Litt av en jakthistorie
For ett par år siden var jeg og en kompis på vei til skogsfugljakt på den lokale statskogen i Molde for å jakte skogsfugl med våre Engelsk settere. Som vanlig er vi veldig oppmerksom når vi kommer på grusveier i tilfelle det sitter skogsfugl i veien å gruser. Pluttselig får jeg se noe fargerikt i veikanten som ved første øyekast ikke kan være noe annet en en Papegøye. Dette stemmer jo så klart ikke for det finnes ikke Papegøyer i Norge. Når vi rygger får vi se at det er en Rød Gull Fasan. Vi får ikke dette helt til å stemme . Hva gjør en Gullfasan mitt i skogsfuglrike ? Den har så klart rømt fra noen som driver oppdrett for vi kan aldri tenke oss at denne fuglen har flyd fra der den hører hjemme ? Vi reflekter ikke så mye lenger over det før vi bestemmer oss for å starte jaktturen noen hundre meter lenger borte. Vi jakter noen timer å jeg skyter både orrfugl og Rugde for hunden. På vei ned mot bilen igjen hører jeg på bjella til hunden at den har festet stand. Når jeg kommer til å gir reisingordre letter så klart denne Fasanen. Jeg løfter ikke engang børsa da jeg med en gang ser at det er fasanen vi har hatt nærkontakt med tidligere på dagen. Fasanen flyr ut over ett stort vann som heter Fosterlågen. Mitt ute på vannet får fasanen store problemer og buklander. Den ligger der og bakser uten å komme seg på vingene igjen. Jeg vurderer hva jeg skal gjøre og bestemmer meg for å gi hunden apport ordre. Hunden legger på svøm og henter fuglen . Den kommer tilbake uten at fuglen er skadet. Men ved nærmere øyesyn og vurdering anser vi at denne fuglen ikke hører hjemme i norsk fauna og bestemmer oss derfor for å avlive den. Med til historien er at nå står fuglen utstoppet på stua til undertegnede.

Takk for at du orket å lese på denne jakthistorien som er helt sant.
Bilde er vel kanskje mer ett minne for meg enn for alle dere som tar dere tid til å lese og kikke innom . Bilde av fuglen er sånn den fremstår idag- utstoppet. Med til historien er at fuglen ble testet ut på blitzbruk med 2 blitzer. Det er også skiftet bakgrunn som trening
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetSandwich av 2 bilder tatt med sammme optikk og justert i layer i Ps.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger1179
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_232767} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Jan Gregor S.

Du er så flink å ta bilder at du til og med får døde dyr til å se levende ut!!!
Men det var dette med døde dyr på foto.no da ,he he.
Prøv å sett den ved siden av einebuska di ,kanskje det kommer noen små kamerater å setter seg på den
Jagge
Terje S.

Takk for flott kommentar Jagge. Tror det er Hovdhaugen og Hovelstad sine domener slike kombinasjoner med Kjartan og kompisene. Er ikke sikkert de liker å få konkurrenter på sine komposisjoner.

Terje
Aleksander M.

Hei
Jeg synes bildet var fint og det var en artig jaktopplevelse, men det er synd at ikke bildet er ''ekte''.

Mvh Aleksander
Avsluttet .

Syns bildet er greit slik du har laget det her og historien er jo spennende.Fuglen på bildet er jo bare nydelig med sine flotte farger og jammen ser den levende ut også:-)
Hilsen Tone!
Rune S.

Gratulerer som ukens fotograf, Terje!!!

Artig bilde av en vakker fugl. Påminner litt om Johnny Cash:-) Fin jakthistorie og en meget flink hund. Har aldri sett en slik en. Så og hørte ofte vanlig fasan på landet da jeg bodde utenfor Stockholm, men her jeg bor nå, ved Oslofjorden, har jeg ikke sett fuglen siden 70-tallet.

Mvh
RuneS

Monika Frisvold V.

Hei
Jeg lurte virkelig på om jeg hadde gått glipp av fugler i den norske skogen, har jo jegerkurs, å lært om dem fleste fuglene..Ler!
Uansett var det ei fin historie, men med trist slutt. bildet ditt ble jo fint.....
mvh monika
Steinulf L.

Fin historie og vellaget manipulasjon.
Knut H.

Endelig Terje,nå viser du den andre siden av
alle dine kreativiteter.Historien var god og
tror sikkert den er sann og som Jagge sier
du vekker til og med de døde på brikken.
Hovelstad og jeg er glad for konkuranse på
dette stadiet så du er velkommen.
Ellers gratulerer igjen som ukens fotograf
med sånne bilder som dette kan du bli årets.
Spurven Knut
Svein B.

Artig historie Terje, og jeg mener dere gjorde det eneste riktige med denne gullfasanen. Den er jo en av de mest fargerike fasanartene som er vanlig å ha som tamfugl, og dessuten er nakken dens et innslag i omtrent hvert eneste fluebinderskrin. Flott fugl. Bildet når ikke helt opp til historien, det blir litt for kunstig på alle måter. Men uansett vil jeg gratulere deg som ukas fotograf- vel fortjent.

Mvh
Svein B
Avsluttet .

Gratulerer så mye med ukens tittel, velfortjent synes jeg..

Flott historie og meget bra manipulasjon.

Vennlig hilsen
Arne
Terje S.

Takk for skryt og flotte kommentarer alle sammen. Bilde er egentlig bare ett lekeprosjekt i Photoshop for å mestre de forskjellige verktøyene. Egentlig ikke så vanskelig men litt tidkrevende. Historien er faktisk sant.

Mvh Terje
Andreas S.

Hei!

Kopierer kommentaren til Steinulf her! Absolutt et vellykket og godt stykke teknisk arbeid fra deg!

Mvh. Andreas D.
Børre F.

Et meget fint bilde,men også noe spesielt kan man si. Det er mange ganger man lurer på hva som egentelig skjer,når man står midt i en situasjon.Da er det bare å ha husket kameraet!


Mvh Børre
Odd E. k.

Hei Terje!

Artig men også en trist historie som førte til avliving av fuglen. Forstår godt at den hadde vanskeligheter med å kunne klare seg, da den sikkert ikke er kjent med store åpne landskaper, der vannet flyter. Den hører vel til i reinskogen en plass der syd. Takk for historien allikevel Terje.

Har inntrykk av at du har rene Hollywood hjemme hos deg. Når Jeg kommer til Molde, så står fotolamper opprigget, der huset står i flomlys med fotoapparater og telelinser rundt omkring :-). Var nok bare en spøk, men det skal vel til for å kunne mestre lyset og bli foto.no fotograf.

Et flott bilde, der denne fuglen går fint inn i solnedgangen nå i januar måned. Stå på.

Mvh

Odd E.
Kacper R.

◙кя◙..

Flotte farger og et veldig bra bilde som alle andre! :)

Kacper.
Terje S.

Takk nok en gang for flotte kommentarer alle sammen.

Odd: Jeg vet ikke helt hva som skal til for å bli ukens fotograf. Det har vel med de anbefalingene jeg har fått på bildene mine å gjøre. Jeg fikk jo en masse gratis oppmerksomhet rundt lyskasterbilde mitt med simulert lav kvelds sol da Arne & Kjetil hadde en heftig debatt der inne. Det kan nok også stemme at det er plassert både lyskastere og store telelinser rundt i hagene i Molde. Men jeg vet bare om meg og Hovdhaugen som har drevet med det samme.
Jeg har forresten ett lite tips til deg Odd. Molde rykket som kjent ned i ADECO ligaen og skal av økonomiske årsaker selge flombelysningen på kunstgress banen i Molde. Kan dette være av int for belysning til Ekorn og Nøtteskrike bildene dine ?

Ha en fin kveld alle sammen.


Mvh Terje
Hans-Jørgen H.

Go kveld i stua herr Sylte!
Ja, slik bakoversveis fikk også jeg(om ikke riktig så farvesprakende) når jeg i kveld logger meg inn på billdegalleriet og får se siste kommenterte bilde! Nesten nifsere enn bandittosdramaet oppå skauen dette her. Har Sylten starta som kunstmaler nå? Eller har han starta med fjærkreoppdrett oppi Molde?
Du har jo søla gulmaling under det forskremmelige øyet pån.
Huttetu - dette var spekulativt nifse saker. Hadde garantert løsna skudd om jeg hadde fått besøk av et slikt fjærkre oppå skauen(om ikke skarpt)

Ja, dette var sterk kost på en onsdagskveld. Håper jeg slipper å drømme om det skremmende glassaktige blikket og den gullkledte motesveisen.
Angående Hollywoodopplegget i hagen din: Har herr Kjølstad oppi Oppdal slått til eller? Er det lagt ut på anbud?

Ellers må jeg få gratulere deg så masse som ukas fotograf Terje: Great!

Hilsen Hans-Jørgen
Egil S.

Er nok enig med deg at denne fuglen ikke hørte hjemme på dine trakter.
Selv om historien endte trist, så var nok det en bedre løsning enn at naturen hadde gått sin gang.
Et bilde av en fargerik skapning, som kanskje hadde passet bedre på karneval i Rio enn ute ved Mørekysten.

Godt resultat av leken med PS dette!
Terje S.

Nei Mr. Hovelstad jeg har ikke begynt med kunstmaling, men jeg kommer fra en familie med flere kjente kunstmalere. Tror kanskje ikke spøken hadde blitt oppdaget vist ikke gulmalinga var så fremtredende. Men jeg tørte ikke å legge den under kategorien fugler.

Jeg har ikke hørt mer fra Odd om flombelysninga. Så den er forsatt til salgs.
Du får den sikkert billig. Kjartan hadde sikkert blitt glad pga av varmen og muligheten til å spise døgnet rundt.

Håper du får sove i natt Hans Jørgen. Mente ikke å gjøre kvelden så traumatisk for deg.

Mvh Terje
Odd E. k.

Hei Terje!

Takker for tilbudet, men her på Oppdal har vi sol hele året. Det er enkelte dalføre med mørke skygger, men de stedene oppsøker jeg bare under sommersolverv. Lyset er nok ikke det beste til alle tider, særlig når det er grått og mørke skyer på himmelen, da kan det bli dårlige eksponeringsøyeblikk. Hadde noe rett i det med Hollywood da, tenkte meg de ja :-)).
PS:
Håper Hans-Jørgen forstår at denne fuglen er dau og ikke kan fly inn i drømmen. Terje, du får kjøpe en drømmefanger som han kan ha over sengen.

Ha en god natt!!

Mvh

Odd E.
Knut Børge S.

En kjekk jakthistorie og et flott bilde. Nydelig fugl!
mvh KBS
Stig B.

Artig historie og mange fine kommentarer. Fin fugl jeg aldri har sett men som virker meget fargerik. Foretrekker kanskje den levende utgaven :-)

Gratulerer som ukens fotograf. Fortjent.

Mvh Stig
Kjell Sigurd S.

Det var en fin ''sannsåge'' Terje. Bildet ble også flott. Kreativt lyssatt utstoppet fjærkre som se nesten levende ut. Historien og bildet var et herlig avbrekk fra hverdagen. Har sagt det før men en god ting kan ikke gjentas for ofte - gratulerer som ukens fotograf! Synes det var veldig hyggelig at nettopp du fikk den.

Kjell S
Terje S.

Takk for nye kommentarer og flotte kritikker samt god humor som er med på og fiffe opp hverdagen. Det er nok ikke alle som har sansen for at fuglen er utstoppet, men jeg har aldri lagt sjul på at den er det. Derfor kategorien Manipulasjon. Foto er en hobby for meg og bilde er ett resultat av trening og lek i Photoshop. Takk igjen til alle for at dere var med på å stemme meg frem som ukens fotograf.

Mvh Terje
Tore Arnt N.

Hei på du!takk for kommentaren jeg fikk av deg,når jeg så dette bilde,ble jeg bare nødt til å skrive noen ord,flott lys du har her,skarpe og fine farger også,fine kontraster på himmelen også,helt supert dette her,ps:håper du har tid til å se på mine bilder også,ha en fin dag da:-)mvh
Terje B.

hei, og gratulerer som ukens fotograf!
Artig jakthistorie.. er forøvrig enig i avgjørelsen om avlivning! Den hadde vel neppe klart seg uansett.
Men en flott fugl er det nå uansett! og jeg synes bildet forteller netopp det.

God helg!

-Terje-
Rune L.

KINESER? - NEPPE!
Det sies at den opprinnelig bare hørte til i fjellene i Kina. Men at den etterhvert er blitt satt ut i naturen rundt om i Europa, og de britiske øyer hvor den har lyktes i å etablere seg i vill tilstand (ref. Aschehoug og Gyldendals Store Norske Leksikon).

Sannelig en unik historie. Så man kan bokstavelig talt si at du ''traff gullfuglen''. Enda ingen vel på forhånd lovet deg ''gull og grønne skoger'', fikk du det på en måte likevel.

Mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu