violet sabre-wing
En av de største kolibriartene begrenset i utbredelse til høylandet i sentral amerika.
Dessverre er ikke hele fuglen skarp, da lyset var dårlig inni skogen, og jeg måtte prioritere lukkertid på bekostning av blender.
Utstyr
  • 350d
  • 300/f4,0
  • Brennvidde300 (480)mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Annetiso800
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger488
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232031} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Andreas S.

Heisann

Jeg kan ikke si stort mer enn: godt gjort! Må bare si jeg tror at det krever litt å fange disse kolibriene til bildebrikken siden jeg aldri har forsøkt selv. Ut i fra det du skriver under egen vurdering mener jeg du prioriterte helt rett!

Mvh. Andreas D.
Olav S.

ja det var litt kornete. syns nå auge på fugelen var skarpt! uskarpe vinger ser bare stilig ut:-)
Knut H.

Flotte farger på kolibrien,god skarphet på
hodepartiet flott fanget.
Mvh Knut
Laurberg G.

Flot fugl og flot eksponering. mvh. lau
Terje S.

Hei Eirik !

Flott kolibri bilde men ikke samme klasse som Ketil Knutsen sitt bilde nr. 273340. Men syntes du har lykkes bra med fin skarphet på øye, fine farger og en rolig bakgrunn. At vingene er i bevegelse er bare med og forsterke inntrykket at her er det action.

Lykke til videre.

Mvh Terje
Aleksander M.

Enig med de foregående.
Veldig flott bilde. God skarphet.

Mvh Aleksander
Kjetil S.

Hei

Bedre bilde enn jeg fikk av disse krabatene ja! Synes det ble bra, forholdene tatt i betraktning. Som du nevner svært dårlig lys(tror jeg fikk 1/125 dels på 1600iso). Tror nok du hadde fått et hummerbilde av kvalitet som nevnt tidligere dersom du hadde prøvd med skikkelig blitz og et bedre objektiv. Disse fuglene er jo mer enn samarbeidsvillige og fotogene ved feederne, hvis en har det rette tekniske utstyret på plass.

Kjetil
Eirik G.

Hei og takk for kommentarer!

AD: Tør våge den påstanden at 99% av alle kolibribilder du ser, er tatt ved såkalte ''feeding stations'', eller fuglebrett om du vil. Så også dette. Kolibriene blir tiltrukket av rødt, og foret med sukkervann. Det vanskelige med slike bilder er å ha en stødig hånd i dårlig lys, samt å unngå å få en stygg rød foringsautomat med på bilde. Fuglene er som regel meget tamme og sammarbeidsvillige, og med digitalkameraens revolusjon kan en jo bare brenne av til man får et noenlunde ok bilde. Ute i skogen er de veldig vanskelig da de som regel har korte besøk på hver blomst og runder på 10-20 minutt før den er tilbake på blomsten et kort øyeblikk. Kjapp er de også! Dette bilde er kuttet ca en cm på høyre side for å få vekk den rød foringsautomaten. Foresten uten blits også KJS.

OSS: Enig at bildet er noe grovt ja, men høy iso og dårlig lys får ta skylden. Bedre med et litt grovt bilde enn ikke bilde i det hele tatt :-)
Ketil K.

Hehe - har bilde av samme arten lagt ut på fotono for over 5 år siden. Se bilde nr. 28480. Mitt var også tatt uten blits, men med vanlig ikke-digitalt kamera. Kvaliteten hever seg med digitalt det er sikkert! Mitt bilde ville falt igjennom ved bedømmelse i dag. Jeg er gått helt over til å anvende blits på kolibribilder etter hvert, du er ikke avhengig av godt dagslys, og du får frem de metalliske fargene mye bedre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu