• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-27 19:09:16
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger738
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230181} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Chr. G.
Gulp. Jeg er glad jeg ikke er dokke i det huset, hun ser ut til å ta knekken på den ene etter den andre. Og hun har et blikk som kan få noen og enhver til å bli bekymret. Spooky som så mange av dine andre bilder. Kompet synes noe topptungt, blikket går først til jentas ansikt og dukehode, deretter bakover til det kreperte individet. Etterhvert underbygges inntrykket av brutalitet med apen og papiret/båndet som flyter rundt henne. Ikke vakkert, men desto bedre...
Kristoffer L.
Ahh - herlig!

Et bilde som lever på sine fine antydninger. Flotte toner, og fin bearbeiding av bildet i etterbehandlingen. Stemningen er forventningsfull. Hvem vet hva som vil ''dukke opp'' her?

Fortsatt god jul, og et riktig godt, nytt år!

- Kristoffer
Torild H.
Syns hun har et godt grep med sin sistervervede - spirende morsrolle - ettåringen bak på stolen får vente på tur på sitt stell. Fin lyssetting på de tre vesentlige her av mennesklig art og på dyretøffel (?) for komposisjonen sin skyld. Blikket og grepet er det som gjør bildet for meg.
Mvh Torild
Avsluttet .
Ja du opprettholder stilen også når du tar julebarnebilder. Veldig bra. Og veldig ubehagelig stemning. Christian sier det veldig godt. Dette funker som bare det. Fint julekort....eller nyttårskort!
tommy s.
Utrolig bra og annerledes barnebilde. Som vanlig jobbet mye i ettertid. Alltid like spennende hva du kommer opp med. Liker de mørke tonene i bildet.

Sitter med en følelse av at etter x antall timer med oppakking av presanger er det bare viljen som holder øynene til denne jenta oppe, derfor du får frem dette spesielle blikket. Hadde det omtrent slik selv. Bildet skiller seg absolutt ut. Me like a lot!!

Mvh Tommy
Julie E.
Hei!
Jo, dette var et godt barnebilde fra en kveld som jo er svært så anstrengende for de små! Jeg opplever absolutt ingen ubehagelig stemning i bildet slik de andre forteller her, men jeg liker bildet veldig godt.
Et kraftfullt og lite menneske dette. JEg ser så mange så rene og pene englete små barn rundt omkring. Ja, altså bilder av dem. For min del kjenner jeg stort sett ''småpøbler'' og da blir det vanskelig å relatere seg til disse englene. Nå skal jeg ikke ha uttalt meg om det er en småpøbel vi har foran oss her :), men hun ser absolutt ut til å være et skikkelig menneske av kjøtt og blod og det liker jeg. Viljestyrken understrekes også slik jeg ser det av en flott midtstilling i bildeflaten.
Og som alltid i dine bilder;nydelige toner!! (jeg studerer og forhåpentligvis lærer :) )
mvh Julie
Fred S.
Jeg opplever heller ikke bildet som ''skummelt'', det skulle da bare mangle ! Ja,ja, slik er det; du har skaffet deg et rykte som billedmaker av skumle tablåer, og da må du vel leve med det i jula også...
Jeg ser ei våken, glad og ivrig jente som nettopp har pakket opp det som sikkert blir yndlingspresangen hennes, og strødd rundt ligger de som kom på 2.plass, 3.plass, etc. Helt normal julaften, ikke noe skummelt her.
Men den dukken på gyngestolen i bakgrunnen......
Fortsatt god jul til deg.

vh fred
Knut-Inge J.
Steinbra! Eit annaleis jule-presang-oppakkings-bilde. Flott tett-på-fokus på ei fornøgd lita jente som har gjort sitt valg, meget resolutt. Er jo litt synd på den bortslengte dokka i stolen bak, men unger hykler jo ikkje....

Chr. G.
V2: den bakerste dukken ble mindre iøyenfallende ja.
Stine J.
Nå har jeg satt og studert bildet lenge, og jeg blir bare mer og mer fasinert! Dette er et bilde som definitivt skiller seg ut fra mengden, både av ''pakke opp julegaver'' bilder og barneportrett.

Blikket til jenta, kameravinkelen, dokka på stolen bak og belysning/etterbehandling er detaljer som gir bildet liv og flere tolkningsmuligheter.

Ved første øyekast så jeg en herlig liten jente som pakket opp en ny dukke, iført pysjamas og nye dyretøfler i en koselig julepyntet stue. Når jeg ser mer på bildet, får jeg en urofølelse som nok dukken i bakgrunnen, blikket til jenta og lyset er med å skape.

Et veldig bra og gjennomtenkt bilde som jeg ikke blir lei av å se på.

mvh Stine
Odd Tore S.
Folk ser så mye skummelt i dine bilder, skumle antydninger som jeg ikke helt får med meg.
Slik jeg ser dette bildet, uttrykker jenta litt skepsis i forhold til fotografen koblet med en form for beskyttelse av dokka. Synes ikke at dette er særlig skummelt, heller naturlig for en liten tass som begynner å bli trøtt.
At det ligger en annen dukke på stolen er vel heller ikke særlig merkelig i dagens samfunn, barn har gjerne mer enn en dukke, og ikke alle kan være yndlingsdukken samtidig. v1 med sitt sterke lys på dukken i bakgrunnen kan antyde en form for konflikt her, men jeg synes at v2 er mer troverdig.
Jeg ser ingen løse arnmer eller avrevne hoder som kan antyde vold eller konflikt. Derimot ser jeg rot på gulvet bak og rundt henne, tar det som papir og pakkebånd etter en hektisk julaften.
Odd Tore
Dag T.
Stilig blikk og komposisjon med den andre dukken, skummelt eller ikke. Her tror jeg vidvinkelen skaper noe av det underlige, godt hjulpet av etterbelysningen (som jeg kanskje synes er litt i overkant).
Dag J.
Tøft dette.

Litt trangt i overkant, etter min mening, men det er pirk.

Etterbehandlingen (skyggelegging/oppletting) er muligens litt mye, men det bidrar jo til stemningen, så jeg liker det.
Amund Blix A.
Oisann, dette var jo helt kanon! Litt creepy feel her, tøft. Heller mot V2.

Mvh

Amund
Espen A. I.
Mja, det er mye som skurrer her. Særlig fordi det rotet som vises, ikke betegner eller bidrar til bildets innhold noe nevneverdig. Ellers er det noe soft bak jentas rygg som ikke helt stemmer - triksing med mapping eller noe?

Bildets etterbehandling er derimot ganske bra, all over, bruntoningen er nydelig og bildets budskap tar jeg tvert. Liker godt dukka bak som er tonet ned i v2.

mvh Espen
Hans Jacob H.
Takk for kommentarer og kritikk.
For trangt i overkant, litt mye ettebelysning/skyggelegging, samt noe soft bak ryggen til jenta, er innvendinger jeg tar til etteretning. (Espen: Er ikke sikker på hva du mener med ''triksing med mapping'', men den softe kanten skyldes litt bruk av burn-tool, som nok burde vært gjort bedre eller annerledes.)

At stemningen oppfattes som creepy/skummel av noen, må jeg bare godta, når jeg har slik hang til mørke valører og kontraster som jeg har.

Ellers er det julaften med det rotet som følger med, og en trøtt lita jente som har nådd metningspunktet for gaveutpakking. (Tommy S har helt rett i sin beskrivelse) :)
Eivind B.
Stemningsfull jule(u)hygge. Store øyne. Nydelig blikk. Stramt grep. Godt bilde. Mvh Eivind
Arne S.
Voodoodukken blir brukt til å overføre smerte til et bestemt individ. Individet i dette tilfellet er dukken i bakgrunnen som hun egentlig aldri har likt. Blikket avslører jentas transelignende tilstand. Regner med at du har en finger med i spillet. Herlig bilde.

:)

Hans Jacob H.
Takk begge to, og godt nyttår til dere alle!

Arne: Ikke vanskelig å trollbinde når man bruker Canon. :)
Torbjørn K.
Ser at de lærde strides om dette bildet er skummelt eller ikke. Jeg er litt usikker på hva jeg skal synes, men med tanke på at du normalt sett leverer ''skumle'' bilder får jeg fortsatt litt uhygge-følelse av dette bildet også. Bra gjennomført og god blikkontakt og selvsagt glimrende etterbehandling. Jeg er enig med de som sier at de ikke ville vært dukke under det juletreet.

Torbjørn
Kenneth K.
Dette syns jeg ble bra v2 likte jeg best fordi den dokka i bakrunnen sjenerte litt. Jeg syns jenta har et godt blikk av en jente som er glad for gavene. Meget bra!

Godt nytt år mvh Kenneth
Jan Frode A.
En intens kontakt med jenta, som ser både undrende og spent ut, og selvfølgelig med et glimt av glede i øynene. Et flott og minnesrikt barnejulebilde, som formidler barnet og stemningen veldig godt. Versjon #2 ble mest behagelig med dempet øvredel av bakgrunnen. Miljøet rundt er akkurat passe julete og rotete, slik det skal være når gaver åpnes.

Ønsker deg et godt og kreativt nytt år. Ser fram til hva du skaper i 2007.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu