Brunsisik i simulert lav kvelds-sol.
Skal enn ha det litt artig med foto i disse mørketider er del vel bare fantasien som setter begrensningen. Jeg er slik av natur at alt kan prøves så sant vi ikke utsetter naturen for skade. Som nevnt er det dårlig lys . Jeg har her montert opp en 500 Watt lyskaster som belyser greina på skrå inn fra siden for å etterligne sola. Ble kansje litt for kraftig og utbrent men samtidig litt stillig i mine øyne
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Annet500 watt lyskaster til 99,-
    på Clas Olsson, stativ og Ml-3 fjernutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1300
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231774} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (43)
Kenneth K.
Jeg syns dette var bra jeg Terje. Meget bra tenkt med den lyskasteren. Skarpt og fint bilde. Fine detaljer i fjærdrakten syns jeg. Jeg syns dette var et bra forsøk. Fint bilde. Bra gjort!

mvh Kenneth
John B.
Hei!
Synes dette var galbra jeg...vannvittig flotte farger, og herlig å se att når vår herre ikke vil slå på lyset, så ordner pinadø de kreative opp selv...
For min del så duger dette bilde i massevis, men det er vel dråpene som blir mest feil i mine øyne.
Når det er sagt så tror jeg neppe jeg hadde stusset på det hvis du ikke hadde skrevet det...
John B.
Robin J.
Supert Terje. Artig med lyskilden. Synes du er meget kreativ og dette funker bra. Mvh RJ
Robin S.
Helt enig med de andre her, dette var både kreativt og dekorativt! Det eneste pirket måtte være at det kanskje ikke ser så naturlig ut at lyset kommer nedenifra...
Ivar B.
Dette fungerte svært bra synes jeg. Kreativt og godt laget. Litt kraftig lys er det kanskje, men lekkert ble det. Regnet i bakgrunnen hever bildet i mine øyne. Mvh Ivar.
Geir Helge S.
Meget bra bilde må jeg si! Jeg lot meg lure først, og kunne ikke se at lyset ikke var ''ekte''. Når både lys (selv om det er litt skarpt), komposisjon og det øvrige tekniske sitter er det bare å gratulere. Jeg anbefaler dette bildet.
Mvh Geir
Terje S.
Tusen takk for positive kommentarer alle sammen og tusen takk til deg Geir Helge for anbefaling. Dette var bare ett ''forsøk'' i påvente at jeg får flere blitzer i hus. Har bestilt meg 2 stk Sb-600 i kombinasjon med Sb-800 som jeg har. Da kan jeg få bruke fargefilter med samme effekt og raskere lukkertid .

Mvh Terje
Knut Børge S.
Imponerende! ikke mer å si.
mvh KBS
Avsluttet .
God kveld Terje,

Synes det ble veldig fint. Komp og tekn sitter som ett børseskudd på begge bildene.
Kreativt dette, blir nok enda bedre med blitser.

mvh
Tommy
Ole Petter D.
Artig bilde.
Stusset litt på lysvinkelen og tenkte du hadde lagt på et varmefilter før jeg leste kommentaren om lyskasteren din.
Artig eksperiment som fungerer bra. Fin diagonal i bildet. Prikken over i'en synes jeg er den lille vippen på stjerten.
Ole Petter
Vegard L.
Vellykket dette Terje.
Mvh Vegard
Aleksander M.
Dette var et utrolig bra bilde!
Vil nesten kalle dette et blinkskudd! Alt er på topp med nydelig lys. Jeg trodde faktisk det var sola før jeg leste.

Mvh Aleksander
Kjetil S.
Hehe, det ser jo ut som kveldssol! Skal en være nøye er vel dette en brunsisik(som har blitt mye vanligere i Møre og Romsdal de siste årene). Litt lite detaljering rundt øye, men god bakgrunn og stilig med regnet.

mvh Kjetil
Terje S.
Har aldri hørt om Brunsisik jeg Kjetil . Men du er mye mer fuglespesialist enn meg. Enig med deg om for lite detaljer i øye.

Takk ellers dere som har kommet til for flotte kommentarer.


Mvh Terje
Terje S.
Har oppdatert navn på fugl fra Gråsisik til Brunsisik etter tips fra vår årvåkne fuglespesialist Kjetil Schjølberg. Takk Kjetil.

Mvh Terje
Odd E. k.
Hei Terje!

Et flott bilde av Gråsisiken, der du har fått frem den fine fjærdrakten . Flott positur på fuglen der muligens at 500 Watt lyskaster blir for skarpt, men det belyser fuglen og mosen på greina veldig bra. Flott fanget i et fint utsnitt Terje!

Mvh

Odd E.
Reidun G.
Kreativt, jeg trodde det var sol i utgangspunktet.
Fin lys på greina spesielt.
Regner det?

mvh
Reidun
Kjell Sigurd S.
Flott eksperiment Terje. Synes resultatet er vellykket og det kunne godt ha vært en varm kveldssol som var lyskilden for meg hvis du ikke hadde avslørt oppsettet. Fin komp og en flott positur på fuglen. Vippen på stjerten gir bildet litt ekstra liv. Små detaljer som kunne vært forbedret er nevnt av andre. Liker bildet godt.

Kjell S
Terje S.
Takk for nye utfyllende kommentarer . Reidun : Det regner ja. Vi får vel si at det både regner og det er sol.


Terje
Stig B.
Kreativt!

Flott jobbet i vår våte årstid, der det ikke frister å gå ut i det hele tatt.

Lysvinkelen her ble jo litt spesiell, men komposisjonen her stemmer jo veldig bra, og regnværet samtidig med lyset fungerer godt.

Visste ikke at deet fantes brunsisik, må lese meg opp på forskjellene.

Mvh Stig
Arne S.
Molde har som kjent en unik fauna og flora. Brunsisiken er en av artene som finnes her, og bare her. Så vidt jeg vet er det gjort bare en observasjon i verden. Slik sett er bildet unikt. Men når sant skal sies kommer jeg til å huske bildet på grunn av arten, ikke motivet i seg selv.

:)
Kjetil S.
Brunsisiken er en vanlig fugl i Molde ja, og i fuglefotografi er (for noen, uansett) detaljer viktig. Men den (sisiken) er kanskje ikke så pretensiøs og interessant som f.eks uskarpe mennesker fra India;) Hver sin smak..

Nå hadde ikke bildekommentaren ift til artstilhørighet noe direkte fototeknisk verdi, og slike kommentarer er kanskje ikke interessante.

mvh Kjetil
Arne S.
Kjetil, kan du presisere hva du legger i dette utsagnet: ''Men den (sisiken) er kanskje ikke så pretensiøs og interessant som f.eks uskarpe mennesker fra India;)''
Odd E. k.
Hei igjen Terje!

Arne Strømme:Du gir inntrykkk av at det bare finne Brunsisik i Molde, og at det er gjort bare en observasjon i verden. Bare her, Arne Strømme, med det mener du vel i Norge og ikke bare i Molde. Det er gjort observasjon av arten også andre steder i landet. Dette til underretning.

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Det er mye fint i Molde, men som OEK sier så er fuglen noe mer utbredt enn i Romsdalen. I flg. kilder ble denne for første gang observert i Oslo i 1992 og er senere registrert jevnlig i området, først og fremst om vinteren. Brunsisik ble inntil 2000 sett på som en underart av Gråsisik og forekommer på kontinentet.

Kjell S
Terje S.
Flott gutter at dere bruker bilde mitt som diskusjonstema som egentlig hører hjemme på diskusjonssidene . At Brunsisiken finnes i flere en ett eksemplar kan jeg være med og bekrefte, men diskusjon om uskarpe mennesker fra India vil jeg ikke være med på .

Mvh Terje
Arne S.
Jeg har ikke fulgt med i timen. Sitter fortsatt med Haftorns 1971-utgave. Jeg visste faktisk ikke at brunsisik finnes. Min kommentar var en oppfølging av ''spøken'' til Terje og humoristisk ment. Beklager misforståelsen.
Terje S.
Den er grei Arne . Jeg er en spøkefugl sjøl . Du fikk nesten oppkalt en kjøttmeis etter deg med uskarpe vinger og utbrent bakgrunn. (Fleip)


Terje
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var sannelig ikke et dårlig resultat av overskyer og regn... ! Regnet gjør seg forresten veldig bra, så med slike resulater skal man ikke klage altfor mye ;) -Iallefall ikke når man er så lur som du. Fuglen har en god skarphet så sant som god uskarphet. Greina er fin og småfrodig og plasseringer er fine. Utbrentheten plager meg ikke.

vh ingebjørg
Terje S.
Takk for kommentar Ingebjørg. Lur er jeg vel ikke. Men mer kreativ/fantasifull og ikke redd for å feile. Det er vel egenskaper som kommer godt med.

Mvh Terje
Kjetil S.
Hehe

Jeg la ikke mer i det utsagnet enn at det mange finner uendelig interessant og inspirerende er totalt uinteressant for andre. Dette fordi jeg oppfattet kommentaren din som ignorant og lite relevant bildekritikk. Haftorn er nok utdatert på akkurat dette,men det står om den der også. Da som en underart, og med latinsk navn 'cabaret'. Det er ikke en spøkefugl;)

Terje fikk nok mer kommentarer enn venta med varmelampeeksperimentet sitt;)


mvh Kjetil
Arne S.
Greit svar! Misforståelser er fort gjort på nett. Men indiere er skarpere enn du tror :-)
Terje S.
Bra at dere ordnet opp i misforståelsen gutter. Uskarpe Indere og Brunsisik er dagens hit.

Terje
Espen A. I.
Knallbra dette Terje, jeg er imponert over kreativiteten din, ikke bare den, men det gode resultatet også!

mvh Espen
Frank N.
Sant at det er litt utbrent noen steder, men jeg synes det ble skikkelig stilig. Resten er vel nevt. Finner ikke noe nevneverdig negativt.
Er dette et utsnitt, eller sitter du bare veldig nært fuglen?
Terje S.
Kamera er ikke mer enn 3 meter unna fuglen mens jeg sitter i godstolen på stua og trykker på fjernkontrollen Ml-3. Behagelig måte å drive fuglefoto på i styggevær.


Terje
Jan Gregor S.
Fole mykje tullprat her. Du er en mester Terje!!!
Jagge
Terje S.
Glemte å si at dette er ett 80 % utsnitt Frank- for å få bedre komposisjon.
Takk for positiv omtale dere 3 siste. Enig Jagge -mykje tullprat.

Terje
ronny s.
Dette var stilig, eg ska justere min 500w i morra, og sitte med pc og foto.no eine vegen og ta bildet ut glaset andre vegen er fin kombinasjon;o)
Kjempe bildet
Mvh Ronny
Peter W.
Ditt ljusexperiment fungerade mycket bra, bilden är kalasfin! Bra skärpa och snyggt komponerad. Det varma ljuset är som sagt riktigt delikat. Härlig fågelbild!

Mvh Peter
John H.
Hei Tjommy.
Dette føyer seg fint inn i rekken av dine fine fuggelpågrenbilder. Så det var dette du skulle bruke arbeidslampa til. God ide å simulere kveldssol med kunstig lys. Fin komposisjon, der har du blitt dyktig, Kombinasjon sol og regn er også vanlig på våre kanter. Men dersom kveldssola kommer så lavt som dette blir jeg betenkt. Men at fuglen liker å nyte høyfjellsol skjønner jeg. Den har jo ikke sett himmel og sol på 2 måneder. Like før jeg tar ibruk kunstig sol selv. Juster litt på lyskasteren så blir dette bra. + for komposisjon og bakgrunn. Minus ( finner ikke minustegn på macen) for at du simulerer dommedag.
John
Arild L.
Nydelig bilde. Liker komposisjon og lyssetting som du har fått til her. Den fint pynta greina hever bildet.

Mvh Arild
Terje S.
Tusen takk til dere som har kommet til på bilde og gitt det positiv omtale. At dette bilde skulle få slik respons hadde jeg aldri trodd. Noe av skylden er vel Kjetil og Arne sin debatt om Brunsisik og ''uskarpe Indere''. Men syntes det er artig at noe så enkelt som en 500 watts arbeidslampe, en flott grein og en Brunsisik kan fenge så mange. Å når en tillegg blir stemt frem som ukens fotograf er livet bare fryd og gammen.

Takk alle sammen.


Mvh Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu