Mot kveld
Tester ut en prøveversjon av Corel Paint Shop Pro Photo XI. Samtidig jobber jeg på en ny pc der jeg ikke har fått justert skjermen 100% enda.

Bildet er tatt på Rotvoll i Trondheim. Det er den 3. desember 2006, og klokka er 14:50
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger542
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230404} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .

Hei Jan Frode
Dette var unektelig din vante stil, selv om du prøver ut nye ting så beholder du din egenart som preger mange av dine bilder; og dette er ment i posistiv forstand selvsagt.
Nydelig vil jeg si, selv med ganske mørke tonevalører over hele bildet skiller grønt og blått seg fint og harmonien er til å ta og føle på.

Dette har også selvsagt mye med komposisjonen å gjøre, den er velvalgt og delikat med gjerdestolper som drar seg innover i bilde og møter et annet nesten usynlig gjerde som ligger foran i det mørkeste partiet ved trærne.

Den enslige ''stakkaren'' på venstresiden veier fint opp og strekker seg mot månen, men det kan se ut som at det allerede er dødt, eller er det et løvtrær i vinterdvale.
Usedvanlig flott skue Jan Frode.

Ha en fortsatt fin romjul.

mvh arild
Anne-Lise S.

Likte dette, om enn det er noe uvante og sterke farger i bildet. Komposisjonen er flott, og sitter som spikra. Vakkert med det nakne treet som peker mot månens lys.

Anne-Lise
Stine J.

Ekstreme farger, kanskje litt i overkant denne gangen. Men, vakkert er det likevel. :)

mvh Stine
Fred S.

Malerisk som bare det, og jeg liker det faktisk ubetinget. Har særlig sans for det skakke treet, blåfjellene i bakgrunnen og sjøen. Herlige farger, jeg har som kjent aldri sett det som noe mål at fargene i et fotografi skal være slik de er i virkeligheten. Disse er helt Harald Sohlberg`ske

vh fred
Hans Henrik F.

Som sagt over her - din stil dette! Treet som nesten når opp til månen er 90% av bildet for meg her. Det gjør det hele veldig levende selvom treet kanskje er dødt :-)
Odd Tore S.

Tre som strekker seg mot fullmånen en ettermiddagskveld med heller sært lys. Slikt lys husker jeg ikke fra min tid på Charlottenlund.
Fargene er såpass langt fra det naturlige at man bare må godta eller forkaste dem. Jeg går for det første alternativet, og synes at denne vrien gjør bildet mer spennende enn en mer naturtro og nøktern versjon. Så om fargene jeg ser på skjermen er de du ønsket, var dette vellykket.
Om du ønsket noe annet, bommet du på det, men jeg skifter ikke mening av den grunn.
Odd Tore
Ellen Therese R.

Hei Jan Frode,
Har virkelig sansen for dette bildet. Veldig vakkert.
Mye er sagt allerede. Komposisjonen her er utmerket. Fargene er etter min smak ikke i overkant, jeg synes tvert imot at de forsterker opplevelsen og stemningen.
Hilsen Ellen
Espen A. I.

Veldig deg dette, lenge siden jeg har sett noe så kvalitetstemplet fra deg. Liker dette, komposisjonsmessig perfekt i mine øyne - fargene er spesielle, men ganske ok.

mvh Espen
Aud Elise S.

Hei!

Det halvdøde (...?) treet og månen gjør bildet. Samt de nydelige fargetonene.
Syns de overdrevne fargene kler bildet godt!

mvh Aud
Rune S.

Meget vakkert bilde i fin komposisjon og flotte farger, synes jeg. Jeg synes det er fint man kan leke seg litt med fargene.

Mvh
Rune S
Inge S.

Hei.
Stemningsfullt til tusen med nydelige farger. Satt og betraktet dette
og fikk frysninger på ryggen mens Jan Verner sang i bakgrunnen
med ''Remember me'' :-)
Meget severdig dette.

Mvh Inge
Avsluttet .

I dag kommenterer jeg ikke bildet, vil bare ønske deg et riktig godt nytt fotoår. Videre vil jeg takke for de flotte & seriøse tilbakemeldingene jeg har fått fra deg.

Et riktig Godt Nyttår ønskes deg & dine.

Vennlig hilsen
Arne
Tone A.

Hei Jan Frode
Det er nokre bilde sidan du har fått fram desse blå-turkistonane som har særprega bilda dine. Ein flott tekst som gjer at her kvilar alt i blåtimen. Her er det Sissel Kyrkjebø med '' Om kvelden'' av Arnulf Øverland eg vil høyra. Eg måtte fram med cd-coveret.
Fullmånen er det einaste som bryt saman med det svake rosatona beltet på den rolege himmelen med blåtonespelet.
Som vanleg velkomponert med flott forgrunn, der alle visne strå og gjerdestolpane saman med med falleferdige treet har retning bakover. Toppen av treet ser ganske død ut, mens midten av treet har greiner med knoppar.
Elles er dei mørke treea ein fin kontrast mot den lyse sjøen med eit markert lys felt nærmast land. Fin dybde med bua fjell bakerst og som lagar så fint skille mellom sjø og himmel. Månen er flott plassert og det er mest som om det skakke treet vert drege mot månen.
Bra jobba med prøveversjonen når du har eit så godt bilde som utgangspunkt.
Takk for alle kommentarar i 2006, og du inspirerar med dine velkomponerte naturbilde. Godt nytt år også når det gjeld fotografering.
Helsing Tone


Ingunn S.

Utrolig fine blå-turkise fargetoner Jan Frode, de fanget oppmerksomheten min umiddelbart. Fargene, det skakke treet, gjerdet og månen er viktige element her. Ellers vil jeg bare henge meg på alle lovord ovenfor og ønske deg et godt nytt foto år:)

Hilsen IngunnS;)
Wenche J.

Hei Inge, veldig vakkert bilde. Nydelig lys, flott komponert, de nesten hypnotiske fargene, dybden .... det har alt. Som du forstaar, liker jeg bildet ditt meget godt:)
Godt Nytt Aar
Mvh Wenche
Ivar B.

Jadda! herlig stemning. Mesterlig komponert og balansert. Treet til venstre og skogen til høyre danner en fin trekant mot månen og gir dybde. Litt spesielle farger kanskje, men fungerer godt. Gått nytt år! Mvh Ivar.
Stig Børre E.

Fargene blir litt for sære etter min smak. Komposisjonen er knall
og bildet er teknisk bra.

Godt nytt år!

StigB
Linde G.

Hei Jan Frode
Flott komponert bilde der fargene virkelig gjør seg flott. Hvordan dhar du fått disse fargene, er det kun metning du har brukt eller hur ? Flott og originalt er det ! ..
Treet har hovedrollen sammen med månen...
Godt nyttår til deg.

Hilsen
Linde Gilberg
Anne Lene B.

Hei Jan Frode
Vakker og trolsk stemning i dette flotte bildet!! Komposisjon og farger understreker stemningen!! Venter bare på alvedansen!! :-)
Du har mye spennende og flott i mappa di og jeg gleder meg til å følge deg videre!! Jeg vil også få takke for alle fine kommentarer og innspill i året som har gått, de har jeg satt stor pris på!! :-)

Ønsker deg et riktig Kreativt Godt Nytt Fotoår!!

Hilsen Anne Lene
ingebjørg fyrileiv g.

Dette bildet har både en sterk komposisjon og veldig passende/stemningsfulle farger. Linjer og buer er viktige elementer og det skjeve treet blir det lille ekstra. -Det har en fin linje mot månen samtidig som det er bildets første blikkfang. Forskjellige blåtoner faller jeg selvsagt for. Takk for i år, Jan Frode!

vh ingebjørg
Bente K.

Dette bildet fremstår som en drøm for meg. Den gule månen mot de spesille blånyansene fikk frem en drømmeaktig og vakker stemning.
Dette var en bra start av en prøveversjon, og jeg er spent på hva som kommer.
Takk for alle gode og velbegrunnede tilbakemeldinger jeg har fått fra deg i 2006 Jan Frode.
Godt nytt år!
mvh Bente
Inger-Lise S.

Rålekkert bilde:-) Topp kvalitet, god komposisjon og nydelige farger. Herlig stemning!

Inger-Lise
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen.

Hjertelig tusen takk for alle kommentarene med synspunkter og tilbakemeldinger.
Jeg koser meg virkelig når jeg leser hva dere syntes om fargene her. Delte meninger er gode greier syntes nå jeg :-)

Selv har jeg blitt sabla glad i dette bildet. Kanskje spesielt på grunn av dette treet. At månen stod så godt plassert, og at himmelen var helt skyfri, ble jo en ekstrabonus. Og forgrunnen med sine alver, tusser og småtroll ;-)
Treet finner dere forresten igjen i etpar bilder for litt tid tilbake, fra 2005. Jeg er faktisk like fasinert av dette treet hver gang jeg går forbi enga ned mot Rotvoll.

Bildet har vært framme på redigeringstadiet endel ganger siden jeg tok det. Av en eller annen grunn ble jeg aldri helt fornøyd med resultatet da. Anskaffa meg ny pc som en julepresang til meg selv (etter 1 år og 2 mndr som røykfri), og lasta ned en 30 dagers gratis prøveversjon av Corel Paint Shop Pro Photo XI. Raw-fila er som vanlig behandlet og konvertert i RawShooter Essentials, og videre etterbehandling i den nevnte Paint Shop Pro (har tidligere stort sett brukt Photoshop Elements 3.0). Satt der og fant fram forskjellige spaker og trakk litt her og litt der, og etter hvert ble det som dere ser. Linde, kanskje du fikk litt av svaret her?

Takk igjen alle sammen, og ekstra takk for anbefalingen fra Tone. Den satte jeg stor pris på.

Fortsatt Godt Nytt År! :-)

mvh Jan Frode
Anne Ø.

Du verden dette likte jeg godt!
Herlige farger i forgrunn og bakgrunn som harmoniserer
utrolig godt sammen som også gir bilde en spenning.
Flott komp. supert i sin helhet.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu