Jenta mi ute på tur
Synes det ble et helt greit bilde. Likte plasseringen på bildet godt. Men ellers var det jo ikke noe bilde på høyt nivå..hehe..men bare likte bildet. Kanskje mest fordi modellen var så søt;)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-08 09:35:13
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350d
  • Standard
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger309
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232390} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ole-Kristian T.

Helt enig med deg, det er ikke vanskelig å like dette, med den jenta og det søte blikket :) Jeg synes lua også gjorde mye for bildet, der den skaper en fin kontrast og ramme rundt ansiktet. dessuten er den med å ''roer ned'' komposisjonen der bakgrunnen er noe urolig. Hadde vært fint om ansiktet var mer i fokus, men-men. Koselig bilde, veldig fint i sepia :)
kine p.

Synes du har fått til et veldig sjarmerende bilde.
kristine l.

takk for kommentarer. :) Jeg er så nybegynner at jeg ANER ikke hvordan jeg får mindre støy i bakgrunnen, eller at ansiktet blir mer i fokus feks..hehe.. Men sånt kommer vel etterhvert.:)
Terje B.

Heia

Et kjempefint bilde du har tatt!
Du sier at du ikke aner noe om støy i bakgrunnen.. det kan ordnes på flere måter, men hvis bakgrunnen er uskarp eller dus, så kan den være med å gjøre helheten av et foto bedre, kan her nevne to måter: Det enkleste er jo å tenke det de kaller komposisjon, altså se for deg hvordan bakgrunnen vil være til fordel eller til vansker for motivet før du tar bildet, men det er jo ikke altid at det går å planlegge, så da er det dette med dybdeskarphet, det kan være en fordel med lite dybdeskarphet hvis det er mye rot (Støy) i bakgrunnen. Dette kan gjøres med at du stiller blenderåpning dvs lavere tall på blender gir større åpning f eks f:4 gir større åpning enn f:16. prøv deg fram med å ta et bilde av en gjenstand der du også ser bakgrunnen la avstanden til gjenstanden eller personen om du vil være la oss si ca 1,5m.
Forandre blenderåpningen for hver exponering, og se hva som skjer med bakgrunnen. Den vil da være fra skarp til dus, og motivet vil være skarpt uansett.
Dette var bare litt info om hvordan du kan begynne, og så har du jo også forskjellige redigeringsprogram, jeg vil foreslå Photoshop.

Som du ser av det bildet du har tatt ev jenta di, så er bakgrunnen litt uskarp i forhold til resten, så jeg synes du har fått det bra til, men hvis alle trærne har vært skarpe i bakgrunnen (lang dybdeskarphet) så hadde bildet i stede blitt rotete. Skjønner :)

Bare ta masse bilder å prøv så blir det bare enda bedre, Lykke til!

-Terje-
kristine l.

Terje: Tusen takk for en god kommentar og tilbakemld. Lærer mye allerede jo! :) Jeg har bare knipset og tenkt mer på komposisjonen i bildet enn andre ting.. så kameraet har hele tiden vært stillet inn på automatisk. så blenderåpning er noe jeg ikke har begitt meg ut på enda. Men da har jeg noe å prøve på i dag! Blir spennende!

Tusen takk! Og at du tok deg tid til å forklare såpass mye til meg! Flott:)
Henriette L.

Synes det var et kjempe søtt bilde ;)
Jeg likte verson 1 best. Et stemmningsbilde!
Bra komp og fin skarphet.
Men jeg ville ha redigert bort månen (eller hva det hvite i bakgrunnen er?).
Den tok litt mye fokus.
-Henriette
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu