Kryssende spor
Røsholmstranda - Tyrifjordens riviera.
Nær en km sandstrand, og omtrent like langgrunt.
Badeparadis for tålmodige vadere om sommeren, stort sett forlatt vinterstid bortsett fra en streifrev, kanskje en elg, og den uungåelige fotografen.
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger615
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Avsluttet .
To kryssende spor, men ikke en levende skapning å se på mils avstand. Den kulen i forgrunnen er det lille som bryter monotonien. Hadde kanskje gjerne sett en levende skapning i bildeflaten, men stillheten fungerer på et vis den og i dette bildet hvor Saugerud snart krysser en annens spor.
Kai Frode G.
Åjada, en nytelse å se på dette. Enkelt, men likevel så elegant.

Mvh
Kai Frode
Steinulf L.
Enkelt og elegant. Bildet fungerer også godt uten den vakre himmelranden.
Avsluttet .
Eit riktig godt og kaldt bildet, dette! Farger og lys om skaper ei fin stemning.
Komposisjon med god bruk av flater og perspektiv.
Eit flott naturbilde, synest eg.
ingebjørg fyrileiv g.
Stemningfullt og vakkert. -Et bilde som får frem tur-lengselen. Jeg synes at himmelen løfter bildet mye fra det ellers kalde uttrykket. Tåka er en vesentlig del og det samme gjelder tuva i nedre områder. Når det gjelder sporene, hører de med her og jeg spekulerer litt på hvilke rar-gåing det har vært på den som har gått foran i bildet.. ;)

vh ingebjørg
Stine J.
I fjor på disse tider var det mange ''spor i snøen'' bilder, i år har jeg nesten ikke sett noen. Kommer sikkert av mildværet store deler av landet har hatt.

Bildet er pent, stille, rent og med en vakker farge på himmelen.

Jeg er litt usikker på komposisjonen denne gang. Jeg føler vel at du har flere muligheter her som kunne vært verdt å prøve, f.eks. uten himmelen - men det blir kanskje litt kjedelig. En annen mulighet ville vært å ha panoramaformat på øvre del, altså uten det kryssende sporet og det som er under. Men, jeg skjønner absolutt valget ditt med å ta med alt også. Likevel er det enkle ofte det beste. Huff, dette ble bare rot. Poenget mitt er at du har flere muligheter her og jeg er usikker på om du har valgt den optimale denne gangen.

mvh Stine
Stig Børre E.
Dette var utrolig vakkert. Farger og kontraster er midt i blink.
Bildet er godt komponert med sporene og ''kulen'' som bryter. Frisk og fin farge på himmelen. Veldig god teknisk kvalitet på bildet. Er dette fra inneværende ''vinter''?

StigB
Anne-Lise S.
Dette fungerer både med og uten himmelen, men det blir to ulike bilder da. Spennende med de kryssende sporene og den fine blåfargen i snøen. Liker også tåka der inne.

Anne-Lise
Bergliot E.
Enkelt, stilrent og et meget vakkert bildet av vinterstemning. Flotte farger og komposisjon. De ensomme sporene passet til omgivelsene.

Bergliot:)
Odd E. k.
Hei Odd Tore!

Dyrespor er det vel vanskelig å unngå når nysnøen har ligget over natta, men dyrene er ikke å oppdrive. Slik er det bare, de streifer om natten og i skumringen og hviler om dagen. Hjortedyrene er vel de som beiter også om dagen. Kryssende spor treffer en på ofte. Enkelte ganger følger de etter hverandre også, eller det finnes stier av hare- eller revespor. Dette er en vakker stemning, der kuldegradene råder området. Kan se frostrøyken langt der inne i bildet. Rødrosa himmel gir en forsterkning på stemningen og tilsier soloppgang eller solnedgang. Ser ut som om at det er en elg som har krysset sporet til reven som fortsetter innover i bildet. Flott formidlet Odd Tore!

Mvh

Odd E.
Vegard L.
Virkelig flott. Jeg lurer på hvordan en versjon med litt lavere kamera-standpunkt og (bitte)litt mer himmel hadde fungert. Et meget severdig bilde.
Mvh Vegard
Inge S.
Hei.
Teknisk meget god bildekvalitet og stilrent og enkelt. Tror jeg
hadde kuttet bort den røde himmelen.
Flott.

Mvh Inge
Erik J.
Småpent. Kulen mellom sporene gir den nødvendige balanse i komposisjonen og gjør at utsnittet er perfekt
Kristoffer Ø.
Utrolig pent bilde... Veldig fint med kulen i front, som andre også har kommentert!

Jeg er ikke typen til å si hvordan utsnittet skal være her, og om det er noe feil i det hele tatt.. Jeg synes dette var et veldig vakkert bilde... Og fin komposisjon!

Kristoffer
Odd Tore S.
Takk for tilbakemeldingene!
Det kan nok tenkes andre utsnitt her. Samme motiv finnes også fra andre vinkler. (Reve)sporet som bøyer av i feil retning (burde gått mot høyre) og forstyrrende (ikke-glatte) formasjoner i snøen gjorde at jeg i disse ikke fant den roen og stillheten som denne versjonen etter min mening har.
Bildet er fra i fjor på denne tiden. I går fant jeg nyutsprungen blåveis under peseturen på Kalvøya. Tidene forandrer seg.
Odd Tore
Nina S.
Vakkert dette, behagelig å la blikket vandre innover.
Nydelige farger bakerst, det ble en fin vandring for meg.
Et bilde med nostalgi, slik har verden sett ut en gang.
Mvh Nina
Dag T.
behagelig, men skulle det vært perfekt måtte sporene fortsette buen mot høyre, og ikke stikke av ut av bildeet oppover mot venstre .-)
Odd Tore S.
Dag,
helt enig i din innvending, se min tidligere kommentar.
Rever tar ikke styring!
Her har du grunnen til at det har ligget som usikkert for innlegging et år også.
Odd Tore
Dag T.
Oooops, jeg leste ikke gjennom alle de andre kommentarene. Da er vi jo enige .-)
Rolf S.
Delikat.
Jeg sjeneres ikke av at revesporene drar ut av bildet. Tvert imot. Det er akkurat det lille ''irritasjonsmomentet'' som tilfører litt spenning. Det perfekte tror jeg fort hadde blitt kjedelig til tross for utsøkte farger.
Thorbjørn R.
Jeg synes egentlig heller ikke det gjør noe at sporene ''sporer ut'' til venstre. Heller ikke kulen i forgrunnen irriterer meg nevneverdig. Dette er et naturlig element, som etter min mening fungerer bra i bildet. Jeg synes også blåfargen i snøen står godt til rødfargen på himmelen. Et kjempeflott bilde.
Brita Helen E.
Hei!
En nydelig og stille stemning du formidler her. Vakkert lys.
Tuva i forgrunnen lager en fin balanse i bildet. Fint med sporene som skaper en bra dybde. Flott komponert!

Mvh Brita...
Ketil K.
Nydelig, revesporene som drar av skaper rom utover bildekanten sammen med elgesporene.
Jan Frode A.
Fint kamerastandpunkt der du får mye ut av den store flata i forgrunnen. Dumpen som ligger inneramma mellom sporene, gjør mye for komposisjonen. Fine linjer innover, sammen med små brytninger i overflata, gir god dybde som leder innover i landskapet. Avslutningen der bak, med linjene fra fjella som en fin overgang, og ikke minst det glødende lyset på himmelen, gir et fint helhetslig inntrykk.

mvh Jan Frode

Torbjørn K.
Ah! Denne synes jeg ble svært så vakker. Jeg liker godt den høye horisonten og den gode dybden i bildet. For meg gjør det ikke noe at revefar har gått ut til siden i bildet og ikke innover i bildet. Fine blå og rødfarger! Har du brukt stativ her eller har du gjort dette med IS? Imponerende skarphet ihvertfall, og det virker som du har brukt en halvlang lukkertid.

Torbjørn
Odd Tore S.
Takker for flere positive kommentarer!
Det er rart hvor opphengt man kan bli i egne forestillinger om hvordan detaljer burde vært, og så viser det seg at avvik fra disse oppfattes positivt i stedet for negativt. Revepelsen visste nok hva den gjorde, for under tåkedisen til høyre skjuler seg råken der Sokna renner ut i fjorden.
Torbjørn,
Jeg husker ikke om jeg brukte stativ her. Men siden jeg økte fra ISO100 til ISO200 på neste opptak, tror jeg at jeg sjanset på IS, muligens med stativet brukt som ettbensstativ. Det var ganske dyp snø her, og stativet mitt har problemer med å stå støtt pga bøying av tynne ben når de stikkes skrått gjennom snøen. Brennvidde 33 mm, 1/6 sekund.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Her ser det kalt ut. Det er slik vi vil ha vinteren. Vakker bild fra deg som alltid.
Mvh
L-A M
Inger-Lise S.
Hei! Aldeles nydelig bilde, Odd Tore! Fantastisk lys, vakkert motiv i god komposisjon....Enkelt og godt for øyet... Så får sporene gå dit de vil ;-) Nedtråkket er det i hvertfall ikke! Et rolig, pent bilde:)

Inger-Lise
Nils G.
Stilig, rent og beroligende er mine førsteinntrykk. Sporene rammer på en måte inn den snødekte steinen og skaper et flott mønster i seg selv, og dette synes jeg er en styrke i bildet. Flott å se hvordan avsluttningen ender opp i den fotte himmelen.
For meg virker det som bildet heller nedover mot høyre, kanskje er det bare den lave tåkeskyen som er skjevfordelt.

Nils
ingeborg w.
Lekkert med pastellfargene mot den veldig blå forgrunnen. Forgrunnen med den lille kulen og den tydelige strukturen i snøen er viktig. De kryssende sporene skaper interesse.
Eli B.
Stemningsfullt bilde med vakkert lys. Fint med sporene. Den lille haugen foran gjør seg. Likte dette.
mvh Eli
Øyvind A.
Pent og velgjort. Himmelranda gir fin dybde og bør ikke fjernes.
Ø.
Tove L.
Flotte kalde farger Odd Tore. Dette bildet kunne jeg sittet og sett på lenge og drømt meg laaaangt bort! Artig med sporene som går innover i bildet. Mon tro om det har vært et noe beruset reinsdyr??

Hilsen Tove :-)
Odd Tore S.
Takk til dere siste også!
Nils er inne på et annet problem med dette bildet:
Det ser ut til å helle. Før jeg begynte detaljarbeidet i PS, blåste jeg opp råfila for å sjekke om det var vertikale linjer som kunne brukes til oppretting. Ikke lett å se her, men det var det faktisk. Tåkelaget er lavere mot Asklandet og stiger østover mot Øst-Modum. I tillegg er åsene på Øst-Modum nærmere og høyere enn åsene i vest, så det underbygger inntrykket av skjevhet. Men bildet skal være i lodd.
Tove,
Revepelser rasker gjerne litt tilfeldig omkring. Kanskje skjønte den at det var på vei mot glattisen og tok rev i seilene før den kom så langt? Ikke mye spiselig på isen på Tyrifjorden.
Odd Troe
Ole E.
Flott vinterstemning. Herlig kald stemning du gir oss gjennom dette bildet, en kulde vi ikke har kjent i denne delen av landet i vinter, men i natt kom det faktisk litt snø, og det er minusgrader...herlig :-) Jeg liker bildet og komposisjonen med dyrespor.
Kjetil Greger P.
Settter virkelig pris på at fotografen har tatt turen ut her. den lille dumpen framme i landskapet skaper ekstra liv her.. flott
Anne Ø.
Her var det mye bra!!!
Fotsporenes møte er jo en fulltreffer
sammen med den dumpen i forgrunnen.
Dette leder meg innover i dybden
til den diffuse disen og til den skjønne rosa himmel.
Liker dette svært godt.

Anne:)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu