Havørn
En av Ole Martins unge håpefulle som drømmer om å bli en berømt fotomodell for de store utenlandske fotografer. Lærer seg vel å sitte på riktig side av gresstustene etterhvert, men jeg likte det alikevell.
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-21 01:21:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 400mm f/5,6 L USM
  • Brennvidde400mm
  • Blender-
  • Lukker1/250s
  • Filmtyperaw iso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger586
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234694} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Terje S.
Der kom Ørne bilde Stian. Tenkte ved første øyekast at dette var en Kongeørn men nebbet er vel mye kraftigere enn på Kongeørna. Er sikkert en ung havørn ut i fra fargene å bedømme. Bilde er flott og skarpt men som du sjøl skriver hadde jeg ønsket ørna på vår side av tua.

Mvh Terje
Svein B.
Faktisk ett av de bedre havørnbildene jeg har sett her inne. Ved første øyekast kan stråene på tua foran ørna virke forstyrrende- men jeg liker bruken av den som et aktivt element i bildet slik det er gjort her. Vi har sett mange bilder av ørna der vi kan studere og nesten telle fjærene- her får vi et bilde med vinterstemning, snødrev og i sum en troverdig opplevelse av ørn i begrenset vinterlys meget pent utført. Godt å få inntrykk av den tålmodige og ventende ørna- ikke bare råskapen fra ørn som sliter i en skrott på åtet. Jeg ville vurdert å fjerne det lange vertikale strået til venstre for ørna- ellers er dette flott synes jeg. Bra!!

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Ikke dårlig Stian. Bildet er ikke helt på topp teknisk, men det oser av stemning og jeg liker også grastua som skjuler fuglens kropp. Det gir en følelse av at vi sniker oss inn på den sky fuglen og det fungerer.
Stian H.
Tusen takk for kommentarer!

Var spent på om dette bildet ville fungere. Jeg syntes selv gresstusten fungerte godt, og likte fargene i bildet sammen med snødrevet. men jeg er en fersk amatør, og håper på tilbakemeldinger som kan gjøre meg til en bedre fotograf...
En god del visninger og få kommentarer kan kanskje være et hint om at bildet ikke fungerer helt? Tok en god del bilder av konge og havørn sittende på åtet, men de bildene liker jeg faktisk minst... Syntes det var interresant å prøve noe litt anderledes.
Kjartan T.
Hei igjen Stian

Du må ikke måle et bilde etter tilbakemeldinger her på Foto.no. Denne siden fungerer aller mest som en klubb der du gir rosende kommentarer - og får enda flere lovord tilbake.

Kikk deg rundt så vil du se at mange bilder får uforståelige mengder med kommentarer, og det kommer ofte av at utleggeren da har vært en aktiv skribent og skaffet seg mange venner inne på dette forumet. Eller ta et bilde i blåtoner med noe varmt høstlauv, bilde nr. 92754 og du er garantert suksess. Det jeg kaller fotoklubbsynet dominerer ganske kraftig her inne.

Når mange så har kikket på bildet ditt så kan det jo komme av du har tatt et foto som har interesse, men som mange også finner vanskelig å kommentere. Går man etter det billedmessige innholdet her så kan man jo si at det er ei ørn og en grastust. Hva er historien? Hva vil du? Hvor er bevegelsen? Er det bare ei avfotografering av naturen du driver med?

Men jeg er av den mening at et godt naturfoto først og fremst setter deg i en stemning. En stemning der du selv får lyst til å ut for å oppleve. En stemning der får lyst til å dikte opp en historie rundt bildet du ser på.

Stol på ditt eget bildesyn Stian, og se enda mer på naturbilder både på internett og i bøker.
Ole Martin D.
Endelig er dotten tilgjengelig!! Har vært uten forbindelse i flere dager!!
Dette er selvfølgelig et bra bilde Stian og du har kommet lavt noe som er viktig. Lyset er flott på denne Havørnungen,født sommeren 2006 vil jeg tro.
Var dette dagen ilag med han kompisen din fra Spania? :-) Må bare si at nå skytes det helt utrolige bilder av Kongeørna, Brutus gjør meg stum!!Blir snart bildeblind!
Ketil K.
Jeg slutter meg til det Kjartan skriver om historien - hva vil du etc.

Men dette bildet er faktisk litt originalt og gir litt komposisjonsmessig motstand på grunn av det i første omgang forstyrrende gresset, som etter hvert viser seg å tilføre komposisjonen liv og gir spenning i bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu