Godt Nyttår!
Tenkte at dette bildet av perlemorskyer egnet seg godt som postkort for Nyttårshilsen til alle på foto.no. Bildet er tatt 31 jan. 2005 fra taket på NILUs hus på Kjeller, Akershus. Perlemorskyer er et interessant og fascinerende fenomen. Litt mer kan dere lese her: http://zardoz.nilu.no/~geir/arctic-o3loss.html

Den artikkelen er ikke helt oppdatert, men det som står om perlemorskyer gjelder naturligvis fortsatt. Hvis klimaendring fører til større hyppighet av sterk vind kan vi vente å se slike skyer oftere i fremtiden. En annen viktig parameter er mengden av vanndamp i stratosfæren. Det er en god del usikkerhet hvorvidt denne vil øke i tiden som kommer.
Egner seg bra som en nyttårshilsen. :-)
Bildet inngår i albumet Perlemor - Bilder av perlemorskyer
Utstyr
  • Canon G-5
  • innebygget
  • Brennvidde28.8mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetIngen spesiell teknikk utover litt fine-tuning i PS av levels og fargemetning.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger364
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230995} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Geir B.

Hallo alle sammen. Jeg vil takke for godt samarbeid og konstruktive kommentarer i året som snart er bak oss. Jeg ser frem til en masse spennende bilder som jeg kan beundre og kommentere i 2007. Det legges ut en mengde bilder av høy kvalitet her på foto.no. Det er gøy å være med!

Godt Nyttår til alle.

Beste hilsner fra


Geir
Odd E. k.

Hei Geir!

Et nydelig og fasinerende bilde av Perlemorskyene på himmelen. Flott fanget, der det passet veldig i den fine ramma sammen med teksten.. Vil også ønske deg et Godt Nyttår, der du har vist meg flotte bildet i 2006 som har inspirert meg. Flott levet Geir!!

Mvh

Odd E.
Geir B.

Hei Odd! Godt Nytt År! Takk for hyggelig tilbakemelding. Dine flotte dyre- og natur-bilder inspirerer både til å ta bedre bilder og til å komme seg ut i naturen. Jeg ønsker deg et godt fotoår med mange spennende opplevelser og fine møter med dyr.

Beste hilsner fra


Geir
Yuanjie D.

hei,
Likte bildet ditt veldig godt! Ønsker deg og familien din et riktig godt nyttår!

mvh,
Yuanjie
kåre l.

Flotte skyer :-)
Bildet passer godt som 'nyttårskort', så godt nytt år ønskes til deg også.
Velt ikke om du har mer å gå på i nedkant. Hvis så ville dette bildet gjort seg veldig godt i panoramaformat, men da med et kutt over den største skyen. Slik at den 'berømte' 3'delingen av bildet kommer til sin rett :-)
Avsluttet .

Hehe ja godt nytt år :) kanskje litt seint for meg å si det nå, men jaja.

Syns dette bilde var veldig artig å se på, selv om det er ganske enkelt.
Lysene på himmelen virker nesten som spøkelser eller sjeler, hehe kanskje de har kommet for å passe på at man får et godt nytt år, ellers så var bakgrunnen veldig fin å se på behaglig å rolig, så dette var et koslig nyttårs kort :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu