Dreamscape
Vinterlandskap; egentlig uvirkelig sådant pga værforholdene, så jeg la på litt fargemessig julevarme....
Utstyr
  • canon 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger447
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230318} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Glenn M.

hmm dette bilde likte jeg det ser ut som et eventyrbilde tatt ut fra huldra historien.. hvilke program har du brukt til og redigere med? og hvilke teknikker
Inge S.

Hei.
Ja, det er vel dette vi må ty til vi som ikke har snø:-)
Syns dette ble severdig etter litt mer på avstands betrakning.
Stilig dette Fred.

Mvh Inge
Fred S.

Takker:
Glenn: Photoshop, lagt på varmere tone i bildet
Inge: Hvor mange meter unna måtte du for å like det . da ?
Spøk til alvor; dette bildet er temmelig ''sært'', med ''statisk'' komp, og rare farger, og det er ikke et bilde som vil falle i smak hos så mange. Derfor, bruk det som en øvelse i å gi kritikk. Av grunner jeg ikke vil utdype her, har jeg faktisk mer sans for bildegalleriet enn bildekritikken ( på samme måte som jeg har mer sans for VG enn ''kulturelle'' Dagbladet), men jeg gjentar gjerne i det uendelige at også her kan folk bli flinkere til å si sin ærlige mening om et bilde, og ikke bare skryte av kreti og pleti, enten det er bra eller dårlig. (Nå er ikke dette myntet på deg, Inge, for alt jeg vet liker du det faktisk, men ikke vær redd for å komme med din ærlige mening du heller, du vet godt hva jeg kan finne på å si om dine bilder...)

vh fred
Inge S.

Hei.
Vær du trygg Fred:-)
Syns det var litt grumsete på nært hold, men ble
mye bedre på ca 3 meter:-). Alt etter som hvor
stor skjerm du har:-)

Mvh Inge
ingebjørg fyrileiv g.

Dette falt veldig i smak hos meg, Fred. Tåka (fascinerende linjer) nærmest danser over skogen og gir bildet en noe mystisk stemning. Speilingen i det ikke helt stille vannet er også fin og de ''rare'' fargene liker jeg (litt overraskende) ganske godt. Når det gjelder himmelen, ser det ut som at du har fått litt problemer med eksponeringen!? Det er såvidt det vipper over kanten til å bli utbrent, så det er områder jeg ville ha dempet litt. Sært, ja. -Og det er bra.

-Det ble kanskje ikke så mye øvelse i å gi kritikk fra min side her, men jeg kan jo ikke si annet enn å si min mening. Det hadde forresten vært interessant å se originalen.

Ha en fin 4.dags jul.
Hilsen ingebjørg
Hans Jacob H.

Bildet som sådann blir litt ''flatt'' under mangelen på en spesifikk forgrunn eller et tydelig blikkfang der bak. Er slett ikke sikker på om formatet du har valgt er det optimale her. Panoramaformatet ''drar'' de horisontale linjene mer ut en godt er, og bidrar kanskje til at uttrykket blir litt tamt.
Jeg tror det kunne ha fungert med et smalere format (kutt fra begge sider) for å konsentrere linjene litt mer.
Ellers nydelig hvordan skyene svever mot åsen der bak. Likte etterarbeidet og ellers god stemning.
Stine J.

Hei Fred,

Et litt malerisk uttrykk over bildet. Jeg liker fargene og skyene som lager fine linjer over himmelen. Jeg er enig med HJH i at det blir litt ''flatt'' som landskapsmotiv, men tenker jeg på det som en akvarell, så er det ok. ;)

Ikke ditt beste tåkebilde, men det har noe med seg likevel.

mvh Stine
Fred S.

Takk for kommentarer: hyggelig at dere fikk såpass mye ut av denne ''rariteten'' Årsaken til at jeg i det hele tatt la det ut er selvsagt de langsgående tåkeskyene, falt fullstendig for dem, og skulle gjerne ha ''gjenfunnet'' dem i en annen setting. Ellers er bildet ganske riktig ''flatt'' som et par av dere sier, dere legger vel det samme i det som jeg gjør når jeg kaller det ''statisk'' lenger opp.
Ellers har du selvsagt helt rett mht himmelen, Ingebjørg, jeg har klonet den med vanlig hell, og utbrente områder vises. At du også falt for tåkeskyene regnet jeg med. Forsøkte faktisk å tone bildet blått, men det fungerte ikke denne gangen.

vh fred
Jóhann Á.

Hei Fred!
Skjønner ikke hvorfor kritikk er ensbetydende med at den må innholde noen negative elementer? Men den bør være begrunnet, likevel!!!
Så bildet. Det blir litt tja... Syns hele motivet blir litt smått og grumsete uten at jeg får noe særlig tak på det. Fargetonen er litt morsom, minner meg om så håndkolorerte postkort fra mine barndomsår. Trodde faktisk først at det var det du hadde gjort i PS. Tok feil! ;o)
De slør skyene er jo toppers, men jeg syns de kommer litt bort. En annen setting hadde gjort seg, ja, Fred!!
Feir nyttår med måte!!

MvH, Johann
Odd Tore S.

Fine og slanke tåkeskyer mot åsen.
Her ville jeg nok satset på midtstilling med mer speiling og mindre av den egentlig ikke særlig spennende himmelen.
Et lite anstrøk av håndkolorering, kanskje det siste mens fargene var i ferd med å ta slutt? Vet ikke om det var så nødvendig her, bare gråskala med litt massert kontrast og toneforløp så ikke så dumt ut det heller.
Godt nytt år med og uten tåke!
Odd Tore
Karl-Johan V.

Flott bilde! både tittel og foto passer utmerket og interessante kontraster!
Espen A. I.

Veldig Strømskt utseende. Lekkert med utsøkte toner i farver og valører. Som tidligere nevnt er dette bildet bedre ved betrakting på avstand. Du er inne på noe veldig spennende synes jeg, vet ikke hva, men det fenger meg. Prøv å kjør litt mer midstilling av vannlinja, himmelen over er ikke særlig interessant. Ellers stå på og gi oss mer romjulskos.

mvh Espen
Anne-Grethe S.

Hei Fred

Eg seier mi meining enten eg har greie på det eller ikkje. Grunnen er at eg reknar med folk legger ut bilder her for å få tips og idear slik at dei kan bli flinkare til å fotografere. Det gjere i alle fall eg...
Når det gjelder bildet ditt, har det ein utruleg fin stemning over seg. Tåka er heilt nydeleg der den strekker seg langs etter fjella.
Når det gjelder komposisjonen, var det første eg tenkte at du kanskje burde hatt like mykje vatn som land og himmel til sammen. Eg ville da hatt litt mindre himmel.
Når eg no har sett på det ei stund og sett det i fullskjerm med kvit bakgrunn som eg synest passar best, trur eg nok du har gjort det rette med komposisjonen like vel:-)
Ha ein god kveld

Mvh
Anne-Grethe
Fred S.

Takk til dere fem siste for kommentarer og gode nyttårsønsker !
Johann: Jo, av og til MÅ den det.
Espen: Er dette bildet Romjulskos ? Dere romsdalinger....

vh fred
Tone A.

Hei Fred
Takk for siste kommentaren din med vel overstått jul. Eg måtte flira pga at du syntes at eg hadde gitt så snille kommentarar. Men her må eg nok seia at himmelen med sine rosatonar og utbrente parti trekker litt ned. Dvs at dei låge tåkeskyene som mest ligg som eit slør utover alle trea, kjem meir til sin rett med eit kutt av himmelen.
Bildet står fint til tittelen pga rosatonar, tåkeslør, lys, speglingar og at det ikkje er heilt skarpt. Grumset dreg også litt ned. Dette er ikkje ditt beste tåkebilde, men rosatonane gir varme til bildet og grøn-og brunrosatonane kjem fram i trea. Elles er det mørke trepartiet til høgre som er den store kontrasten her i bildet. Bildet har eit roleg uttrykk med den bølga linja frå fjellet som med tretoppane bryt så fint mot pastellhimmelen.
Godt nyttår til deg Fred og takk for kommentarar i 2006. Du er ein meistar til å ordlegga deg, og med tåkebilde som dine spesialbilde. Vannliljebilda dine huskar eg også.
:) Tone
Wenche J.

Hei Fred, denne teknikken minner meg om brudebildet mitt. De sa at det var ''colorert''. Jeg som aldri bruker leppestift, fikk brannroede lepper og i tillegg korngult haar...og da mener jeg GULT. Etter noen aar ble fargene bleket og de ble helt slik som paa bildet ditt:):)
Maatte se en stund paa bildet foer jeg saa den flotte disen som ligger over landskapet. Det hadde sikkert blitt enda bedre om du hadde greid aa fremheve dette:)
Mvh Wenche
Rune S.

Vakker, ''uvirkelig'' stemning. Synes det er et flott bilde med litt PS-''sminke''.

Mvh
Rune S
Bergliot E.

Dette ble jo reine kunsten jo.....
Utrolig fin effekt den tåka har på et bilde, så dette kan du være fornøyd med.

Ha en finfin kveld!

Bergliot:)
Odd E. k.

Hei Fred!

Et meget flott bilde, der en spesiell stemning ligger over landskapet. Fuktigheten i bakken sammen med terrenget frembringer flotte tåkeformasjoner i landskapet. Fargene er mange og vage. Et severdig bilde Fred!

Mvh

Odd E.
Fred S.

Ja, her blir det ''same procedure'' som i går natt og natta før der igjen; takk for nye fem kommentarer !

vh fred
willy m.

he he likte kommentaren din om billedgalleriet kontra billedkritikken...forøvrig et riktig valg av din bruk av ps her vil jeg tro:) fargene er lekre i et godt bilde...skal selv bli flinkere til å gi kritikk i 2007 og da som alltid ærlig kritikk...kan ikke så mye fototeknisk selv men vet godt når et bilde faller i smak og det gjør det her...som kunstner selv med over 25 års erfaring vet man da litt om det ene og det andre ;) bildet holder mål kunstnerisk sett selv om komposisjonen kunne vært mer spennende og motivet er vanlig....et godt utført stykke arbeid..godt nytt år til deg og dine med vennlig hilsen willy
Atle H.

Her er beviset på at eit kansje ''ordinert'' bilde kan bli noko heilt anna med litt jobbing og ''lek'' i photo shop. Formatet er med å framhevar motivet, flott presentert.......
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu