nesevis
litt nesevis kan man bli
Utstyr
  • olympus 2500
  • -
  • Blender-
  • Filmtypedigital
  • Nei
  • Annetselvportrett
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger67
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Dag T.

Nesevis nok til å kopiere Sandberg?
Odd-Andreas W.

hmm....hvem?
Dag T.

Det første bildet du ser på Tom Sandbergs utstilling på Astrup-Fearnley er nesten identisk, bortsett fra at personen der har solbriller, og bildet er litt bredere. Det er like uskarpt og grått.
Er det tilfeldig så er DET ganske morsomt i seg selv.
Tina E.

Nå er det engang slik at det finnes mennesker som ikke har sett Sandbergs utstilling, og som heller ikke beundrer Sandvik nok til å ville kopiere ham. Deriblandt meg ! Det er mulig at Wåge også er blandt disse, og dermed ikke har kopiert noe som helst. Hvordan vil du kommentere bildet dersom det ikke er en ''kopi'', Dag ?
Odd-Andreas W.

flere komentarer til dette bilde?
Dag T.

Heisan, jeg ser at det er et spørsmål rettet til meg her. Det er faktisk en utfordring å prøve å skille seg fra et bilde som er såpass likt, og som jeg har et forhold til fra en gallerivegg i 1,5x2 meters format eller lignende, men jeg skal prøve.

Dette bildet gir en visuell overraskelse og det i seg selv er en fordel. Du er inne på noe, det er ganske frekt å vise et bilde med et så uvanlig toneomfang og uskarphet, men jeg synes det bare fungerer halvveis.

Gråtonene er sære, men det hadde vært lov dersom de ikke hadde fremhevet nesa, som nesten går mot hvitt. Øynene er ikke tunge/mørke nok til å veie opp. Det er ikke nok å dempe høylysene, siden det bare ville gitt en stor grå flate midt i bildet. Det kunne hende at svartere øyne ville hjulpet noe, men ikke for mye, ellers mister du tonene, og de er i utgangspunktet interessante. På grunn av nesa fungerer dermed ikke komposisjonen i dette bildet, for meg.

For å gå tilbake til Sandbergs bilde skiller det seg fra dette ved at personen har solbriller. Disse danner en svart, nesten abstrakt form som fordeler oppmerksomheten mer over flaten, og ikke retter den mot en sentral ''blobb''. Dette, sikkert sammen med formatet og plasseringen, gjorde at hans bilde fungerte bedre. Så kan man jo sitere en eller annen som sa at ''hvis du er usikker på innholdet, lag større kopier'' ;-)

Til slutt: en ting er at jeg kanskje var litt kjapp, men det er litt synd at ingen andre sa noe. Er det for vanskelig å forholde seg til?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu