Tarzan
Ingen over - ingen ved siden, spettmeisen er kort sagt skogens akrobat numero uno. Like god oppover som nedover trestammene, alltid travelt opptatt med å hamstre mat.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-21 22:12:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/125s
  • Filmtype400 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger410
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229386} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .
Hei Kjell Sigurd,

Flott bilde av skogsakrobaten. Flott skarphet og fine farger samt ren og fin bakgrund.
Ville selv hatt lit mer luft rundt, men det er meg.

mvh
Tommy
Kjetil S.
Nært og svært skarpt av spettmeisa! God detaljering og riktig fokusplan. Bakgrunnen(som er bra) preges av fargestøy(?). Mulig det finnes måter å fjerne den på. F.eks 'color noise reduction i rawshooter. Uten at jeg er noe ekspert på akkurat dette.

mvh Kjetil
Avsluttet .
Enkelt,skarpt,flott og nært:-)
Hilsen Tone!
ingeborg w.
Du har fått dreisen på fuglebildene. En god positur og teknisk veldig bra som vanlig. God Jul!
Terje S.
Sylskarpt og flott bilde av Spettis. Som nevnt litt fargestøy i bakgrunn som du fixer lett i NI. Ha en fin jul Kjell Sigurd

Mvh Terje
Odd Tore S.
Da jeg var passe stor, var Tarzan i eplehagan et gangbart uttrykk. Tror ikke at det var ubetinget smigrende, siktet vel litt mot de som gjorde seg større enn de virkelig var.
Men Tarzan poserer fint og det hele er skarpt og pent.
Når det gjelder bakgrunnstøyen, lurer jeg på hvordan den tar seg ut før du downsampler og .jpg-komprimerer. Selv om andre synes å være av andre meninger her, er min oppfatning at det kommer mange kornaktige eller blokkaktige artifakter i den prosessen. NI og andre kan kverke mye av dette og fortsatt la detaljer sitte igjen der de er ønsket, men jeg synes at denne saken er heller slitsom, og litt urettferdig fordi bildene tvinges gjennom en prosess som de ikke har godt av.
Uansett;
God Jul til deg!
Odd Tore
Steinulf L.
Dette kan du.:-)
God jul til deg.
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Et flott og nært bilde av Spettmeisen. Fin positur der den sitter på greina. Flott lys inn på fuglen, der skarpheten gir flotte detaljer i fjærdrakten.
Fin komposisjon i et stramt utsnitt Kjell Sigurd!

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer og julehilsener! Vet at utsnittet her er tett, kanskje i tetteste laget, det var nettopp det jeg tenkte jeg kunne få noen betraktninger rundt. Ser det er forskjellige meininger om det og det er sånn det skal være. Odd Tore, du har kanskje rett mht støyproduksjon ved nedsampling og komprimering, jeg tror ikke det var tilfelle her. Det er sansynligvis en kombinasjon av undereksponering (som skaper støy) og litt uforsiktighet under ps-arbeidet fra fotografen som har skapt effekten denne gangen :-)

Kjell S
Ivar B.
Nært og fint portrett av spettmeisa. Ikke for nært i mine øyne. Versjon hjalp betraktelig på støy i bakgrunnen. Flotte detaljer i fjørdrakten. God jul og godt nytt år, og takk for alle bidrag og kommentarer du har kommet med. De har vært verdifulle for meg i mitt føsrte år med digitalkamera. Mvh Ivar.
Aleksander M.
Hei
Dette bildet var imponerende nærme. Litt tøft synes jeg, men det hadde ikke gjort noe å ha litt mer luft rundt heller.
Likte best V2 med tanke på bakgrunnen.
Flotte farger og god skarphet.

God jul!

Mvh Aleksander
Kjell Sigurd S.
Takk til dere begge for hyggelige kommentarer. IB; da har vi begge like lang fartstid. Du har laget mange fine bilder til inspirasjon for oss andre og jeg synes det er lærerikt å måtte ta stilling gjennom kommentarer. Takk til deg også for nyttige råd og fine kommentarer. Regner med at du har skumle planer for konkurransen i Biofoto i januar. God jul til deg. AM; takk for fin kommentar og god jul til deg også.

Kjell S
Svein B.
Her synes jeg du har spettmeisen i en klassisk gjennkjennelig- og ikke minst fotogen positur. Teknisk glimrende, komposisjonsmessig tett- men gjennomtenkt og godt. Ikke stort mer å forlange i et slik fugleportrett synes jeg. Meget bra. God jul foressten.

Mvh
Svein B
Jon Erik V.
Hei.

Et flott bilde, og tett utsnitt.

Jon
Odd Tore S.
Du sier at bildet var litt under eksponert, betyr det at du har lysnet det opp i PS, også i bakgrunnen?
Jeg har også fått kommentaren undereksponert ifm støy, men siden jeg ikke hadde lysnet opp områdene med støy, går jeg ikke helt for den forklaringen uten videre. Tross alt, bilder må tåle å ha mørke partier når virkeligheten også var mørke i disse partiene. Men både 300D og delvis også 20D har en tendens til fargestøy i slike partier.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer og julehilsener. OTS; jeg sender deg eksempler på mail, så kan du se hvordan utgangspunktet her har vært.

Kjell S
Ketil K.
Teknisk er versjon 2 blitt meget bra. Når det gjelder bruk av så tett komposisjon som her fungerer det utmerket i artsportrettsammenheng. Skal du derimot lage en god billedmessig komposisjon trenger du gjerne flere elementer enn bare selve fuglen, og da blir dette relativt trangt, selv om du akkurat her har fått bra schwung på både spettmeis, stamme og bakgrunn. Gledelig jul forresten!
Kjell Sigurd S.
Takk for fin kommentar Ketil. Sannheten om dette bildet er at originalen ikke går lenger enn til 2 mm utenfor nebbet, så her har jeg lagt til den luften som er med kloneverktøy :-) Det er nok i tetteste laget synes jeg også. God jul tilbake!

Kjell S
Torbjørn K.
Kan være enig i at dette blir noe vel trangt, men her synes jeg posituren gjør hele bildet. Hadde den stått ''rett opp og ned'' hadde dette bildet blitt ordinært og kjedelig, men jeg synes posituren gir deg et fuglebilde langt over gjennomsnittet her.

Torbjørn
Rune S.
Nydelig bilde! Ser du har mange flotte naturbilder. Falt fort for denne flotte spettmeisa og den fine, enkle komposisjonen. Skarp og i fine farger også.

Mvh
Rune S
Kjell Sigurd S.
Takk til dere to også.

Kjell s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu