Lofoteventyr...
Strålende vær, fantastisk lys og intense farger under Lofotfiske ved Henningsvær, i mars 2006.
Bildet inngår i albumet Lillivers reiser -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-13 19:11:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-500
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228086} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Johan S.

Fint motiv og fantastiske farger! Har du vært inne å justert hvitbalansen i ps eller er kameraet så bra? Bildet er litt skjevt.

mvh
Johan
Ivan H.

Hei!

Flott bilde du har her, hærlig vær og fine farger på berget.
Mektige fjell.

Men bildet bør rettes opp, og kanskje båtene er litt midtstilt.
Ellers har jeg ikke noe mer å ''peke på'' :)

Hilsen
Ivan Holmedal
Lillian L.

Hei gutter.
Takk for hyggelige, òg konstruktive kommentarer.
Det èr bare et så fantastisk lys i Lofoten - midt i ''Lofotsesongen'' - hvis været er godt. Da er fargene intens vakre. For meg - på lærestadiet rent teknisk - blir bildene nesten ''gratis gode...''. Se de samme fargene (+ rødt) i ''Her finner kunst sted''. bilde nr. 260096

I mitt enkle program har jeg justert bildet litt m.h.t. kontrast, skarphet, temperatur- og fargemetning. Orginalt er de brune bergene litt ''blekere''.
Jeg kan ikke, og har heller ikke noe program som retter opp skjeve bilder...

Hvis båtene er litt midtstilt, bør venstre side beskjæres, eller? Hva er forresten galt med midtstilt - alltid?

Mvh LillianI.
Pasi A.

Det første som jeg ville rette på, er å rette ut horisonten, selv om det egentlig er perspektivforsvinning i bildet, så er det allikevel visuelt feil at en vannflate er skeiv. Ellers har jeg noen tanker rundt bildet som kan eller kan ikke gjøre bildet bedre. Første spørsmålet jeg lurer litt på er om det er noe mening med all dette vannet i nederste kanten? er det noe som tilføyer bildet noe viktig eller er det bare der båten ble midt på bildet. Jeg synes det gir en avstand til båten og samtidig er en enorm mørk, tung flate som ikke helt passer inn, så den kan for min del bli klippet vekk. Og etter dette begynner det å bli mer ideer.

Hva hvis du hadde justert hvitbalansen til at hele bildet ble litt mer gult? da hadde de fjellene rett ovanfor båten, som har litt gul sollys på seg poppet skikkelig fram og skapt mer dybde i fjellene bak, men om det hadde ødelagt for øya i forgrunnen ved å sprenge fargemetningen, vet jeg ikke. Verdt et forsøk synes jeg.

Siden dette høres så langt veldig negativt ut, så vil jeg bare forsikre deg at det er ikke meningen å høres kjempekritisk ut, jeg kommenterer stort sett bare bilder som er helt meningsløse eller som jeg liker, og din faller i den siste kategorien. Men jeg tror du kan dra dette bildet lenger enn det den er nå med litt små justeringer.

mvh, P
ingebjørg fyrileiv g.

Bildet viser den nydelige naturen og det flotte lyset jeg en gang håper på og få oppleve. Fargene her er sterke og det blå står godt til det oransje (komplimentærkontrast). Lyset er også veldig bra, men blir stedvis litt hardt ned fjellveggene.

Når bildene ikke er midtstilt er de som regel mer spennende og se på. -spesielt om motivet er plassert i det gyldne snitt (del bildet i tre deler horisontalt og vertikalt for så å plassere hovedmotiv i ett av kryssningspunktene). Dette blir da ''psykisk riktig'' da vi ofte finner mest harmoni med en slik komposisjon. Så og si alt i naturen har en tilknytning/plassering til det gyldne snitt.

I ditt bilde er det ikke så farlig at båten er midtstilt. I stede for et kutt til venstre, ville jeg heller ha kuttet noe av sjøen i nedre del. V#2 kunne kanskje ha blitt rettet opp enda litt mer!?

vh ingebjørg
Lillian L.

Hei Pasi.
Tusen takk for meget hyggelige kommentarer.
Meningen min var å ta ''det totale Lofotbildet'', det som viser storheten, om du skjønner. Jeg ville favne sjø og fiskebåter, berg, fjell og himmel, siden alt var så fantastisk, enda jeg faktisk visste det var ''galt'', man skal jo alltid gå nærmere, alltid fokusere...
Fargene denne dagen var som ''besatte'', akkurat slik du ser dem. Jeg justerte bildet til litt mer gult, og du har rett, fjellene bare ''spratt frem'', MEN det ble ikke mye igjen av det vi kjenner som ''Lofotlyset'', så JEG lar den versjonen hvile...
Jeg har kuttet litt sjø i forkant, men synes fortsatt det originale er best.


Hei Ingebjørg.
Du kan bare glede deg. Det er ''åpent'' for alle - og meget livlig - under Lofotsesongen, men Lofoten er verdt en reise - uansett årstid.
Ja, det er nettopp de brungyldne bergene som ''står så godt mot'' den intense blåfargen, som GJØR bildet!
Det er utrolig spennende å ha bevisshet om det gyldne snitt - ikke bare i foto - men i livet - i hverdagen - i ansiktet til den nærmeste på bussen...
Men jeg spør - litt ironisk - om det ALLTID er galt med midstilt...


Mvh LillianI.
ingebjørg fyrileiv g.

Hei igjen! Det er selvølgelig aldri GALT med midtstilling, men ofte er ikke det den beste løsningen. Det er iallefall slik jeg ser det. Det er både induviduelt og etter motivet. -man må bare se det litt an. Noen ganger kan det ikke være annet enn midtstilt og noan ganger motsatt.

Når det gjelder Lofoten, har jeg søkt på Lofoten fhs. (friluftsliv fjell). Jeg hopper i taket om jeg får plass ;)

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu