben, bakgrunnen blir litt vel ''duk,'' men ellers likte jeg dette godt.
Nina S.
Ja, endelig får vi se den Lene, den er jævlig flott, dette må du bare være stolt av.
Vet hvor mye du har jobba med dette bildet.
Mvh Nina
Anne Lene B.
Tusen takk Kenneth, Julie og Nina for kommentarer og innspill!! Det setter jeg veldig stor pris på!! :-)

Mvh
Anne Lene
Kjetil Greger P.
Beste stilleben jeg har sett på lenge :)
Får nesten et litt okkult inntrykk. men det kommer nok av skallen på toppen.
En favoritt dette her
Bente K.
En skalle sammen med liljer og en stein var en sammensetning som gjorde meg nyskjerrig. Du har sikkert en tanke med det som jeg gjerne skuller hørt litt om.
Enig med Kjetil om at det virker litt okkult.
Du har absolutt fått frem det gammeldagse preget du ønsket.
På min skjerm blir skyggene bak steinen og blomsterstilken litt hard, de gror sammen med ''gjenstandene''. Men det er mulig det er scanneren.
Elementen synes jeg du har dandert bra i fohold til hverandre.
mvh Bente
Helge R.
Hei Anne Lene!!
Nyhet fotografisk, her er du inne på noe spennede. Bra sammensatt, flot kameravinkel, bildet tåler helt bra dette lyset, et av de bedre bildene på dotten, anbefales
:)Helge
Julie E.
VELDIG bra!!
mvh Julie
Anne Lene B.
Tusen takk til Kjetil, Bente, Helge og Julie for positive kommentarer og innspill!! Det setter jeg stor pris på!!

Jeg vil si tusen hjertelig takk til deg Helge for at du har anbefalt bildet, det varmer og betyr enormt mye!!

Når det gjelder Kjetil og Bente så var det mitt ønske å få til et bilde til refleksjon. Memento Mori betyr ''husk døden'' og for meg symboliserer dette bildet livet, døden og evigheten gjennom de elementene jeg har valgt ut. Jeg ønsket å få frem en litt renessanse følelse gjennom bruk av disse symbolene og lyssetting. Når det gjelder det gjengrodde feltet er nok det desverre scanneren, bildet er bedre i original tapning. Dette emnet blir nok noe jeg vil jobbe videre med fremover, har blitt litt hekta på studioarbeid. :-)

Mvh
Anne Lene
Gunnar John C.
Memento Mori: husk at du skal dø... Jeg opplever bildet ditt som en stillferdig kommentar til fotografiets plass i forhold til maleriet. Nettopp det at du dropper farvene, synes jeg gir egen identitet - det hever bildet til noe mer enn en parafrase over gamle malerier av samme tema. Det skaper avstand, i noe som lett kunne blitt etteraping. Et fint bilde til ettertanke.
Vennlig hilsen,
Gunnar
Anne Lene B.
Hei Gunnar John
Oops, du har helt rett, det er ''husk at du skal dø'' det gikk visst litt fort igår.
Tusen takk for en særdeles hyggelig og utfyllende kommentar, med tanker som jeg satte veldig pris på!! :-)

Mvh
Anne Lene
Gunnar John C.
Hei, Anne Lene
Jeg er slett ingen latinekspert, så om den ene eller den andre oversettelsen er rett vet jeg ikke. Og nyanseforskjellen er hårfin. Jeg mente uansett ikke å rette på deg - hadde bare ikke lest din foregående kommentar før jeg postet min egen. Gledet meg over bildet ditt igjen idag - å få til en slik crossover uten å bli patetisk er flott, synes jeg.
Vennlig hilsen,
Gunnar
Anne Lene B.
Hei Gunnar.
Så flott at jeg har gledet deg!! det betyr endel å få slike tilbakemeldinger!!
Det er jeg jo det jeg streber etter, å kunne berøre gjennom bildene mine og dette er et ganske personlig bilde, så da er det ekstra flott!!

Mvh
Anne Lene
Stig Børre E.
Oj - dette har visst gått meg hus forbi. En surealstisk sammensetning som funker
som bare det. Veldig fint lyssatt og strålende etterarbeide. Flott komponert også.

Veldig bra.

StigB
Anne Lene B.
Hei Stig Børre
Tusen takk for positiv og utfyllende kommentar!!

Mvh
Anne Lene
Gunnar John C.
Dette bildet må jeg stadig innom...

En ting undrer jeg meg litt over. Du har latt øvre del av oppstillingen lene seg mot venstre. Foldene faller den veien, på begge sider. Jeg tror jeg ville ha latt dem forløpe mer vertikalt. Nå skaper de en slags spenning som jeg undres om du har produsert med hensikt, eller om det er en utilsiktet konsekvens av kameravinkelen.

Uansett - jeg synes dette er et usedvanlig interessant stykke fotografi.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Anne Kari Berg K.
D....stilig bilde! Ikke mer å si om det.


mvh Anne Kari
Eivind B.
Dette bildet har visst gått meg hus forbi i mine sporadiske besøk på bildekritikken.. Et sterkt og symboltungt stilleben med et gammelt og litt okkult preg som noen har vært inne på. Kanskje skyldes det at døden, som det sterkeste elementet i bildet, er utstyrt med horn - ikke en spesielt lystig tanke.. Ellers er både sammensetning av elementer og lyssetting svært tilfredsstillende utført i min bok. Min personlige smak ville kanskje brukt en tydeligere og ''grovere'' stein som symbol for evigheten, men jeg skjønner absolutt hvor du vil hen.
Du har hvertfall laget noe som appellerer til fantasien, og det takker jeg deg for. Meget bra. Mvh Eivind
Anne Lene B.
Tusen takk Gunnar, Anne Kari og Eivind for positive, hyggelige og utfyllende kommentarer og tanker!! Det setter jeg stor pris på!!

Til Gunnar, foldene ble slik etter endel prøving og var det jeg da syntes fungerte best og gav en viss dynamikk til en ellers stillestående komposisjon.
Dette var svar på en oppgave under trinn 2 med Morten Krogvold og jeg fikk virkelig lysten til å arbeide mer i studio etter dette. Desverre er ikke det en mulighet nå , men jeg håper det blir når jeg flytter til Oslo til høsten. Det er svært hyggelig at bildet gir deg noe og at du kikker innom, takk for det! Det samme gjelder deg Eivind, takk for en svært utfyllende kommentar! :-)

Hilsen Anne Lene

Gunnar John C.
Ja, jeg ser absolutt poenget i at foldene bidrar med liv. Det ville kanskje blitt litt kafébord-aktig om de bare hadde falt rett ned slik tyngdekraften vil.

Lykke til med ditt videre studio-arbeid!

Vennlig hilsen,
Gunnar
Anne Lene B.
Hei Gunnar
Takk skal du ha for vennlige ord og takk i like måte!!
Jeg gleder meg til å jakte på et passende studio, har blitt litt hekta. Det er så spennende å kunne styre hele prosessen sjøl, å male med lyset!! Oppgaven til herr Krogvold var forøvrig kontraster! :-)

Hilsen Anne Lene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu