Me bu opudne fjødl
Gamlestølen der Sandtjernsbekken renner ut i Bjoreio
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger568
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_228181} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Stig Børre E.
Er dette et bildequiz?
Begynner å bli støl i øya på leting etter ''Gamlestølen''....
Hvor er den?

StigB
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Odd Tore. Det er så godt å se snøbilder nå for tiden, at jeg ikke helt får sagt det nok. Dette er absolutt intet unntak! Søsteren min bor i Valdres og hun er stadig ut på ski.. Her regner det og skjære bygger reir.

Når det gjelder bildet, liker jeg det godt. Den glatte snøen har fine linjer og buer. Når det gjelder komposisjonen, ville jeg kanskje ha gått nærmere inn på disse linjen/buene, men da hadde man sluppet å lete slik etter Gamlestølen. Jeg ser den heller ikke.. Flott lys og eksponering.

vh ingebjørg
Øyvind A.
Hmm, nei. Dette forstår jeg meg ikke på.
Ø.
Ivar B.
Jeg ser grunnmuren etter gammlestølen, men for meg blir ikke det et viktig element i bildet. For en som elsker ski, fjell og snø, er det likevel et godt bilde å hvile øynene på. Herlig kald blåtone i skyggene og fine detaljer i snøflaten.Mvh Ivar.
Hans Jacob H.
Jeg ser gamlestølen jeg, og den er nok veeeldig gammel ja. :)
Fint lys og fin struktur i snøen, men mange elementer og linjer i terrenget gir en ganske rotete komposisjon, det blir mer et oversiktsbilde det her, av gamlestølen som nok forsvinner helt med litt mer snøfall. :)
Kjell Sigurd S.
Ja, jeg vil også snart ha snø og i mellomtiden er det hyggelig å se pulveret på bilder. Ser grunnmuren nede til v men klarer ikke helt å se at den tilfører bildet veldig mye. Støtter i grunnen kommentaren til IB.

Kjell S
G. Hanna W.
hi hi ! god start der med Stig sin febrilske leting!
Synes bilde ditt er helt ok, men har sett deg gjøre mange bedre enn denne!
Litt platt.
Gleder meg til neste bilde istede for!

Mvh G.Hanna.
Inger-Lise S.
Et fint bilde! Deilig å få se snø og attpåtil i sol :-)

Mener å se en gammel døråpning her...Og etpar hjørner..
Uansett et nydelig bilde. Teknisk godt. Vakre linjer/struktur i snøen her :-)
Lekre blåtoner,-intet utbrent..Flott bilde :-)

Inger-Lise

Judit W.
Hei Odd Tore!

Perfect presentation of a sunny winter day. The snowy brae looks like a whipped cream. The bluish white tones and the shady parts of your photo are very beautiful. Nice picture!

Judit :)
Espen A. I.
Deilig friskt og pen natur - men ellers skjønner jeg lite av meningen bak dette - ser mest ut som snø og noen formasjoner, linjer og skrukker - kanskje det er det du vil formidle her. I så fall er det bra. Tok ikke dette helt med en gang - kanskje jeg må gruble litt?

mvh Espen
Avsluttet .
Jamen det er jo fali det å busette seg slik.
Det er vel ikke noe blivende sted med rasfare. Nei, nå samles me i storbyen, blir stablet i kaninbur i høyden. Om morgenen står alle i kø, det være seg både bilkø, matkø, flykø, trikke-kø og alle køer til hvert sitt kontor med PC'en på.

Nei, alt var så mye enklere før i tiden. Her kunne vel folk leve med ei ku, høner og geiter og klare seg på det som naturen hadde å tilby.

Jeg kan se rester etter bygningen, må ha vært en fin plass å bo, med elva like ved siden av.

Ellers igjen et perfekt bilde med fin belysning og mange gode detaljer.

mvh arild
Anne-Lise S.
Her synes jeg det er tegningene i snøen som imponerer mest. Kontrastene mellom lys og skygge får du flott frem og fargene er vakre! Ellers gir vel ikke selve motivet meg så mye egentlig, men nevnte elementer gjør bildet severdig!

Anne-Lise
Lars-Anders M.
Meget fint lys over dette landskap. Strukturen er meget bra. Man får dybdefølelse som man normalt ikke ville få. Du har ett godt øye, og en evne til å være på rett plass til rett tid.
Mvh
L-A M.
Odd Tore S.
Noe blandet mottagelse her.
Meningen var å få fram hvordan folk slo seg ned under heller barske forhold innunder fjellsiden og overlevet. Det blir jo nær helbom når dere ikke finner restene i stølen i bildet! Den er i nedre venstre hjørne.
I forhold til de rester etter bosetting og fangst som vi vanligvis ser etter, er denne ruinen nærmest monumental, så det var noe uventet at den var vanskelig å se. Men jeg har jo ganske mange tiårs trening og erfaring i slikt.
Stølen i seg selv er ikke motivet her, den kan nok komme ved en senere anledning, mer sommervennlig?
Ellers ble jeg noe fasinert av mønstret i snøen, et samarbeide mellom sterkt snøfall, kraftig vind og skikkelige regnskyll. Et mønster som dette er ikke noe som oppstår hvert år. Litt mer sidelys hadde gjort seg for å utheve mønstret. Da hadde mønstret i snøen alene vært et mulig motiv.
Dårlig vær og dårlig med tid gjør det litt tungt å holde inspirasjonen oppe for tiden, og da blir slike ''pene'' motiver fristende.
Odd Tore
Dag T.
Problemet er vel kanskje at landskapet og komposisjonen ikke hjelper oss med å finne huset, og at du ble fascinert av litt for mange ting på en gang som ikke samarbeider i bildet. Dermed oppfattes det som rotete.
Odd Tore S.
Dag, du er inne på et generelt problem:
Den som tar bildet har sett motivet in natura og gjort seg opp meninger om hva det skal formidle. Han legger til og trekker fra ubevisst fordi han kjenner hele settingen, og er egentlig svært forutinntatt uten nødvendigvis å ville være det.
En av fordelene med dotten og kritikken er at enkelte ærlige kommentarer til et bilde avdekker at kommentator ikke henger med pga slike forhold, mens andre kommentarer bekrefter at man fikk over idéen bak bildet. Det som er rot for noen er sammensatt helhet for andre.
Bevisstgjørende og nyttig er det uansett.
Odd Tore
ingeborg w.
Nja, bortsett fra at det er fint med snø... Jeg så heller ikke stølen før jeg leste at det var en grunnmur, da fant jeg den. Jeg synes ikke den fenger som interessepunkt. Det er mange fine linjer og mønstere i snøen da, så andre, mer rolige utsnitt kunne sikkert blitt bra.
Nina S.
Enig med StigB, leter og leter. Ok, nå fikk jeg lest din egen kommentar. Flott med vinter, men litt mye kanskje, vet ikke helt hva jeg skal feste blikket på. Vakkert bilde med vakkert lys, men kompen ble visst litt vanskeligere tilgjengelig.
Mvh Nina
Tom A. T.
Klassisk og fotogent fjellandskap fotografert i et lys som fremhever strukturene i lia på en fin måte. Men jeg måtte lese din egen forklaring før jeg fant boplassen. Hadde den vært mere tydelig ville bildet fungert bedre for meg, slik det er nå blir det litt for mye bakgrunn, riktignok en pen sådan ;o).. Ellers setter både du og Dag fingeren på et ''fenomen'' det er lett å la seg forlede av.
mvh Tom T
Ketil K.
Her blir det for lite å forholde seg til, mer fokus på seteren og et mer visuelt tydelig poeng hadde vært fint.
Rune S.
Flott bilde av en fjellskråning og en neste usynlig støl ruin. Fint hvordan du har fått med både det hvite og skyggepartiene på en fin måte. Jeg regner med at fjødl er fjell. Det er meget seværdig med lys og linjespillet.

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu