Romjulskveld
Snøen laver ned her oppe. Da måtte jeg jo bare dokumentere den i tilfelle nytt mildvær stjeler den. :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-30 01:32:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-30 01:33:52
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Nikon Nikkor 20mm F2,8 AF-D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger397
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230627} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Kenneth K.

Meget fin julestemning det der da. Skarpt og fint bilde. Det gjorde seg i svart hvit.

mvh Kenneth
Anne-Lise S.

Så heldig du er, Wenche, og så heldig jeg er som får se snø fra nå i desember. Helt fersk og ny, tørr og lett. Flott stemning du formidler her, og jeg synes også dette gjør seg i sort-hvitt. Du har en del støy, spesielt i de mer mørke partiene, men det kan du lett fjerne! La du deg ned og lagde engler etter å ha tatt bilder? ;-)

Anne-Lise
Odd Tore S.

Meget vinterlig, bra eksponert, til og med utelampa.
Men hvordan har du laget dette? Det mørke området ser ut som om du først har herjet litt i PS med fargeversjonen, og deretter gått over til s/h? Eller er det noe som er gjemt i mørket her?
Konvertering av ferdig fargebilde til s/h er noe jeg gjør for å sjekke støy i områder med svake gradienter, og da ser den gjerne slik ut etter at NI har vært på ferde.
Odd Tore
Venche J.

Takk for kommentarene dere. :)

Jotakk jeg vet at det er støy i bildet. Det er nok en kombinasjon av ISO 400, gal eksponering og mye farget lys både herfra og derfra. (Dere skulle sett orginalversjonen. LOL)

Odd Tore: NI har jeg ikke en gang installert på maskinen, men jeg har prøvd meg på litt bluring oppe på ''himmelen''. Der var det gjenskinn fra orange lys fra en lysløype i bakgrunnen som ga mye støy. Bak meg er det også orange og røde lys fra en ondsinnet balkong med all slags heslig julebelysning.

Jeg eksperimenterer med converteren til CS3, så jeg gikk rett til s/hv derfra. Berget lyset rundt lampa sånn noenlunde, men jeg så at det ''sprakk'' i de mørke områdene, og tenkte ''skitt la gå''. Jeg ville ha frem stemningen - og det fikk jeg jo.

I ettertid har jeg tenkt på å prøve en annen teknikk (jada det kommer ny versjon), så får vi se hvor det går.

Wenche.
Venche J.

Da har jeg lagt ut to nye versjoner. Dvs. versjon to er bare kamuflert med en ''vignett''. Versjon tre er en annen eksponering, men den ble ikke stort bedre. Selv liker jeg versjon to best, men det er jo selvfølgelig øynene som ser. :)

Wenche.
Fred S.

Ja, i år er det all grunn til å dokumentere hver eneste lille snøfille som daler ned, i alle fall her i Namdalen. Fin dokumantasjon dette, synes du har gjengitt nabolaget ditt på en svært flatterende måte. Påpasselig har du også vært, ingen skjemmende fotspor i snøen å se etter fotografen.

vh fred
Knut H.

Hei Wenche.
Nydelig stemning i bilde ditt.
Likte godt lyset og kontrastene
de gjorde seg godt s/v.
Godt Nyttår.
Hilsen Knut
Wenche J.

Heisann Wenche...et nydelig stemningbilde som oser av fred og ro. Jeg gaar for versjon 1. Vakkert:)
Naa er jeg litt bortskjemt naar det gjelder snoe, men jeg blir aldri lei av snoebilder. Sneoen laver ned i Hemsedal ogsaa naa og den ligger tung paa traerne. Haaper resten av landet faar oppleve dette i vinter:)
Mvh Wenche
Steinulf L.

Uansett, stemningsfullt er det, synes alle tre versjonene funker. Håper naboen din leser kommentaren din, så blir det mer skikk på julepynten neste år. Godt nyttår til deg, ser frem til spennende bilder og innsiktsfulle kommentarer fra deg.
Tom R.

Et lekert bilde med en fin stemning i. Godt teknisk utført.
Godt nyttår.

Tom:)
Stine J.

Hei Wenche,

Fin vinterstemning her. Bra eksponert også. Himmelen er nevnt av andre, men alt i alt syns jeg dette ble vellykket. Jeg foretrekker v1. :)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu