marte
skjønn jævelunge
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-30 14:16:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-31 01:45:02
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D/0s
  • Nikkor 50mm f/1.8
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger743
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kenneth K.
Dette bilde syns jeg ble litt for lyst og utbrent noen steder. Syns blikket er veldig fint her. Jeg ville hatt litt mettede farger inn her. Kom med en version som du har justert litt på. Så trur jeg det skal gå.

mvh Kenneth
kine p.
Jeg synes blikket er fint, fargene og skarpheten er bra, men det utbrente på sidene
ødelegger litt. Hvis du justerer det ned noen hakk kan det nok bli et veldig fint bilde.

mvh Kine
Avsluttet .
Nydelige farger og toner. Helt flott at det er litt utbrent her og der. Det er nettopp kontrasten mellom det engleaktig lyse og lette mot det sterke blikket rammet inn av svart mascara (er det vel det heter?) som gjør bildet. (Underteksten «skjønn jævelunge» er sånn sett treffende...)

Litt usikker på utsnittet, men veldig galt er det i alle fall ikke.
Ole Marius L.
Takk til alle som har svart! Knut, du har rett, det gjør ikke noe om bildet er overeksponert, jeg har valgt å se bort ifra personer som sier det da det er hele meningen, dette er highkey!

Og ved å ha det utbrent på sidene vil gjøre at oppmerksomheten går rett inn på ansiktet, genialt egentlig! :)
Pasi A.
Dette er vel egentlig ikke highkey, dette er baklyst, men uansett hva man kaller det, så forandrer det ikke bildet. Det som er problematisk med versjon 1 er at konturen av halsen hviskes vekk og virker så pass unaturlig for øyet at det stjeler mer oppmerksomhet, enn om det hadde vært vanlig, etter min mening. Med så pass tett utsnitt blir det hele litt ''crammed'' og rammen kutter vekk litt hår, og så er det litt buskas bak, og så er det litt genser i hjørnene.

Alt i alt er det rett og slett for mye som skjer i bilderamma, for mange elementer med for liten plass. Men det er vanskelig å gjøre så mye med, hvis du ikke har et større utsnitt av samme bildet, for da kan du ta med litt ekstra, klone bort unødvendige elementer som buskas osv, beholde linjene av halsen med en liten adjustment layer (trenger ikke å være veldig synlig, men en liten skarp linje som skiller halsen fra bakgrunnen hadde gjort underverker, og det er dette typen belysning du har brukt oftest brukest til).

Men nå høres jeg veldig negativ ut, så jeg må jo si det at ansiktsutrykket og øyne er veldig bra gjort og om du tar deg tiden til å rydde i det andre, så kan dette bli et knallbra bilde.

mvh, P
Ole Marius L.
Takker så mye for kommentaren Pasi, veldig flott!

Har lagt opp en ny versjon!
Camilla S.
Heisann

Jeg har i grunn lite peiling på portretter, men må si jeg digger etterbehandlingen din.
Synes v3 var rå, god kontakt med jenten, blikket er så sterkt at det hopper ut av skjermen min. Flotte farger, liker de lyse tonene i motivet.
Jeg må vel tilføye at utbrentheten i bildet er selve bildet jeg, knall!!

-Camilla
Arild H.
Camilla har ingen grunn til å være så beskjeden. Og hvis ikke Camilla skal uttale seg om portretter så burde hvertfall jeg holde munn. :-)

Vel - deg gjør jeg ikke:
Skikkelig tøft uttrykk på jenta, tittelen passer veldig bra. #3 er absolutt best. Ikke bare at du har redusert de forstyrrende elementene i toppen, men også at du har tonet ned halsen.

Endrigsforslag: Jenta har flotte øyne, men de blir litt for hvite. Spesielt det venstre øyet blir litt unaturlig. Det er også litt støy igjen øverst i bildet, som jeg mener at med fordel kan fjernes.

Hilsen Arild
Espen Gresvik S.
Dette er helt i min smak. Et portrett jeg liker veldig godt. Det er ikke mer å si om den saken fra min side.

egs :)
Amund Blix A.
Jeg synes v1 og v2 bærer for mye preg av etterbehandlingen, og ser ut som en ''redningsaksjon''.

Originalfilen viser jo også at du ikke har det aller beste utgangspunktet. Baklys er flott, men her blir spennet i dynamikk for stort. En svær reflektor hadde hjulpet her, eller en blitz med passe stor softboks, da kunne du ha tatt ned eksponering på bakgrunnen et par-tre blendere, og fått et mer behagelig baklys. Jeg fiklet litt med originalfilen i PS og det lar seg gjøre å trylle frem et naturlig og fint portrett.
Kjetil D.
Bra etterbehandling/retusjering. Poseringen og ansiktsuttrykket til modellen er i verdensklasse. Dette bildet kunne vært tatt fra et magasin.
Rune Edvin H.
Fint bilde og godt jobba fra orginal til resultat.
Liker faktisk #1 bedre enn #3.

Rune
Ola Alexander V.
Veldig bra. #3 for meg. Godt jobba!

Mvh Ola
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu