Fellesferie...
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO 1600
  • Nei
  • AnnetHåndholdt kl. 22.30
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger385
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233773} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stig Børre E.

Jeg henger ikke helt med i disse frihånd nattbildene dine.
Du er jo en dyktig fotograf, men dette gir meg ingen verdens ting. Rotete, mye støy og
uskarpt. Skjønner ikke hva du vil vise...

StigB
Terje S.

Hei Steinulf !

En grei beskrivelse av folke liv og felles ferie men høy iso og uskarphet trekker ned. Vet at du hart bedre ferie bilder enn dette Steinulf.


Mvh Terje
Avsluttet .

Hei
Det ble endel mer støy i dette en i det forrige. Her er det mange mørkere partier som lider.

Folksomt men kvaliteten var heller laber her.

mvh arild
Bergliot E.

Hei,
Skarpt var det ikke nei, men ferie viste bildet i aller høyeste grad. Går ut fra at du har noe du ønsker å formidle med dette bildet, kunne vært interessant å vite. Jeg velger å tro at du prøver å symbolisere de ulike sidene av livet på en ferie. Grensesetting, klare linjer, rutiner, tidsjag, ...osv er jo ofte endel av vår hverdag i jobb og fritid, og som ofte ''flyter'' litt når man tar ferie, og her vil de uklare linjene og det uskarpe i bildet være et bildespråk og motsetning til det virkelige livet i hverdagen. Sånn tolker nu jeg bildet ditt. Mulig jeg er på ''bærtur'', men det får så være. Da er jeg det....hahaha

Bergliot:)
Steinulf L.

Takk for ærlige svar, jeg setter pris på det. Er dog noe forundret over at '' kornete'' nødvendigvis er negativt. De av oss som har opplevt filmtiden har nok sett mer '' kornete'' bilder enn dette. Hvem har sagt at alle bilder skal se ut som de er laget av plastikk?

Bergliot, du har jo gjort deg noen tanker omkring bildet. Mine tanker omkring dette var vel egentlig litt mer rett frem; å formidle en stemning. Jeg bedriver ikke dokumentarfotografi her, men viser gjerne at ''uskarpe frihåndsbilder'' også kan ha en hensikt, nemlig nettopp å formidle en stemning.

Jeg synes det er veldig mye fantasiløse og tanketomme bilder som legges ut på dotten, både med og uten dikt og velmente ord og kommentarene er ofte samstemt positive. Solnedganger og sløret vann synes jeg at jeg har sett mer enn nok av.

Noen forsøker seg på litt nytenkende tilnærminger, og jeg tillater meg å komme med både positive og negative kommentarer til forsøkene. Når jeg legger ut bilder som dette og det foregående vet jeg at de faller utenfor a4 rammen her på dotten. Noen misliker dem, noen lar seg provosere, og fint er det. Skaper de engasjement, tjener de sin hensikt.
Anne-Lise S.

Er det ikke rart hvordan folk hoper seg sammen i ferietider? Da er det liksom helt okei å sitte omtrent oppå hverandre for å få seg et måltid mat eller en klunk i glasset. Folk trekker ut på gatene, og der er mye latter og godt humør å spore. En skikkelig kontrast til hvordan livet ofte fortoner seg nå på vinterstid, da mange trekker seg inn i sitt lune hi og forblir der til de enten skal ta seg en tur et eller annet sted, for å nyte livet som her, eller de venter til våren og sommeren lokker dem frem. Disse tanker skapte dette bildet i meg, Steinulf.

Ellers liker jeg mye av det du svarer her, om enn ikke alt. Som amatør legger jeg nok ut bilder som for meg ikke er tanketomme, men som kan se sånn ut for andre. Det er da det er fint med dottere som tenker litt lenger, og som kommenterer for å gi tips og råd, og som forteller hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Uansett er ærlighet viktig når man kommenterer utfra det man ser og hvordan bildet virker inn på en selv. Vi er jo alle ulike og derfor kan et bilde også bli kommentert med både ros og ris, men sånn er det jo bare! Det er jo øyet som ser, erfaringsgrunnlaget og følelseslivet man reagerer med, og det man kan og vet om tekniske finesser. Jeg har heldigvis fortsatt mye å lære!

...og forresten, i akkurat dette bildet synes jeg ikke kornet fungerte...

Anne-Lise
Brita Helen E.

Hei!
Her var det virkelig folksomt gitt.
Fikk en litt småmalerisk følelse her,kanskje fordi bildet ikke er helt skarpt.
Likte stemningen i bildet ditt. Et ok feriebilde. :)

Mvh Brita...
Per Espen T.

Dette bildet likte jeg, her er masse varm stemning. Kornet og uskarpheten gjør bildet artistisk. Blir liksom en mellomting mellom foto og et slags serigrafisk utrykk (silketrykk).
Odd Tore S.

Dette var gørr trivelig, en god illustrasjon på hvorfor vi alltid unngår fellesferien og høytider når vi skal ha ferie.
Den smule uskarphet du har tatt med her synes jeg illustrerer stemningen, som nok kan oppleves som noe uskarp og tåkete for mange deltagere etterhvert.
Odd Tore
ingeborg w.

Jeg er helt enig i at det blir lagt ut mange uinteressante bilder og at de ofte får det jeg ser som ufortjent positive kommentarer. Annerledes bilder bør en ønske velkommen. Men også de annerledes bildene mener jeg bør være teknisk godt utført. Her tror jeg sommerstemningen med de mange menneskene, kafelivet og den spesielle belysningen ville kommet bedre fram med et mer skarpt bilde. Nå ser det mest ut som en feil synes jeg. Hadde bildet vært skarpere ville menneskene i bevegelse kommet bedre fram mot bygningene som var skarpe.
Avsluttet .

Hei igjen Steinulf
Jeg kan ane hintet ditt med slike bilder. Utviklingen?
Og jeg vil bare foreslå at gjerne en undertekst på slike bilder hadde gjort sitt til at folket forstår hvorfor. Du vet, tiden er i ferd med å innhente oss. Og du som har hatt foto som hobby fra du var barn har fått fulgt utviklingen fra 50-tallet og til dagens digitale verden.

Ja, jeg synes noen ord under slike bilder ville bidra til forståelse.

mvh arild
Linde G.

Hei Steinulf

Her synes jeg at både korna og uskarpheten er med til å bidra din skildring av ferietid og kaoset som gjerne råder. Synes det var flott rett og slett.! !

Hilsen
Linde Gilberg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu