André tryna
André Duus reiser seg etter å ha tryna.. Dette bildet tok jeg sommeren 06 med kamera til fyren som er avbildet her faktisk, før jeg fikk eget til jul i år =) Trenger all den kritikken jeg kan få;)
Synes dette bildet ble kult jeg
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-08 14:58:45
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-08 15:06:49
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D50
  • Vet ikke
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger508
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232329} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jørgen D.

Hehe. stilig og morsomt bilde, men jeg tror et kutt på venstre side for å få bort den hvite platen som forstyrrer litt, hadde gjort seg her ja.
Stå på!
Even Andreas R.

haha, utrolig kult at sykkelen ligger trykket ned i gjørma, og at kjøreren kikker opp bak kanten... Genialt ansiktsuttrykk!

Enig med JD at det godt kan cropes litt i venstre bildekant, da den hvite platen er noe forstyrrende..

mvh
Even
Tommy L.

Tusen takk for gode kommentarer=) Synes selv ansiktsutrykket er genialt, egentlig det som gjorde hele bildet spør du meg.
Jørgen D.

Ja jeg likte v2 med høydeformat best! Med et litt tettere utsnitt fikk man mer actionfølelse mener nå jeg da.
Ola S.

Fengende tittel, men bildet mangler (for meg) André liggende oppe i jordhaugen sammen med sykkelen, evt. full av jord og søle (slik man gjerne blir når man tryner). Nestegang kan du prøve med en større blenderåpning slik at skogen i bakgrunnen blir mer uskarp. Såvidt jeg kan se nå er trærne minst like skarpe som sykkelen og André, noe som tar fokus bort fra hovedmotivet.

Mvh,
Ola
Tommy L.

Jeg er som sagt helt ny i gamet her og vet ikke en gang hva blender er og hvertfall ikke hvordan man stiller på det =S Lyst å fortelle meg det? Dette bildet ble som sagt tatt før jeg fikk eget kamera og jeg knipsa bare med autofokus og alt..
Even Andreas R.

må nesten legge til at jeg er litt enig i hva Ola Søgaard sier om dybdeskarpheten på bildet.

Du som nettopp har fått deg digitalt speilrefleks, bør også leke deg veldig mye med totalt manuelle innstillinger på kamerahuset, for å lære om forskjellige teknikker. ''Blenderen'' justerer hvor mye lys som slippes inn i objektivet og belyser bildebrikka i kameraet, samtidig som du har en gitt lukkertid som bestemmer hvor lenge dette lyset skal slippes inn. For å få bildet ''riktig'' eksponert (at det ikke er for lyst eller mørkt), må blenderåpningen og lukkertiden tilpasses hverandre, og det eksisterende lyset i rommet/ på location.

Les litt om dette i manualen som fulgte med kameraet, så skjønner du nok veldig fort greia.

Det han spesifikt snakker om her, er å få mindre ''dybdeskarphet'', altså at området som er i fokus blir mindre. Dette justerer man ved å stille på blenderåpningen, da mindre blenderåpning gir større dybdeskarphet, og større blenderåpning gir mindre dybdeskarpheten. (På objektiver med mye tele(mye ''zoom'') er dette ekstra tydelig)

håper du skjønte litt av det her. Er ikke akkurat noen lærer:p

mvh.
Even Knudsen
Tommy L.

Har selvsagt begynt å bruke manuelle instillinger nå;) Dette bildet er tatt for snart et år siden så da hadde jeg enda mindre peil enn jeg har nå. Får vel sette meg ned å lese litt i manualen når jeg kommer hjem da;) Skjønner dette med bildeskarphet og hva dere mener, bare hvordan man stiller på blenderen jeg ikke vet enda, så får vel finne det ut. Takk for kommentater=)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu