Kan de forutse ?
På vei til jobb i går svevet mange hundre måker høyt oppe i lufta over Moldefjorden. En liten stund etterpå kommer ett jordskjelv på 4 på Ritchers skala.
Ok
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger369
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235021} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Monika Frisvold V.

Hei
Dette var nydelig og behagelig bilde.. Flott komposisjon med fuglene..nydelig lys, å skyene lager en flott stemning..
mvh monika
Avsluttet .

Likte dette bildet Terje,syns skyene og fargene på dem understreker teksten din og det skulle ikke forundre meg om fuglene kanskje kan føle på seg at noe dramatisk kommer til å skje.Et enkelt bilde,men med tyngde:-)
Hilsen Tone!
Laurberg G.

Hej Terje. Et meget smukt billede du har fået lavet her. Lidt uhyggeligt med de orange og dybtunge farver i mørkt blåviolet. Her er noget næsten religiøst over denne himmel. Som på klassiske religiøse malerier.
Om mågerne kan forudane? Ja - det er jeg sikker på at de kan. Fra min færden på fjorden har jeg gang på gang iagttaget at mågerne i god tid før en storm indtræffer søger læ inde i landet. mvh. lau
Egil S.

Fugler kan forutse det er jeg sikker på.
Flott bilde dette, der de mørke skyene på en måte understreker alvoret i situasjonen.
Bra!

Mvh.
-Egil
Mari W.

Nydelige farger!
Terje S.

Takk for flotte kommentarer alle sammen. Lyset har vært slik i 2 dager nå så det nærmer seg vel dommedag, siden du nevner at det er noe religiøst over bilde Lauberg. Neida jeg bare tuller. Er kun justert levels på bilde og fjernet en halv måke. Ellers 100 % orginale farger og utsnitt.


Terje
Odd E. k.

Hei Terje!

Flott fanget bilde, der måkene har god klaring til bakken. Muligens kan fuglene også forutsi slike hendelser. Katter, hester og elefanter kan forutsi vibrasjoner eller kjenne småe rystelser i jorden. Under Sunamien varslet elefantene befolkningen, der de sammen flyktet opp i høyden. At det var vibrasjoner i luften under jordskjelvet er helt sikkert.

Flott bilde av måkene mot den fargeglade himmelen. Komposisjonen er flott, der måkene inntar himmelen meget bra. Skyene på himmelen har en fin fargetyngde, der det mørke skylaget ligger mederst og det blir lysere oppe på himmelen. Flott fanget i et fint utsnitt Terje!

Mvh

Odd E.
Hans-Jørgen H.

Hei Terje!
Meget stemningsfullt med dette spesielle lyset og dramatiske skyformasjonene. Og alle måkene som tegner seg som siluetter.
Noe å filosofere over, absolutt!
Hilsen Hans-Jørgen
Bergliot E.

Hei,
Flott og stemningsfullt bilde. Det mørke partiet nederst i bildet stod godt i stil til teksten din.

Ja fugler og dyr kan forutse været og unormale hendelser i naturen. Jeg bor ved sjøen og har studert fuglens reaksjon bare på kommende vær. De flyr høyt når det er godvær i sikte, men samler seg nede når det er meldt tåke/snø ovs. De samler seg også på land når det er meldt storm på havet. Da trekker sjøfugler også inn i havner. Jeg har også lest at det var svært mange dyr som flyktet til fjells like før katastrofen i Thailand, så jeg tror at fugler og dyr har en egen evne til å føle på seg når det er forandring i naturen. Så disse værtegnene er egentlig flott for oss mennesker å bruke. De er sikker som ei værmelding.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu