Tåke
1. juledag i Mosvannsparken i Stavanger. Tåken lå tett mesteparten av dagen. Jeg måtte ut for å prøve mitt nye kamera og trekke litt frisk og fuktig tåkeluft.

Jeg har ikke hatt tid til å være aktiv her inne i det siste, men savner dere alle og vil takke for hyggelig og lærerikt samvær i 2006 og samtidig ønske dere alle et godt nytt fotoår i 2007.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger448
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230248} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Glenn M.

hei du dette var et fint bilde, liker den mystiske stemmningen og krakken som skjuler seg litt i tåken gjør det virkelig det lille ekstra.. ta gjerne en titt innom mine bilder også og si hva du mener
Kjetil K.

Hei Stine!
Gratulerer med nytt kamera :O)
Jeg likte dette drømmeaktige bildet ditt veldig godt. flott komp og passe mystisk med den tette tåken..Bra.. Ønsker deg også et godt nytt fotoår og gleder meg til å se mer fra deg..

Mvh Kjetil
Fred S.

Hei Stine; velkommen i de blå tåkebilders klubb. Følsomt , vart og fint, og med nytt kamera, ser jeg. Vignetteringen i hjørnene , er det meningen ?
Fortsatt god jul til deg.

vh fred
Jan Frode A.

Den benken der på det lille neset i tåkelandskapet, gjør bildet levende, og kan gi rom for mange tolkninger. Akkurat dette er en liten spennende detalj som er viktig for bildets helhet. Ellers et mystisk preg, som det jo ofte blir over tåkebilder. Kanskje litt for lyst i det lyse partiet (etter min smak).
Ellers ser jeg jo av kameramodell at julenissen har vært raus i år.

Ha ei flott romjul! :-)

mvh Jan Frode
Ann T.

Hei Stine, har savnet deg og dine kommentarene! Gratulerer med nytt kamera. Det vil være interessant å høre om du er fornøyd med D200 etter hvert. Dette er et pent og stemningsfullt tåke bilde. Benken er en fin detalje.

Ønsker deg en riktig godt nytt foto år i 2007!

Mvh. Ann
Steinulf L.

Stemningsfullt og fint, men litt usikker på det mørke feltet oppe i venstre hjørne. Gratulerer med nytt kamera. Tror nok du blir fornøyd med det.
Venche J.

Nydellig stemning i bildet ditt. Benken er nevnt.

Wenche.
Odd Tore S.

Jeg vet ikke riktig hvor jeg skal begynne her.
Jeg synes at den ensomme og tomme benken i tåka er det mest interessante, og derfor det som bildet bør konsentrere seg om. Høyre side blir helst mørk og tung for meg.
Ingen forslag til kutt fra min side, men heller et alternativt opptak med konsentrasjon om benken og de muligheter den gir i denne stemningen.
Det undrer meg litt at 18-70 har såpass mye lystap mot hjørnene, etter det jeg forstår er det det anbefalte kitobjektivet til D80.
Gratulerer forresten med D200, overveier skifte fra Canon til dette selv, men vil la Canon få sjansen på vårsleppet til å komme med sin utfordring. Siden kona også ønsker seg DSLR vil et systemskifte bli omfattende og ganske dyrt, selv om gammel Nikonoptikk (pre AIS) muligens kan la seg modifisere.
Odd Tore
Espen A. I.

Merkelig bilde - bryter med det meste innen kompregler, selv synes jeg det passer fint som det er nå. Benken er knall, det samme er tonene.

mvh Espen
Ketil K.

Fint stemningsbilde, der tåka og blåtonene gir det hele et tidløst preg. Jeg ''strever'' om dagen med noen tåkebilder, der vignettering man ellers aldri ser, dukker opp i store mengder, godt å se at andre har samme problemet hehe. Gratulerer ellers med D200, det er et virkelig bra kamera.
Hans Jacob H.

Den tomme benken setter en spiss på et helt greit og stemningsfullt tåkebilde. Vignetteringen danner jo en liten motvekt til det mørke landskapet til høyre, så sånn sett er det et nyttig innslag.
Avsluttet .

Hei Stine
Det første jeg reagerte litt på var at det lyseste er litt for lyst. Vigneteringen, er det noe som er lagt på etterpå?
Som alle andre vil også jeg nevne benken. Den blir hovedmotivet og blikkfanget i dette bildet, og jeg synes du har plassert den for høyt oppe i bildeflaten. Ergo et kutt nede og mer himmel hvorpå du da også hadde fått med mer av trærne.
Når dette er sagt så synes jeg allikevel at du har et bra bilde her med rom til forbedring.

Tja, kanskje det kunne vært en ide å ta med litt mer forgrunn, jeg tror at jeg reagerer litt på at benken er plassert såpass midt i bildeflaten som gjør bilde litt statisk og jeg tror du hadde tjent på å trekke benken ut av midtstillingspossisjonen som den har nå??
Spennende med nytt og flott kamera, og vil benytte anledningen til å takke for året som nå ebber ut og ønsker deg et godt nyttår med mange fine fototurer.

mvh arild
Stine J.

Tusen takk til dere for kommentarer. :) Setter som vanlig pris på hver og en av dem.

Glenn og Kjetil: Takk til dere. :)

Fred; Takk skal du ha, ikke så ofte vi har tåke her i Stavanger så det blir nok neppe så mange tåkebilder. :) Vignetteringen er neppe meningen, vet ikke om det er objektivet (har ikke hatt samme problemet med det på D70) eller muligens for lav ISO ut fra lyset som var tilgjengelig. Jeg har ikke helt kontrollen på det nye kamera enda, så det er mest sannsynlig meg som er skyld i vignetteringen. :)

Jan Frode; takk til deg. Ja, julenissen har vært veldig raus. ;)

Ann; Absolutt fornøyd så langt, men mye å sette seg inn i. Det jeg foreløpig ikke er fornøyd med er batterikapasiteten. Den var bedre på D70. Så hyggelig at du har savnet kommentarene mine, det varmer. :)

Steinulf; Takk til deg også. Vignetteringen var ikke meningen, men jeg syns samtidig det ga en viss balanse med de mørke feltene til venste. Mulig jeg tar feil.

Wenche: Takk til deg. :)

Odd Tore og Espen: Jeg gjorde mange opptak i forskjellige vinkler og med mer ''riktig'' komposisjon, men personlig falt jeg for dette av en eller annen grunn. Ikke verdens mest spennende bilde, men.... Takk til dere. :)

Ketil; Takk skal du ha. Hyggelig at andre deler problemet med vignettering... ;) Vi finner vel ut av det etterhvert.

Hans Jacob: Fint at du ser det samme som jeg så med de mørke feltene forårsaket av vignetteringen. :)

Fortsatt god romjul til dere alle.

mvh Stine







Stine J.

Takk til deg også Arild :)

Skjønner innvendingene dine mht komposisjonen, men som sagt i min forrige kommentar, så landet jeg denne gang på denne midtstilte varianten av en eller annen grunn. :)

Takk til deg også for året som har gått og et riktig godt nytt fotoår i 2007.

mvh Stine
Torbjørn K.

Hei Stine

Jeg har ikke fått tid til å lese gjennom alle kommentarene, så det er mulig jeg kommer til å si noe av det samme de andre har kommentert. Bildet er stemningsfullt og ustråler en veldig ro, men jeg synes ikke du lykkes helt med komposisjonen. Benken, som er blikkfanget her, blir alt for midtstilt. Jeg ville plassert den lengre ned og til venstre. Da ville venstre del av bildet blitt mindre tom, og benken hadde fått en bedre plassering (det gyldne snitt).

Torbjørn
Tone A.

Hei Stine
Dette skoddebildet har eg sett på fleire gonger pga det mjuke uttrykket og den litt einsame kjensla av benken som står der så åleine med skoddeheimen bak. Dei svake krusningane i vatnet er det einaste som gir litt liv til bildet. Høgresida er ganske tung med dei store trea og mørke speglingane. Godt å lesa kvifor du valgte denne komposisjonen, her er det iallefall benken og roen som dominerar bildet. Og reglar kan ein også bryta for å få fram eit spesielt uttrykk også. Sart og einsamt med mjuke tonar.
:) Tone
Stine J.

Tusen takk til dere også, Torbjørn og Tone.

Torbjørn: Jeg skjønner hva du sier m.h.t. komposisjonen, men av en eller annen grunn så liker jeg bildet slik det er. Jeg har prøvd å kutte slik du foreslår fordi det ville vært mest ''riktig'' komposisjonsmessig, men det stemte dessverre ikke for meg denne gangen. Kanskje litt sært, men sånn er det. :)

Setter pris på kommentarene fra dere begge.

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu