Tid for formering nå??
En støvbærende blomst er alltid spennende å prøve seg med macro på.
Synes ikke dette ble så verst. Spennende forsøk iallefall.
Bildet inngår i albumet Macro formering -
Utstyr
  • Fujifilm Finepix F30 Kompakt
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger351
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230682} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Odd E. k.

Hei Bjørg!

Et flott macrobilde, der tiden sikkert er inne snart for spredning av frø.
Flott lys inn på blomsten, der skarpheten er flott og fine detaljer fremføres.
Flott fremført Bjørg!

Mvh

Odd E.
Bjørg S.

Hei Odd!

Macro er artig, men det er ofte vanskelig å få det rette fokuset der det skal være, og jeg synes selv at dette bildet ble veldig skarpt og fint i detaljer og farger.
Siden jeg hele tiden er opptatt av å lære følger jeg nøye med på andres bilder, og deriblandt dine som jeg synes er utrolig bra, og derfor var det spesielt morsomt å få en så positiv tilbakemelding fra deg.
Tusen takk for din kommentar på bildet mitt, og gleder meg til et nytt fotoår med mange flotte fotoopplevelser også i 2007.

Mvh Bjørg
Anne-Lise S.

Synes du lykkes godt her. Du har fine fokuspunkter og jeg liker også hvordan du har fylt bildeflaten. God skarphet også. Sees spesielt godt på pollenbæreren til venstre der den strekker seg mot lyset. :-)

Anne-Lise
Rolf J.

Bra makro, ikke enkelt dette med et kompaktkamera der du ikke har full kontroll over hvor dybdeskarpheten ligger. Du har fått frem mange fine detaljer her, men det gror litt igjen i enkelte lyse partier på de gule støvbærerne. Det kunne du kanskje ha unngått ved å undereksponere litt. Lysmåleren kan lett bli lurt av at så stor del av motivet er relativt mørkt, og da kan de lyse partiene lett bli for lyse.

Ønsker deg et Godt Nytt År med mye fotoglede.

Rolf
Tone A.

Hei Bjørg
Dette makrobildet av amaryllisen har friske rødtonar og skarpe detaljar på støvbærarane og arret. Det er skarpast på arret og kronbladet på venstresida med fint lys. Det er litt dybde nedover stilkane på støvbærarane mot det lyse feltet nederst. Her ville eg hatt med heile stilkane på støvbærarane nederst pga at det er litt for tett kutta nederst.
Elles er eg imponert over at dette bildet er tatt med eit kompaktkamera. Pga at eg har prøvd sjølv med eit Canon Ixus 60 til dattera mi, men det er så lite at fokuseringa mi vert heller dårleg.
Elles har Rolf i sin kommentar ei god forklaring på dei litt for lyse partia på støvbærane.
Takk for kommentarar i 2006 og eit godt nytt år til deg, Bjørg.
:) Tone
Bjørg S.

Tusen takk for hyggelige tilbakemelding Anne-Lise, og spesielt takk til Rolf for rådene i forhold til eksponeringen.
Men som du Tone sier, det er ikke like enkelt med et kompakt som et digitalkamera å få et macrobilde til å bli 100%.
Synes jeg klarte det sånn 98%.

TUSEN TAKK til alle 3 for hyggelige og lærerike kommentarer og tips siden jeg ble med her inne og TAKK for at dere deler så mange flotte foto-opplevelser med meg!
Utrolig inspirerende å se hverandres fotokunstner og ikke minst lære av dem!

GODT NYTT FOTOÅR ØNSKES DERE!!

Mvh Bjørg


Avsluttet .

Det her likte jeg. Du har fått fokus akkurat der du skal, og klart å ''trekke'' ut det som er vesentlig i dette bildet. Kompaktkamera eller ikke. Bildet bare viser at det er fotografen bak som lager bildet, og egentlig ofte ikke så viktig hva slags utstyr som blir benyttet. .. Og .. fargene.. får meg til å lengte etter sommer ... :-))

Erik
Bjørg S.

Tusen takk Erik for din kommentar.
Den gjorde meg ekstra glad innvendig, for dette er et bilde jeg er ganske stolt av å ha fått så bra til både i farger og fokus.
Kjempegøy at du også likte det så godt da.
Benytter også anledningen til å takke for gode råd og kommentarer på andre bilder jeg har lagt ut, og setter stor pris på dette. :-))

Bjørg

Steinulf L.

Synes dette er bra. Alle støvbærerne innenfor skarphetsplanet. Det er ikke alltid så lett. Synes du får veldig mye ut av kompaktkameraet ditt.
Ole-Henning S.

Flott macrobilde. Denne må vell kalles høygravid :-) Du har gjort en kjempefin jobb med dette bildet. Flott farge og meget fin skarphet. Mangler litt tegning i de lyseste partiene, men totalt et fint bilde.
Bjørg S.

Steinulf: takk for tilbakemeldingen. Ja en kan få mye bra ut av et kompaktkamera også, men det krever kanskje litt mer enn av et digitalkamera for å få det klart. Se også bilde nr 2 i serien macro.
Godt nytt år.

Ole-henning: Så koselig med tilbakemelding også fra deg. Ja denne er nok like før ''fødestadiet''. Flott at du likte bildet.
Godt nytt år til deg også.

Bjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu