Fargespill...
Bildet inngår i albumet Nordlys -
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon ED 17-35 f/2.8 D IF
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231761} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Aleksander M.
Veldig flott bilde av nordlyset. Fin komp.
Har aldri prøvd å ta bilder av det selv, men lurer litt på hva som har skjedd med fjellene. De er liksom så uskarpe, og det har jeg sett på flere nordlysbilder, ikke bare fra deg.

Mvh Aleksander
Kenneth K.
Jeg trur jeg vet årsaken her. Det er at det kanskje har blåst litt. Men det plager ikke neg. Meget flotte farger. God komposisjon her. Veldig skarpe og fine farger. Det jeg lurer litt på er hvordan har det røde fargen i norlyset kommet dit? Veldig rart. Ellers et praktfull bilde dette her.

mvh Kenneth
Bjørn J.
Den effekten Aleksander beskriver, skyldes nok bruk av støyfjerningsprogramvare, det gir ofte den vaselinaktige effekten.
I det evinnelige jaget på såkalt ''støy'' fra kameraene, blir dessverre resultatet ofte verre enn utgangspunktet.
Frank K.
Er tildels enig med Bjørn J. her. Skal støyfjerning benyttes så må det gjøres partielt og/eller i meget begrenset mengde. Synes at i tillegg til at fjell og vann med fintekstur blir befengt av noe vaselinaktig, så ender gjerne stjernene opp som kulehull på himmelleretet ( Det siste momentet er gjerne som følge av at man tillater seg å øke skarpheten (USM) langt ut over det man normalt ville gjort).Skal slike programmer benyttes så må man også beherske bruken av layers og hvordan disse blandes/gjøres transparent i feks PS. Dette er nå bare min mening :-)

-Dette som en generell betraktning av hard bruk av støyfjerningsprogrammer.

Så til bildet ditt Tom :-)

Tror den aktuelle kvelden kan føye seg inn i rekken blandt de virkelig store hendelsene på nordlysfronten. Var jo egentlig litt dumt at jeg trengte meg på der dere allerede sto, så vi endte jo opp med temmelig like opptak. Her synes jeg at du i tillegg til en god komposisjon også har fått frem fargene på en fin måte. Aner en lett posterisering i selve nordlyset, men det kan like gjerne skyldes skjermen min. Synes at du ved neste anlednig skal teste ut litt høyere blenderverdier, slik at du får frem litt mer skarphet i detaljene.

Vi gneildres!
Brita Helen E.
Hei!
Dette var virkelig en flott dans på himmelen.
Bra komposisjon.
Savner nok litt mer skarphet jeg også,men ellers et topp bilde som føyer seg fint inn i rekken av alle di andre flotte nordlysbildene dine:)

Mvh Brita...
Rune L.
Veldig flott. Mange farger har du fått gjengitt.

Mvh
Rune
Rune L.
PS! Posteriseringen er godt synlig hos meg også.

Mvh
Rune
Inger-Lise S.
Hei Tom! Et flott nordlys du har fanget, midt i stjernevrimmelen :-)
Ser det savnes skarpere fjell her....Trolig kunne det vært ørlite skarpere, men jeg savner det ikke. I denne belysningen og avstanden liker jeg godt det jeg ser.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu