Coccothraustes coccothraustes
Fikk celebert besøk på julemorgenen av kjernebiterhunnen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/80s
  • Filmtype320 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_229803} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Tom A. T.
Rent, pent og godt balansert portrett av kjernebiterhunnen det her. Fargene i bakgrunnen står godt til fargene på fuglen. Artig med slikt besøk ;o).. Sjøl har jeg huset tre par i flere sesonger som alle hekker like i nærheten av hvor jeg bor.
God Jul
mvh Tom T
Espen B.
Dette var et dritbra kjernebiterbilde! Teknisk, komposisjonsmessig og situasjonsmessig brilljant! Dette bildet kan du være stolt av. Det kunne KANSKJE vært lysere men det blir vel å forvrenge virkeligheten av det dunkle novemberlyset.

GOD JUL fra
Espen Bergersen
Knut H.
Hei Kjell Sigurd.
Gratulerer med selebert besøk.
Et meget skarpt og godt bilde
posituren på fuglen veldig bra,
blikkontakt og fargekontrastene i bilde
er upåklagelig,Håper på flere da
dette er en sjelden gjest på dotten.
Hilsen Knut
Avsluttet .
Så heldig du er med et så flott besøk. Skarpt og flott bilde, nydelig bakgrunn.
Fin blikk-kontakt. Mvh Liselotte
Atle Q.
Gratulerer med nok et skarpt fugleportrett. Tar du alle disse bildene på foringsplass på Smestad?
mvh Atle
Avsluttet .
Nydelig fuglebilde,flott komponert,enkelt,rent og pent med fine farger:-)
Hilsen Tone!
Avsluttet .
God kveld,

Flott bilde. Her sitter det tekniske som ett skudd, samt rent og flott miljø, samt bra utsnitt.

mvh
Tommy
Kjell Sigurd S.
Takk for hyggelige kommentarer. Ble selv overrasket når denne dumpet ned på foringsplassen. Atle; ja de fleste av småfugl-bildene mine er fra Smestad. Ikke akkurat eksotiske fugler, kanskje mer eksosiske, men det gir meg i det minste en fin mulighet til å studere småfugllivet i byen på nært hold.

Kjell S
Ann T.
Oi så fin hun er! Nydelig komposisjon med greinen som deler bildet diagonalt og fin positur av fuglen - den viser denne sterke nebben veldig tydelig! Fin bakkgrunnsfarger som fungere veldig bra her.

Mvh. Ann
Robin J.
Flott bilde dette. Fin komposisjon og teknisk meget bra. Et bilde jeg likte. Mvh RJ
Odd E. k.
Hei Kjell Sigurd!

Et flott bilde av kjernebiten der den sitter i en flott positur på greina. Upåklagelig skarphet og flott lys og fine farger inn på fuglen. Bakgrunnen er også flott og passer godt inn sammen med den frodige bjørkekvisten. Meget bra Kjell Sigurd!

Mvh

Odd E.
Terje S.
Flott å få besøk av noen andre enn julenissen på selveste julaften. Som alltid er du flink å skape flotte komposisjoner med greinene dine. Når det i tillegg sitter en flott Kjernebiter der syntes jeg bilde ble steinbra. Det er vel kanskje på tide av vi som driver litt med fuglefoto at vi slår oss sammen og gir ut en ny lærebok til skoletrinnet om hva slags fugler vi ser. Husker fra barne og ungdoms skolen at bildematriale var veldig dårlig.

Mvh Terje
Ketil K.
Kjernebiter på fuglebrettet er faktisk ikke så sjeldent som man skulle tro i Oslo-området. Men dette er en ganske sky fugl, som ellers er vrien å få tatt gode nærbilder av. Ellers har jeg for noen måneder sidene levert fuglebilder til en serie lærebøker om fugler til barneskolen. Når bøkene kommer ut vet jeg ikke, men det blir i stor grad tegnebøker, der elevene skal fargelegge fugletegninger, og hvor de har fotografiene å se etter, samt en tekst til hver fugl. Fuglebrettfuglene, som barna jo enkelt kan oppleve er prioritert, samt de mest fargerike artene.
Kjell Sigurd S.
Takk for nye kommentarer. Terje; synes idèen er god og jeg hadde med glede gitt bort bilder til en slikt prosjekt hvis de kunne brukes. Ketil; da har jeg jo mer å glede meg til. Hørte den i dag men så den ikke. Det var heller ikke fuglefotovær i Oslo i dag. Med dine bilder får ihvertfall barna skikkelig inspirasjon til å utforske fugleverdenen. Ser frem til å se verket.

Kjell S
Hans-Jørgen H.
Hei Kjell Sigurd!
Å, som jeg har ønska meg denne inn på foringa! Men nei. Vil kanskje ha mere lauvtreområder(varmekjære lauvtre) enn det jeg kan by på inni heite, svarte granskauen?
Prektig bilde var det!
Be han ta seg en tur nedover til Kongsbergtraktene da?
Hilsen Hans-Jørgen.
Svein B.
Finfint bilde av kjernebiteren dette. Ørlite mer profil kunne jeg nok ønsket meg for å vise det veldimensjonerte nebbet enda bedre. Men absolutt et flott bilde- godt gjennomført teknisk og komposisjonsmessig også. Og av en spennende art. Også her i Gudbrandsdalen har kjernebiteren blitt et fast innslag- toppnoteringene jeg kjenner til er flokker på opp i godt 30 ind på ett og samme foringsbrett. Selv har jeg hatt 8 på det meste- men det går flere år mellom hver gang jeg har den her hos meg. Det ser ut til at den liker løvskog- gjerne storvokst løvskog og kultur/parklandskap med store løvtrær- men med innslag av mer krattbevokste områder også. Her ser en den gjerne i områder med tett forekomst av hegg.

Mvh
Svein B
Odd Tore S.
Fiint bilde av kjernebiteren, som ikke akkurat er den fuglen jeg har sett mest til i distriktet. Litt rart kanskje, siden vi har både storvokst edelløvskog og kratt i vestskråningen opp mot Kolsås som omgivelser, tomtegrensa er også grensa mot naturvernområdet under stupene.
Angående støy og e-mailen din: Om jeg sammenligner vedleggene med scan med bra diasscanner av Kodachrome II, som vel var anerkjent kornfri, synes jeg ikke at de var mer ''støyfrie'' enn det du viser i vedleggene. Jeg synes at det sier noe om hvilke krav vi stiller til digitale bilder på skjerm, og at projisering av dias på storskjerm var lite kravstor i forhold.
Odd Tore
Aleksander M.
Veldig flott bilde av kjernebiteren. Har aldri sett den selv, så den må være ganske sjelden. Men det kan hende det har litt med biotopen å gjøre også.
Et flott bilde med god skarphet og fine farger.

Mvh Aleksander
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer! Hans-Jørgen; jeg skal sjekke om noen i slekta kan ta nyttårsfeiringen i Kongsberg i år, men kan ikke love noe :-) Svein; har flere i profil og de er nok mer knall ja. Kanskje det havner et her også etterhvert. Odd Tore; jeg er oppvokst et steinkast unna der du holder til og jeg så aldri kjernebiteren der heller. Den skal vistnok ha etablert seg mer de siste tiårene. Jeg støtter deg i betraktningene ang. støy. Det skal svært lite til før mange synes støyen er sjenerende. Men sånn er det vel med mye, tenk hvordan vi f.eks. hadde opplevd støyen i en bil fra 50-tallet... :-) Aleksander; den skal ikke være sååå sjelden. I flg. Gyldendals store fugleguide anslås vinterbestanden til å være mellom 100 og 10.000 par, mens det antas mindre enn 1.000 hekkende par om sommeren. Tallene er sikkert noe usikre i og med at bestanden vokser. Hyggelig du likte bildet.

Kjell S
Carsten A.
Skikkelig bra av kjernebiteren, og teknisk helt på topp!!

MVH CA
Kjell Sigurd S.
Takk for det Carsten. Den satt jeg stor pris på!

Kjell S
Knut Børge S.
Utsøkt bilde av kjernebiteren, varme og fine farger. Skarphetene sitter som den skal. ikke noe å utsette på her.
Morten W.
Et utrolig rent og pent bilde! En fryd å se på!
Kjell Sigurd S.
Takk til dere to også.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu