''Langtidseksponering'' eller ''Som tiden dog går''
Foranlediget af den norske fotoudstilling: ''Frå daguerreotypi til digitalisering'', har jeg valgt dette billede som jeg lavede til årskiftet 2005/2006 som nytårskort.
Baggrundsbilledet er eksponeret i 1915. Babyen er min moder der er født samme år, og den smukke kvinde der holder hende er min mormoder. Ved siden af hende står min oldemoder. Det gamle urophæng er skåret af min moders onkel Johannes omkring århundredskiftet og er nu i min besiddelse. Lommeuret er noget billigt bras fra Kina som er indkøbt for dog at have noget hængende på ophænget. Det radiostyrede digitale ur fik jeg i julegave i år 2005 af min frue, der hermed gav udtryk for at hun gerne vle have sin morgenkaffe serveret præcist - og helst hver morgen. Billedet som foreligger er eksponeret med en Fuji Finepix 7000 som 12 Mbit.
Jeg er rimelig godt tilfreds med resultatet. Det sværeste var at få de skarpe digitale foto til at harmonere med eksponeringen fra 1915. Dette problem blev klaret ved tilførelse af kulørt støj, og sluttelig blev billedet konverteret den monocrome udgave I ser her. Den oprindelige eksponering af baggrundsbilledet foregik hos en fagfotograf i Viborg. Man brugte endnu på den tid magnesium som blitz. Og heldigt er det, at den tids børn var meget velopdragne og i stand til at forholde sig helt rolige på opfordring af de voksne. Jeg overlader hermed billedet til mine kritikere her på foto.no og håber at I vil finde det både beskriven og morsomt
Utstyr
  • Fuji Finepix 7000
  • macro
  • Brennvidde28 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Filmtypedigital
  • Nei
  • AnnetSe ovenstående forklaring
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger364
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234128} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ole-Kristian T.

Veldig bra ide, og meget godt utført :)
Steinulf L.

Et særdeles gjennomarbeidet foto og teknisk meget vellykket. En fin historie du forteller oss også.
Avsluttet .

Nydelig historie og et bilde man blir sittende å studere og se på lenge.Liker også tittelen:-)Veldig godt jobbet.
Hilsen Tone!
Rune S.

Flott og meget kreativ langtidseksponering! Dette kan du:-)

Mvh
Rune S
Laurberg G.

En tak til Ole Kristian, til Steinulf, til Tone og til Rune.
Jeg er glad når Tone synes hun kan fordybe sig i og blive ved billedet. Og jeg er glad for at billedets historie vækker interesse. Faktisk synes jeg at kravet om at fotografen selv skal udtrykke en mening om sit billede er meget fin og skulle være generel for alle uploads. Det gør at man ikke bevidstløs bare uploader et billede og mener at ''Det er godt nok'' eller OK hvilket er et og det samme. Ved at udtrykke sine egne begrundelser har man allerede halvdelen af en dialog.
Men endnu engang, Tak skal I have. lau
Knut H.

Hei Laurberg.
Et langt sprang i fotohistorien.Kontrastene
blir stor ved ettertanken på dagens og
fortidens teknikker, bilde gir en illustrasjon
på da og nå med de innflettete ellementer.
En inntresang historie.
Mvh Knut
Laurberg G.

Hej Knut. En stor tak til dig for din kommentar herover. Og du har ret. Det er et interessant historisk afsnit jeg forsøger at redegøre for med dette billede el. rettere ilustration. Da jeg begyndte at fotografere stak vi stadig hovedet ind under et sort klæde. Så verden stå på hovedet, og fik en emulsion på en glasplade ud af det hele. Det var tider. Siden gik det stærkt. Og nu kan jeg vel ikke længere følge med. Fotografiske kvaliteter fra dengang springer man i dag henover. Let og elegant og forsvarer sig oven i købet mod kritikker når den drejer sig om udbræændthed som følge af overeksponeringer. Også her på siden. Så det er måske rigtig som en skrev her på siden at jeg var så alderstegen at jeg kun kunne bruge flødeboller. :-) mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu