Kutt ut, jeg fikk terningkast seks, han fikk bare to
Cola varianten av julenissen er kommers’ samfunnets ubestridte bankdirektør, populær i det brede lag av folket.
Den norske nissen er en helt annen skapning, en riktig jævel om han er i det lune, derfor er det viktig å stelle godt med ham, spesielt i disse juletider, husk at han tilhører en utryddelsestruet art.
Den røde solnedgangen på bildet illuderer hva julen virkelig handler seg om, solverv. Tjueførste desember er den korteste dag i året, her gjelder det å ofre riktig for å få sola velberget gjennom årets lengste natt, skulle hun bli slukt av glefsende varger får vi et evig mørke.
Etter som vårt julenissedyrkende forbrukersamfunn har avstedkommet klimamessige forskyvninger på ferden mot velstandstoppen, er det fornuftig å bruke solsnufesten til å be om godt vær resten av vinteren.
(Ja, setningen er tung, den bør leses mange ganger).

Hils nissen, den gamle den norske fra meg og si god jol.
:)Helge

PS: Julenissen anbefaler: RAMMSTEIN, Volkerball, større enn Berlinkonserten.
Internasjonal julestemnig
Bildet inngår i albumet religiøse særheter - sære bilder
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMange lag, god musikk og fantasi i fri utfoldelse, nyt det.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger920
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229455} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Lars-Anders M.

Du er helt suveren. Takk og god Jul selv.
Mvh
L-A m.
Geir F.

Må på kjøpesenteret for å lete etter julenissen.
Kommer tilbake senere.
-fløde-
Terje S.

Du verden for ett innholdsrikt bilde. Likte tanken . Mangler bare at Jesus står oppi en skjærgårdsjeep.

Ha en riktig god jul

Mvh Terje
charlotte s.

wir haben angst und sindt alein.gott veis ich will kein engel sein.er nok ikke så stø på stavinga her men, et tøft bilde, fine farger på himmelen, og bra symbolikk som vanlig,god jul tilbake.
charlotte
Rune S.

Fin juleironi! Bra jobba! God Jul! Eller er det Midtvintersblot!?

Mvh
Rune S
Avsluttet .

Herlig ironisk fra deg igjen:-)
Ha en flott jul og ser jeg den ekte norske nissen så gir jeg beskjed.
Hilsen Tone!
Wenche J.

Du fornekter deg ikke. Nytt kreativt og sterkt bilde som er inspirert av julen. Skal ikke glemme aa sette ut groet til den norske nissen:) Oensker deg GOD JUL og takker for mange flotte og underholdende bilder med berikende tekst. I tillegg er det interessant aa lese alle kommentarene du faar paa bildene dine.
Mvh Wenche
Anne Lene B.

Hei Helge
Takk for et annerledes julekort til ettertanke!! Jeg digger historiene dine, du er en mesterlig forteller!! Jeg vil få takke deg for alle dine inspirerende kommentarer, innspill, gode ord og tanker i år!! Jeg vil også få takke deg for at du deler den absurde, lekne kreativiteten din med oss, gjennom bilder og ord til glede og inspirasjon!! Dette stedet ville ikke vært det samme uten deg, så tusen hjertelig takk skal du ha!!

Ønsker deg en Fortreffelig Jul og et meget Godt Nytt År!!

Gleder meg til å se mer i 2007!!

Hilsen Anne Lene :-)
Helge R.

Hei alle julestressete komentatorer, tusen takk for at der tar tid til og ikke minst kommenterer bildet.
Da jeg flyttet til Spania for 6 år siden var julen herlig fraværende her nede, ett par magre julegater og julekrybbene. I dag er det nord Europeisk sus over det hele, høytalere som gnelder ut et slitene juleslagere, im not dreaming of a white x.mas. Jeg får kvalme av mindre.

Dagene går med til fotografering, nettene til å leke med bildene i PS, gjorde ferdig noen fisk og et brød i natt, det kommer etter hvert på nettet.
Som dere forstår har jeg gjort fredag klokken 11 til utgivelses tidspungt for galskapen min, neste bilde kommer førstkommende fredag samme tidspungt.

Litt om dette bildet, vi har 5 statuer av dette slaget i byen, julenissen er colavarianten, båten ligger i fiskehavnen like utenfor leiligheten og han i båten er fra en kirke i Maro. Jeg har mye himmel fra verandaen, masse dramatisk lys, så jeg er selvforsynt med lys og farge.

Jeg har satt av vinteren til å holde focus på bilder, tenker ikke på annet, bilder og fet musikk, jeg kan ikke være uten den.
I morgen julaften skal jeg meske meg på Rammstein en gang til, konseten er en sceneopptreden som mangler sidestykke i underholdningskomerset.

Jeg ønsker alle som ser og ikke minst der som kommenterer en riktig fredfull jul, husk mat og sprit bør benyttes med måte, hilsen
:)Helge
Knut-Inge J.

Ja, no stresser vi litt, men.....takk for nok eit unikum av eit bilde, som krafser mot netthinna mi. Ei ny oppdagelsesreise......''Kva er det som står på den båten...?'' Riktig god jul til deg, med Ramstein og alt anna hyggeleg.
Mvh Knut-Inge
Jacob V.

Hei, Helge

Nå er det fjerde gangen jeg er inne og ser på dette bilde, og jeg liker det mer og mer for hver gang. Blir like imponert hver gang.


Ha en god jul og et godt nytt fotoår :)



Mvh

Jacob
Stein Oleiv B.

hohoho, kjekt helge:D må jo får benytte anledningen til å si det samme til deg, takk for at du kommenterer bildene mine;) det betyr mye å få kommentarer fra en slik fotograf som deg. du klarer utrolignokk å gi bildet julestemning, selv om det går i ett med djevler og demoner, som i de andre bildene dine.. flotte grieier. du er flink til å fullføre stiler og kjøre dem helt ut. du har også eg bra ps øye;)
Fredrik E.

Hælig skildring
Geir F.

God jul Helge.


Jeg har sett på bildene dine i max størrelse og slått av lyset i rommet. Og ser hvordan bildene dine funker enda bedre med sine friske farger. Og wide-screen formatet kler også en god størrelse på bildene. Ser at du i de siste bildene har kjørt på samme format også. Så det å se disse bildene i storformat og i en utstilling-sammenheng hadde vært en utrolig opplevelse.

Igjen har du levert varene. Jeg ser du har begynt å få mer sving på skyggeleggingen. Dette medfører at elementene glir bedre inn i bildet og ikke ser så ''innlimt ut'' Komposisjonen er upåklagelig der nissen kommmer til syne i en naturlig avdempet sone av skylaget. Den halvt liggende skulpturen i forgrunnen som likevel fyller ut i høyden gir bildet en utsøkt dybdefølelse.
Jeg savner likevel noen reflekser av himmellyset på utvalgte steder på denne skulpturen. Dette ville gjort det enda mer troverdig. Og Jesus-skikkelsen i båten: Skulle ikke den vært litt lenger bak med den størrelsen han har nå? Han ble liksom så liten.

Utenom dette synes jeg du legger alen til bildene dine omtrent hver gang. De kommuniserer sterkere, Og PS-jobbingen. blir stadig mer overbevisende. Fortsett på den veien du har begynt så skal du se at du får ditt endelige gjennombrudd. men det er en lang vei å gå. Så tålmodighet er nøkelordet her.

Håper vi får til et kreativt opplegg på Bronsplassen til sommeren. Det hadde vært mega!!!

Jeg ønsker deg til slutt en riktig god jul. Jeg skjønnner du har hjemlengsel men plei deg selv. Nyt livet og gled deg over alt livet må by på. Så ser jeg frem til enda flere visuelle godbiter fra deg i tiden fremover.

Det er en ære for meg å ha deg som foto-venn.

-fløde-
Helge R.

Paa denne julaften formiddagen takker jeg alle som ser seg tid til at kommentere bildet mitt. Som Geir skriver, de bör sees paa hel skjerm, i mörkt rom, det er slik jeg lager dem, derfor fungerer de best paa den maaten.
I dag blir det gris og rödkaal, för jeg fortsetter paa min ps versjon av fire fisk og ett bröd.
Jeg hilser dere alle og sier takk for taalmodigheten dere har med galskapen min, ha en opplöftet aften og husk aarets mega kikk paa TV kl 0000, den kultiske jippoen i St. Paterskirken er for meg aarets höydepungt.
Masse varme tanker til dere alle fra
:)Helge
Renato M.

HyperBra Helge............. nydelig farge i bakgrunn,surrealistisk og mosomt.
en hils og en God jul igjen
Renato
Avsluttet .

Henger meg på alle de positive kommentarene i dette surrealistiske bildet.

Flott komponert Helge..


Mvh
Arne
Avsluttet .

Hei...

Når det kommer til kreativitet så er du i en klasse for deg selv.
Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar på mitt siste bilde.
Sånt er med på å øke fotogleden her på FotoDotNo. Du får ha
en god jul og et godt nytt år.

Hilsen
Bjørn-Erik
Helge R.

Hei og takk til Renato, Arne og Bjørn- Erik, det varmer en gammel fotoentusiast at bildet faller i smak. Julen er over, lomeboken tom og magen fylt til overmål, godt at det er ett år til neste gang.
Ha en god nyttårshelg hilsen
:)Helge
Laurberg G.

Et anderledes og bedre billede end de fleste juletemaer man ser rundt omkring. Det er jo netop hvad Julen handler om Hjul = solhjulet der bevæger sig over himlen. Måske var det just dette man fejrede hos bronzealderfolket. Her har måske alle de helleristninger vi kender såvel fra det nordlige som det sydlige scandinavien været en del af de kultiske fester. Du skriver at den tjueførste december er årets korteste dag. Jeg troede at det var den 22 dec. der var den korteste. Her fejrer vi ihvertfald solhvervsfest i Danmark. D.v.s. fejrer og fejrer. Det meste bliver vel henlagt til d. 24. dec. Og det er vel de færreste der fejrer solhverv. Snarere fejrer de vel fødselsdag for Jesus, selv om der nok egentlig ikke er belæg for denne fødselsdato. Men overtro har som bekjent mange facetter. mvh. lau
Lars G.

Sære idéer du har. men det blir bra bilder av det. Om det er noen trøst, jula er enda verre der jeg pleier å oppholde meg på den tiden (Filippinene). Mvh Lars G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu