Like a virgin.
...i alle fall foreløpig. ''Hvem'' jeg sikter til ? 2007, selvfølgelig.
Godt nytt år .
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-31 09:56:49
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-31 12:07:20
    Versjon #3
Utstyr
  • canon 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1040
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230884} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (46)
Fred S.

Legger forresten til en ekstraversjon, der bildet er tonet. Originalen har antydning til fargestøy, 400 iso er sannsynligvis grunn til det, selv om jeg trodde dette kameraet skulle sørge for at slikt ble unngått. Derfor en monokrom variant, der støyen ''nøytraliseres''.
monica p.

Trollskog.....
Veldig stemningsfullt og fint dette Fred, kanskje et av dine beste bilder i tåkekategorien.
Liker at det er så mørkt nederst og at lyset øker mot toppen, viser hvordan trærne strekker seg mot lyset.
Ser nesten ut som om en skogbrann har herjet der i sin tid, kan så vidt ane flere nakne trær innover i bildet.
Uansett, et kjempefint bilde å avslutte året med, gleder meg til å se flere nye fra deg i året som kommer.
Et riktig godt nyttår til deg og dine Fred.
Mvh Monica:o)
Geir B.

Flott motiv fra skogen, det her Fred. Jeg liker bildet ditt. Et godt eksempel på at man ikke trenger sol og blå himmel for å ta spennende bilder. Jeg liker også godt tonete bilder, men her synes jeg du har lagt på for mye metning i gul-fargen. Jeg ville ha prøvd med en god del mindre fargemetning av den gul-fargen. Da får man inntrykk av et litt gammelt og falmet bilde. Helt nøytralt s/h kan ofte bli litt kaldt, og det er fint å varme opp med litt gult.

Godt nyttår til deg og dine også. Håper at julen ikke ble altfor ''creepy'' ;-)

MVH

Geir
Jan Frode A.

Trær av dette slaget, sånn passe krokete og elegante, i kontrast mot et mykere bakteppe av skog innhyllet i tåke, er alltid gode motiv. Men dermed er ikke bildet gjort; fotografen skal formidle og behandle det på sin måte. Du kan dette, og igjen presentertet du et severdig og spennende bilde. Jeg har nok mest sansen for versjon #1, mye fordi jeg liker så godt de tåkeblå valørene. Litt trollsk skog dette, noe som forsterkes av tåkedisen.
Kanskje en bitteliten beskjæring opp fra nedre bildekanten? Tenker de på like over den lyseste 'tusten' borte mot høyresiden.

mvh Jan Frode
Ronnie S.

'Kittelsensk''! :-) Den lille stubben er et fint fokuseringspunkt. Jeg trodde det var et ...... troll.
Ann T.

Hei Fred, dette var et interessant bilde. Trist og våt og mystisk. Jeg tror jeg faktisk liker V1 best. Minner meg litt om et gammelt maleri - ''Svarttjern'' av August Cappelen.

Happy New Year!

Mvh. Ann
Stig Børre E.

Du er aktiv om dagen ser jeg...
Har veldig sansen for dette - v2 er absolutt mest spennende i mine øyne.
Fin stram komposisjon og spennende tåkelandskap. Svært vellykket.

Godt nytt år!

StigB
Jóhann Á.

Hei Fred!
Skjønner at du går for en heftig innspurt ved årets slutt! Og hvilken slutt salut!! Dette er jo et veldig fint bilde. Fin oppbygging med det visne treet i sentrum, flankert av andre i litt bedre stand. Glimrende toneforløp med mørkt i forkant nederst til lyst bakerst og i topp. Gir fine sjatteringer i tåken innover i bildet. Liker originalen best, fine blåtoner. Støyen sjenerer meg ikke, i hvert fall ikke i denne størrelsen. For dette er et bilde som ville tatt seg utrolig godt ut på veggen!! Klassisk og godt utført, Fred!!

MvH, Johann
Fred S.

Takk for kommentarer. regnet med at versjon 1 ville falle mest i smak, liker egentlig best den selv også. Har imidlertid lagt ut en versjon mer i rertning det Geir foreslår, enig i at det kanskje fungerer bedre enn den ''gyldne''.
Og neida, jula har ikke vært på langt nær så ''creepy'' som det jeg ønsket alle i ''julebildet'' mitt, derimot har det vært en fin anledning til å øke aktiviteten på dotten for en stund. Lærere med lang juleferie har tid til slikt.

vh fred
monica p.

OHHHH, YES.................
Definitivt versjon 3, send det inn til et forlag, og få dem til å bruke det i et eventyr, knallbra Fred.
Mvh Monica:o)
Anne Lene B.

Hei Fred
Vakkert og stemningsfullt!! En fin komp, som sammen med tonene understreker den trollske stemningen!! Jeg liker både versjon 1 og 3 svært godt, de tiltaler meg på forskjellige måter!! :-)

Godt Nytt Fotoår til deg!!

Gleder meg til å se mer!!

Hilsen Anne Lene
Monika Frisvold V.

Hei Fred!

Når jeg ser bildet ditt og leser overskriften så ser jeg raketten som drar i vei, å etter den blir det liggene en røyksky...akkurat som bildet ditt! Fin komp og nydelig stemning... likte best v1 Godt Nytt Foto År! mvh monika
Anne-Lise S.

Interessante versjoner du har valgt å legge ut av dette stakkarslige og tynne treet som til tross for at det ser ut som det kan knekke når som helst, står stand by gjennom allskens vær og vind! Et skogens løvetannbarn...

GODT NYTT ÅR til deg og dine, Fred!
Du er en inspirasjon!

Nyttårshilsen,
Anne-Lise
Geir B.

Hei igjen Fred. Versjon 3 ble veldig bra. Det er s/h, men med en varm tone. Fint at du får så mange gode kommentarer, for det fortjener du.

Godt Nyttår!

Beste hilsner fra


Geir
Ivar B.

Mystikk og villmark er det som slår meg. Godt komponert. Versjon 1 har mer mystikk over seg og viser en stemning jeg kjenner meg igjen i. Støyen plager meg ikke. Den står godt til motivet. Versjon 2 blir litt for spesiell for min smak. Versjon går rett hjem. Ender altså opp med versjon 1 og 2 som meget gode. Mvh Ivar.
Bjørg S.

Enig med Ivar. V1 var det jeg likte best. Nydelig blåtone i bildet som gjør det behagelig å se på til tross for den lille støyen som måtte være der.
Med den vinden som har vært nå i senhøst og vinter er det jo underlig at det treet står der enda, men røttene er nok dypt forankret ja.
Flott motiv Fred-

Bjørg
Espen A. I.

Nydelig, litt sjeldent motiv, ikke ofte man ser en så sår fremførelse av et egentlig ganske enkelt motiv. Jeg liker det, vil se mer. v3 for meg i allefall.
Vil bruke sjangsen til å takke deg Fred for alle dine inspirerende bilder og innholdsrike kommentarer, jeg lærer utrolig mye av deg, du er ærlig og snakker fra levera, det liker jeg.
Godt nytt år!!

mvh Espen
Odd E. k.

Hei Fred!

Et flott fanget bilde, der den noe skræpelige bjørka kom på sin plass. Det som gjorde bildet så bra, er den flotte og trolske bakgrunnen med grantrær innhyllet i tåke og de enslike grantrærne noe midt på bildet. Også vegitasjonen med sine vage farger er meget bra. Et delikat bilde Fred!

Vil takke for kommentarene gi gir til mine bilder og ønske deg et Godt Nyttår!

Mvh

Odd E.
Margrethe A.

V1 er definitivt den beste, og dette var flott å se på. Synes du har fanget naturen på sitt beste, og sitt mest mystiske. Flott arbeid!
Torgeir Pande B.

Kjempe stilig! Likte V1 best! Ha et riktig godt nyttår!

MVH:
Torgeir!
Terje S.

Flott bilde du avslutter året med Fred. Ser at det er litt støy i bilde men syntes det er med på å forsterke villmarkspreget over bilde. Flott komposisjon og vakre blåtoner gjør dette til veggpryd .

Ha en fin nyttårsfeiring og takk for kommentarene i året som har gått.


Mvh Terje
Avsluttet .

Nydelig og trollsk, alle versjonene. Tror ikke jeg kan si noe mer om bildet utenom det som er sagt.
Veldig fin komposisjon med spinkle nakne trær som hovedmotiv. Du har fått alt det vakre i den store gamle bjørka?

Ha et godt nyttår.

mvh arild
Ingunn S.

Hei Fred.
Nydelig bilde med et sart uttrykk. Synes det er eventyraktig, kanskje malerisk... Likte i utgangspunktet best v1, med v3 på en god 2. plass. Treet ser så skjørt og skrøpelig ut men har tydeligvis tålt en støyt og fått nytt skudd øverst på stammen. Tåkedisen oppover flellsida gir en fin og dus bakgrunn som likevel avslører skogen bakom. Nydelige blåtoner i v1, at der er litt støy synes jeg egentlig kler motivet svært så godt.

Godt nyttår til deg Fred, gleder meg til neste år og flere bilder fra deg!!!

Hilsen IngunnS:)
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Fred.

Skrøpelig bjørk som vokser seg opp til en fungerende midtstilling, omgitt av furu og gran. Bildet er passe dystert og mystisk, og det treffer godt. Det er nok ingen tvil om hvilke versjon.. -tåka bak gjør seg best i v#1 og kontrasten til gresset er et viktig element. Når det gjelder tittelen, så ville jeg nok selv ha valgt noe annet.. -noe som kanskje passer litt bedre til bildet. Iso støy forsterker uttrykket og sjenerer ikke bildet.

Takk for i år, Fred. Ser fram til et nytt et med gode bilder og vittige påfunn fra deg. -ikke minst nyttige kommentarer. Har du lyst på Seiertuva, er det bare å si ifra. Godt nyttår!

vh ingebjørg
Wenche J.

Dette er et helt spesielt bilde. Det er som et eventyr:):)
Sikker paa at baade H.C.Andersen og Broedrene Grimm hadde likt aa sitte her og dikte og skrive eventyr. Bildet har en egen spenning som jeg ikke helt greier aa finne ut av hvor kommer fra.
Liker fargene, taaken, den lille dotten med groent i forgrunnen og de ikke helt ''friske'' traerne som preger bildet. Godt Nytt Aar
Mvh Wenche
Eivind B.

Versjon 2 synes jeg var meget spesiell. God framstilling av et spennende motiv. Mvh Eivind
Avsluttet .

Glimrende! Versjon 1 er best!

Erik
Hans Jacob H.

Trolsk og tåkete, typisk fra din hånd. 1 eller 3 for meg, når du først serverer valgmuligheter. :)

Takk for det gamle og godt nytt år.
Brita Helen E.

Hei!
For et utrolig flott bilde du viser oss her. Fantastisk fin,litt småtrolsk stemning i bildet som virkelig falt i smak. Synes v1 er best,her får fargene frem den litt småskumle stemningen i bildet. Godt komponert!
Har forøvrig mange favoritter blant dine bilder,men dette er kanskje et av dine beste til nå! :)

Ønsker deg et finfint nytt fotoår! :)

Mvh Brita...
Rune S.

Nydelig bilde og komposisjon. Selvom bjørka ser ut til å komme ifra en litt for tung nyttårsfest:-) Jeg liker #1 og #3 best. Versjon #2 blir for mørk for meg, og det er jo en typisk smaksaksmening. Liker trollskogen med disen innover i bildedypet.

Godt Nytt År!

Mvh
Rune S
Inge S.

Hei.
Et av dine bedre dette Fred og går for v1.
Nydelig dette her.
Godt nytt fotoår til deg og takk for i år:-)

Mvh Inge
Nils B.

Kjempe Godt Nytt År til deg og dine også.
Bildene dine faller så absolutt i smak og står som en påle selv uten tittel.
Du er flink og gi kommentarer på godt og ærlig vis noe iallefall de fleste av oss her ute setter umåtelig pris på. Forsett det flotte arbeidet og ikke minst kos deg inn i 2007.
mvh Nils
Ole-Kristian T.

Vakkert! Nydelig i blått :)
Fred S.

Hjertelig takk for et nyttårsskred av kommentarer ! Veldig artig at dette bildet slo an, var litt i tvil på forhånd, men har stor sans for det selv. Skulle gjerne ha takket dere en og en med noen ''utfyllende'' ord, men må nøye meg med å ønske hele bunten, og alle andre dottere, et riktig godt nyttår !

vh fred
Rolf J.

Godt Nytt År til deg også.
Liker #1 best.

Rolf
Hans Henrik F.

4 S'er fra meg - Skjørt, Stemningsfullt, Snøfattig og Sabla godt ;-). Dette er en sjanger du kan til fulle! Du får ha et godt nytt fotoår!
Inger Anne Maritsdotter V.

Riktig godt Nyttår ønsker eg deg!

Dette minnet meg veldig om bildene til R.Netland, fine stemningsbilder i alle versjoner.

Mvh Inger Anne
Fred S.

Takk til Rolf, Hans Henrik og Inger Anne også, og godt nytt år til dere.

vh fred
Oddrun B.

Et herlig bilde, med en god og trolsk stemning.
Og synes det kom best fram i v#1.
Godt nyttår til deg,og håper at det kommer mer eventyrbilder fra deg :)

mvh Oddrun
Bergliot E.

Dette var bare helt konge. Som et maleri. Jeg kan ikke si hvilke versjon jeg synes best om, for det ble liksom helt forskjellige bilder. Vært kjekt å hadd i stort format på veggen og bare skiftet ut ettersom hvilke farge man hadde på stearinlysan...hehe

Bergliot:)
Odd Tore S.

Jomfruene holder seg høye og slanke i din omegn, om enn litt tistrete.
Denne står godt ut fra hopen.
Siden jeg nå har lest bruksanvisningen for bildet, håper jeg at symbolikken her ikke blir altfor påtrengende i 2007.
Litt spesiell dette, min favoritt er v4 i gråtoner og med nemsomt øket kontrast.
Fortsatt godt nytt år!
Odd Tore
Karine A.

Hei Fred!!
Nydelig bilde detteher, trollsk og stemningsfullt, liker kanskje best v1, men du har fått fine toner i de to andre også!!

:) Karine
Arne S. G.

Du er god på landskapsbilder.
Likte tonene og atmosfæren i versjon3.
Dette gir meg assosiasjoner til Theodor Kittelsens tegninger.
Fred S.

Takk til Oddrun, Bergliot, Odd Tore, Karine og Arne '' Er lite innom. så det er fort gjort å glemme å takke....

vh fred
erik j.

Hei!

Jeg har brukt en stund på å se igjennom bildene dine, og må få si at det var alt annet enn en lidelse.

Jeg har ikke vært aktiv her inne så lenge, men har sett på bilder her i lengre tid. Galleriet ditt er i en klasse helt oppe i toppen, utvilsomt. Du har fanget så mange ulike og sterke stemninger, at jeg blir helt målløs. Dette bildet var ett av mange jeg virkelig DIGGET, og kunne tenke meg å ha på veggen. En helt herlig skummel stemning. Komposisjonen er engasjerende, og dybden du får til ved at skogen i bakgrunnen ''fader'' vekk i blått, gjør at bildet virkelig skiller seg ut.

Kan hende det hadde vært mulig å ''burne'' eller tone ned skogbunnen helt i forkant litt, for å forsterke treet som sentralt fokuspunkt, men det kan jeg ikke si sikkert.

Helt fantastiske bilder, og svært så inspirerende. Hyggelig at du tok deg tid til å kommentere en nykommer som meg!

mvh. erik
Fred S.

Takk Erik; hyggelige ord, selv om jeg ikke er enig i alt du skriver. ''Galleriet'' mitt er av temmelig blandet kvalitet, temmelig mye der som jeg ikke er særlig fornøyd med. I alla fall hyggelig at du valgte å kommentere et bilde jeg ER fornøyd med, dette er en av mine egne favoritter. Hjertelig takk.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu