Fugl på stolpe
Dette er en fugl på stolpe, som vel ikke er særlig bedre enn fugl på gren, jf. debatten om artsportretter her på foto.no, hvor det etterlyses noe mer enn rene artsportrett av fuglene.

I dette tilfellet ”lufter” skarven vingene, noe som vel i utgangspunktet skulle gjøre bildet noe mer interessant. Problemet er vel likevel at dette er en så vanlig positur for disse fuglene at et bilde som dette kanskje nettopp representerer et typisk artsportrett for skarv?

Hva som er årsaken til at skarvene må lufte/tørke vingene på denne måten er vel ikke helt klarlagt. Jeg har hørt en teori om at fjærdrakten til skarvene blir gjennomvåt for å forbedre fuglens dykkeegenskaper og at fjærene derfor må tørkes for ikke å kjøle ned fuglen etter dykking.

Bildet er tatt på fastlandssiden av Tromsøsundet, hvor man ofte kan se skarvene lufte vingene på denne måte. Jeg legger ved en versjon med et tettere utsnitt. Personlig liker jeg originalen best.
Bildet inngår i albumet Pip-pip'er i Norge -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-20 20:36:05
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon 70-200mm 2,8 IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger560
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234676} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
yngve f.
Likte både posituren og bildet godt.
Har intet neg å melde om selve bildet. Likte begge versjoner.
Men d første som slo meg, men tanke på nettopp positur,
var en annen tittel, nemlig : ''Hello World''... ;-)

yf
Andreas S.
Heisann

Fint bilde av et meget vanlig syn langs norskekysten. Disse krabatene sitter omtrent på hverandre på enkelte holmer og skjær med nebbet (og vingene) mot vinden. V1 ble best i mine øyne, i og med at du har fått med en ærfugl-hann i bakgrunnen. Det skapte litt mer dybde. Skarven kunne med fordel vært litt lysere for detaljenes skyld.

Mvh. Andreas D.
Knut Børge S.
Hei Thorbjørn!
Dette var et flott bilde av Skarven der den sitter og tørker vingene sine på stolpen. Bra! Likte nok versjon 1 best.
mvh KBS
kåre l.
Jeg liker slike silouett bilder :-)
Typisk skarvpositur dette, men likevel flott.
Min mor på nesten 70 sa en gang at skarv var kjempegod å spise. Noen hun ikke har smakt siden sin barndom rett etter krigen. Kunne jo vært moro å smake, men tror ikke det er lov å jakte på dem heromkring.
Noe mer detaljer kunne nok vært ønskelig, men i motlys er det ikke lett.
Liker stolpen den står på med gjennomgangsbolten og ærfuglhannen oppe i hjørnet. Fint komponert.
Odd Tore S.
Skarven poserer fint og typisk, litt artig avveksling med fuglen i bakgrunnen.
Bildet er litt mørkt og kan nok virke litt ullent av den grunn.
Jeg ser ikke hvordan du kan klare å fikse dette på en positiv måte, men muligens kunne det være noe å hente med å kjøre det i s/h og (praktisk talt) to-tone? Det kunne vært artig å fingre med litt grafisk effekt her, siden du allerede er så nær dette, og motivet kan ha potensiale fordi det ser ganske enkelt ut uten masse forvirrende krimskrams.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Her har du kommet nær skarven! Et godt bilde! Jeg liker best v#2, da det gjør litt mer av seg.(Annerledes) Men liker begge to:)

Inger-Lise
Brita Helen E.
Hei!
Et fint bilde av skarven der den lufter vingene sine. Flott komponert. Liker versjon 1 best. Savner kanskje litt mer lys på skarven,særlig på hodet. Det ble litt for mørkt nå. Men du verden,et flott bilde! :)

Mvh Brita...
Carsten A.
Jeg syns ikke det er så vellykket å presentere fuglen bare som en svart, detaljløs silhuett. Vel er skarven en mørk, nærmest svart fugl, men om man eksponerer deretter og i det rette lys viser den fine detaljer og et variert fargespill i fjærdrakten. Rent billedmessig syns jeg heller ikke at det var så vellykket med det positive rom næmeste i det stummende mørke og det negative i mellomtonenivå. Teknisk skaper overstrålende motlys også problemer med detaljgjengivelse i fuglekroppen.

Detaljgjengivelsen er ikke helt god, Canon EF 70-200/2.8 er mye bedre en dette.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu