Kveld på Fornebu
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-18 17:20:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX Nikkor 12-24mm 1:4G ED IF
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger284
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233589} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Jorun Kristin N.

Hei Kjell!

Dette var riktig vakkert!
Likte særlig stråene som fulgte skyenes tegning og trærne i bakgunnen pluss elven med sihuett,
flott!!!
Litt ''Platoon''
Mvh
Jorun
Knut H.

Hei Kjell Sigurd.
Likte godt kameravinkelen din.
Den store himmelen kommer til sin rett
med aksene som fine kontraster.
Fint lys med ditto siluetter.
Mvh Knut
Aleksander M.

Vakkert bilde med en annerledes kameravinkel!

Mvh Aleksander
Terje S.

Flott bilde Kjell ,fin komposisjon og vakkert lys foreviget på en utmerket måte.


Mvh Terje
Stian H.

Spennende, anderledes og aldeles nydelige farger!

Stian
Steinulf L.

Flott lys og stråene er med på å gi bildet fin dybde. Her kom 12-24mm' en til sin rett.
Kjell Sigurd S.

Takk for fine kommentarer. Jorun; ''Platoon''... så kult :-) Steinulf; 12-24 er et morsomt våpen. Lurer litt på hvordan fuglene mine tar seg ut i 12 mm perspektiv... må testes.

Kjell S
Odd E. k.

Hei Kjell Sigurd!

Et vakkert bilde, der kameravinkelen gir en fin stemning og dimmensjon på terrenget. Meget flott skarphet og dybdeskarphet, der aksene innover i bildet kommer fint frem mot den lyse himmelen. De røde skyene gir en fin speiling i vannet og fremmer en flott kveldsstemning. Komposisjonen og det flotte utsnittet er meget bra. Meget flott Kjell Sigurd!

Mvh

Odd E.
Ole E.

Dette er herlig. Himmelen er jo flott og dramatisk, men det som virkelig fenger er hvor eksemplarisk du har brukt vidvinkelen, med det lave kamerastandpunktet får du stråene til å se ut som gigantiske trær (hvis man strekker fantasien litt :-)). Flott dette her!
Bjørg S.

utrolig bra bilde. Har aldri følt himmelen så nærme på et bilde før, så dette er en vinkel jeg skal prøve å ta bilde fra en gang.
Vakkert med stråene i front som skaper en flott ramme i bildet, og himmelen virker utrolig dramatisk fra din vinkel.
Herlig bilde!!

Bjørg:))
Kjell Sigurd S.

Utrolig hyggelig å få så fine ord fra dere på et landskapsbilde :-) Det inspirerer til flere forsøk på alle fire med stativ og vidvinkel som våpen.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.

Herlig vinkel og spennende resultat. Jeg liker hvordan de dominerende usle stråene (kanskje ikke riktig ordforråd, men la gå) blir gjengitt som en liten skog lengre bak. Men samtidig får jeg litt problemer med de mørke tonene i himmelen i kontrast til de lyse, som også er mye renere. Utkikkstårn og vann trekker også litt oppmerksomhet. Men stemningen er der.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.

Takk for det Ingebjørg! Støtter innsigelsene dine mot vann og tårn, forøvrig fugletårnet på Koksa. Nye forsøk følger :-)

Kjell S
Stine J.

De fremste stråene ser ut som palmer som suser i vinden. Bra valg av kameravinkel. Den delen av bildet som tiltaler meg mest er høyredelen. Farger og toner i bildet er bra. Forøvrig er jeg enig med Ingebjørg i hennes betraktninger om vann og tårn.

Alt i alt ble dette et spennende resultat og jeg ser fram til fortsettelsen. :)

mvh Stine
Kjell Ivar Ø.

Dette var flott Kjell. Lys og komposisjon fin kameravinkel.
Mvh Kjell Ivar
Bergliot E.

Utrolig vakkert og stemningsfullt. Trodde med første øyekast at det var store trær som siluett mot den fargerike himmelen, men så er det bare noen tynne strå. Flott og spennende komposisjon.

Bergliot:)
Odd Tore S.

Fine Fornebupalmer du har fanget inn her, står bra mot himmelen og det litt spesielle skydekket som ligner på det vi observerte på søndag ettermiddag.
Fugletårnet passer vel ikke helt inn i ''skogen'' her?
Forgrunnen med den hvite stripa gir inntrykk av at bildet heller, men i motsatt retning av tårnet. Heldigvis fikk jeg god tid til å nyte stråene før de to småminusene dukket opp.
Odd Tore
Espen A. I.

Jada! Jeg skjønner ideen og har tenkt det samme selv mange ganger. Det første som jeg vil si her er det som er irriterende og det er stråene som ikke klarer å skille seg merkbart fra bakgrunnen, noe de burde gjøre. Ellers er komp og oppsetning herlig, det samme er lyset. Men kunne tenkt meg ikke noe i bakgrunnen!

mvh Espen
Kjell Sigurd S.

Takk for fine kommentarer. Sivet inne i bukten på Fornebu er nok ganske høye i seg selv, +/- 150 cm. Jeg ser absolutt invendingene men tar samtidig til meg det positive, det betyr at motiver skal oppsøkes igjen for nye forsøk. EAI; jeg er enig i at de venstre stråene burde vært fristilt, slurv fra fotografen i gjerningsøyeblikket :-) Forøvrig skjuler sivet mange interessante fuglearter sommerstid og er svært hyppig besøkt av ornitologer, derav fugletårnet på andre siden av bukten.

Kjell S
Brita Helen E.

Hei!
Dette var virkelig en stilig vinkel du har valgt å fotografere i.
Flott med di tynne stråene som strekker seg opp mot den mektige og høye himmelen.
Synes hele bildet,særlig himmelen blir bedre når jeg flipper bildet horisontalt.
Men det er vel bare en smakssak!
Veldig bra utført dette!!

Mvh Brita...
Ketil K.

Palmesus og skjeggmeistjing-tjinglyder i takrørskogen?
Fin dynamikk og komposisjon.

Har du vært borte i opprettingsfunksjonen i Nikon Capture forresten? Så man slipper at trærne alltid bøyer seg mot midten på stor vidvinkel?
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentarer fra dere også. Brita; testet flippen du foreslår og synes som deg at det ble bedre. Takk for tipset, jeg er ikke flink til å huske på muligheten for speilvending av bildene mine. Ketil; ja her er det vel mulig å finne skjeggmeisen kanskje? I såfall skal stedet frekventeres oftere enn hittil for min del. Jeg har ikke Capture på maskinen men synes funksjonen i PS fungerer greit (''perspective'' ved cropping). Her var vel egentlig effekten tilsiktet og ønsket men jeg legger ut en variant med tilnærmet riktig perspektiv.

Kjell S
Ketil K.

Ja det er skjeggmeis der, men husk å være forsiktig, området er fredet og bør ikke bli noen fotoplass. Gå ikke utenfor det som er av stier. Bilder bør kun tas i forbindelse med de gangene det foretas ringmerkingsaktivitet, slik at man ikke forstyrrer skjeggmeisene inne i takrørskogen unødig og for ofte, men slår det sammen til ett besøk.

Perspektiv: Du skriver: Her var vel egentlig effekten tilsiktet. Ja det går fint én og to ganger, jeg snakker om når alle bildene ser ”like” ut – da er det på tide å tenke at oppretting bør gjøres. Synes du har fått opprettingen meget bra til, vet ikke om det fungerer likt i NX – men tror du der får et enda mer naturlig resultat med NX. Du kan jo laste ned en gratis trial og undersøke?
Kjell Sigurd S.

Takk for gode tips Ketil. Jeg trår varsomt der ute de få gangene jeg er der. Foreløpig har jeg nok med å lære meg basis i PS, men kanskje jeg skulle gjøre et forsøk på NX. Har hørt mye positivt om det.

Kjell S
Morten W.

Dette synes jeg var svært kreativt.
Anne Ø.

Dette er så flott med den lave vinkelen.!
Flott himmel som farer over strå og vann.
Falt pladask for dette!!!!!!!!!

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu