Erithacus rubecula
Rødstrupen er en einstøing med en vakker stemme, her fanget på julaften. På årets siste dag vil jeg også benytte anledningen til å takke alle dere som har tatt dere tid til å betrakte og kommentere mine bilder, setter stor pris på det. Ønsker alle kjente og ukjente fotoentusiaster et riktig godt nytt år!
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger551
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230881} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Reidun G.

Et fint artsbilde, synd ikke stjerten ble skarp også.
Flotte farger og lys

mvh
Reidun
Bjørn Olav M.

Virkelig nydelig, skarpheten og detaljene her er utrolige! Arten er heler ikke den som jeg synes er mest samarbeidsvillige. Den varme duse bakgrunnen passer godt inn, og de varme flotte fargene i fuglen og bakgrunnen gjør dette til et skikkelig mesterverk i mine øyner. Savner ikke noe med stjerten da blikkontakten er 100% på plass her. Virkelig godt fanget!
Kjetil S.

Knallskarpt og fint artsbilde av rødstrupa. Synes skarpheten sitter der den skal, men så liker jeg liten dybdeskarphet. Synes kanskje ikke den gule bakgrunnen passa rødstrupa like godt som f.eks kjøttmeisa. Godt nyttår ja!

mvh Kjetil
Hans-Jørgen H.

Hallo og god morgen Kjell Sigurd!
Et praktfullt rødstrupebilde du deler med oss. Finner ikke noe å trekke ned på jeg. Kanskje det sorte innslag oppi venstre kant kunne vært unngått, men det betyr ikke all verden. En av våre aller vakreste fugler. Så dette ble julefuglen i år da i stedet for dompapen! Som vanlig har du et utrolig skarpt og flott komponert bilde.
Ønsker deg et kreativt og flott nytt år!
Hilsen Hans-Jørgen.
ronny s.

Ja, eg må berre seie meg einig med Hans-Jørgen dette er eit kjempe flott artsbilde. Ønsker deg eit riktig godt og opplevelsesrikt nytt år.
hilsen Ronny ;0)
Ronnie S.

Flott stemnings/artsbilde av rødstrupen. Liker godt den varme bakgrunnen.
Anne-Lise S.

Nok et flott artsbilde av fugl fra deg! Dette kan du! :-) Skarpheten på topp, fokus der det skal og fargen på rødstrupa virker ekte og reell. Blikket er friskt og rent. Liker også bakgrunnen du har valgt, om enn den kanskje hadde passet bedre til ei kjøttmeis, men dog. God dybde. Sitter av og til og tenker på hvordan dere ''fuglefotografer'' får til disse flotte bildene deres? Har dere satt opp et sted der dere vet at visse fugler kommer; der dere selv har satt opp ei grein osv osv osv, og der dere selv kan sitte nogenlunde usjenerte og bare nyte synet av fuglenes liv mens utløserknappen går? Bare lurer litt, og nyvunnen kunnskap å ta med seg inn i det nye året er ikke så dumt!

Tusen takk, Kjell Sigurd, for mange flotte opplevelser via bildene dine, og jeg venter meg mange fler i det nye året! :-) Jeg har blitt inspirert av både bilder og dine kommentarer med ros og ris og tips til egne bilder!

GODT NYTT ÅR!

Anne-Lise
Knut Børge S.

Et flott bilde av rødstrupen, ikke noe spesielt å utsette på her.
mvh KBS
Aleksander M.

Veldig flott bilde av rødstrupa!
Bra teknisk og fin grein, og jeg liker spesielt godt den fine, varme bakgrunnsfargen.

MVh Aleksander
Robin J.

Kjempefint bilde av rødstrupen. Teknisk meget bra. Nydelig bakgrunn. Et meget pent bilde. Godt nyttår til deg med ønske om mange fine bilder i 2007 som du kan dele med oss. Mvh RJ
Bjørg S.

Nok et fantastisk fuglebilde du har tatt her. Skarpt og klart, fine farger og en nydelig rødstrupe.
Ellers er jeg like nysjerrig som Anne-Lise på : Hvordan får du til å få tatt så klare og flotte bilder av fuglene? Imponerende.

Ellers må jeg takke for alle hyggelige og lærerike kommentarer og tips i dette året, Kjell S, og takk for alle de foto-opplevelsene du har delt med meg og mange andre!
Å se andres bilder er en sann inspirasjon for en fotografspire, og dine er jo spesielt inspirerende.

GODT NYTT ÅR!!

Bjørg
Odd E. k.

Hei Kjell Sigurd!

Et nydelig bilde av Rødstrupen. Posituren, det flotte lyset som kommer inn på fuglen og skarpheten fremmer fine detaljer i fjærdrakten. Bakgrunnen sammen med den noe nøytrale kvisten er upåklagelig og passer meget bra inn. Meget flott fremført Kjell Sigurd!

Takker for kommentarer til mine bilder og ønsker deg et Godt Nyttår!

Mvh

Odd E.
Espen A. I.

Et klart og rendyrket teknisk perfekt bilde med tilhørende pen bakgrunn. Virkelig lekkert, ser ikke noe å trekke for. Stå på Kjell Sigurd!
Takker for mange og innholdsrike kommentarer, jeg lærer mye av deg.
Godt nytt år!!

mvh Espen
Tor Erik S.

Alt godt sagt av en annen,
er mitt eget, ( Sit. Sceneca)

Må bare henge meg på de andre komentarene her, virkelig flott bilde av høy kvalitet.

Godt nytt år, mvh. TE
Inge S.

Hei.
Et teknisk meget godt motiv dette med en herlig bakgrunn.
Ønsker deg et godt nytt fotoår.

Mvh Inge
Kjell Ivar Ø.

Kjempe fint lys skarp og fin. Riktig Godt Nyttår.
Mvh Kjell Ivar
Eivind B.

Igjen meget høy klasse. Faller virkelig for den nydelige bakgrunnen som spiller godt sammen med fargen på fuglens bryst. Godt nytt år! Mvh Eivind
Tommy S.

Fantastisk bilde!!
Skarphet i særklasse. Og flotte farger.
Ønsker deg godt nytt år, og gleder meg til flere flotte bilder fra deg i året som kommer.

Tommy S
Ketil K.

Gnistrende godt artsportrett av rødstrupe hvor den lave dybdeskarpheten fungerer. Jeg synes faktisk den varmgule bakgrunnen går fint her. Riktig godt nytt fotoår til deg Kjell!
Kjell Sigurd S.

Takk for mange hyggelige kommentarer og hilsninger. Nå er utskytningsrampen trimmet og klar til den store send-rakketer-rett-i-tåka oppgaven litt senere i kveld. Anne-Lise og Bjørg; det er mange her inne som har mer erfaring enn meg på fuglefotografering men jeg er sikker på alle vil være enige med meg i at planlegging er det aller viktigste. Å være utstyrt med en rikelig porsjon tålmodighet er heller ikke å forakte. Dette bildet, og mange av mine småfuglbilder, er tatt i hagen utenfor huset. Der står det et foringsbrett hvor det er påmontert grener fra de mer eksotiske delene av Nordmarka. Så er det bare å vente på at fuglene skal komme akkurat dit man vil, ha det rette lyset, unngå at naboen katt står i busken og lurer, få den posituren man ønsker og den arten en har sett for seg skal foreviges. Mer tidkrevende enn vanskelig :-) Fremgangsmåten brukes også på andre arter men da byttes hagen ut mer den ville og barske naturen, solsikkefrøene byttes ut med harepuser og hjorteskrotter, og vinduene i huset byttes ut med kikkehull i kamuflasjehytte/-telt. Oj, den ble lengre enn jeg hadde planlagt. Igjen, godt nytt år!


Kjell S
Svein B.

Absolutt lekkert bilde av rødstrupen- som er en utrolig karismatisk liten tass. Det går heller ikke så lenge før vi kan høre sangen fra denne fra grantoppen tidlig om morgenen- det blir en kort vinter når 2006-delen allerede er mer eller mindre amputert vekk. Godt nyttår til deg også, og takk for året som snart er over.

Mvh
Svein B
Terje S.

Vakkert bilde av Rødstupe du avslutter dette året med Kjell. Nydlige farger, topp skarphet og som alltid kjempebra komposisjon.

Takk for kommentarer og konstruktive kritikker i året som har godt Kjell.

Med beste lykkeønskninger for ett godt fotoår i 2007.


Mvh Terje
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentarer og hyggelig nyttårshilsener fra dere to også. Godt nytt år!

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var virkelig en fabelaktig en! Bildet har utrolig gode farger og flott belysning. -man ser til og med pupillen! Greina og skarpheten er heller ingenting å klage på.. Godt nyttår til deg, Kjell Sigurd. Takk for alle gode tilbakemeldinger og bilder fra deg!

Hilsen ingebjørg
Kjell Sigurd S.

Takk for veldig hyggelig tilbakemelding Ingebjørg!

Kjell S
Knut H.

Hei Kjell Sigurd.
Takk for all konstruktiv hjelp og kritikk
i året som har gått.
Dette rødstrupe bilde er bare lekkert,
bakrunnsfarge skarphet hele
komposisjonen har høy klasse.
Hilsen Knut
Tone A.

Hei
Dette rødstrupebildet har så reint eit uttrykk med flott linjeføring og skarpe detaljar på både greina og rødstrupa. Den suse bakgrunnen med sitt grøntonespel gjer mykje for bildet, grøntonane er mest friske og vårlege om bildet er tatt på julafta.
Pirket er det mørke venstrehjørnet, men elles har røstrupa ein flott positur og skarpe detaljar i fjørdrakta framme og oppå med dei ulike laga, og eit skarpt auge. Flotte fargar på røstrupa med eit flott lys både på fugl, grein og bakgrunn. Orangetonane er ein flott kontrast til bakgrunnen.
Eg har lite peiling på fuglar, og blir difor imponert over fuglebilde med så skarpe detaljar og eit så reint uttrykk. Latinske navn er kjekke å ha med då eg likar å pugga latinske navn når det gjeld planter og tre.
:) Tone Aa.
Kjell Sigurd S.

Takk for fine kommentarer til dere to også. Du lager jo rene poesien i kommentarene dine Tone. Alltid interessant å lese dine betraktninger, på egne så vel som på andres bilder. Og snart er det makrotid... :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu