The last this time
Etter knallsterkt diskusjon med nesten like mange meninger som kommentarer har jeg gått litt i tenkeboksen hva jeg skal gjøre for å bli mer kreativ med mine bilder ? Takk til Arne og Bjørn for at dere satt i gang diskusjonen og prosessen . Dette får bli det siste på grein bilde for en stund fra min side.
Ok. Håper dere liker det avbildede...
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger531
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235063} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Knut Børge S.

Hei Terje!
Nydelig bilde av Gråsisiken som kikker nyskerrig inn i kamera! Alt det tekniske sitter som et skudd, meget,meget bra dette. Du trenger ikke slutte for min del med fugl på grein bilder, jeg synes alle fuglebilder er flotte å se på, om det skal være på en grein, en stein, i lufta eller i vannet.

mvh KBS
Jorun Kristin N.

Hei Terje!
Helt enig med Knut her!
Dette var vakkert, nydelige farger og komp.
Mvh
Jorun
ronny s.

Må seie meg enig med Knut Børge!
Eg lika veldig godt bildene dine på grein og på stein.
Eg synst det er lærerikt for ein nybegynner.
Stå på!
Mvh Ronny
Ann-Olaug T.

Hei..
Nydelig bilde, herleg farge, varme mot det kjølige i bilde, toppers komp.
Mvh Ann-Olaug
Truls L.

Nydelig bilde av gråsisiken :)

Mvh Truls
Odd E. k.

Hei Terje!

Posituren er upåklagelig der den sitter på den flotte kvisten. Fargene på fuglen er naturtroe. Skarpheten gir fine detaljer i fjærdrakten. Bakgrunnen er utrolig flott og fremmer hele motivet på en fin måte sammen med utsnittet. Meget bra Terje, der du med dette bildet får en velfortjent anbefaling.

Mvh

Odd E.
Thorbjørn R.

Dette ble veldig flott. Skarpt og med nydelige farger. Er det lyskilder som skaper fargene i bakgrunnen?
Terje S.

Takk for flotte kommentarer og for nok en anbefaling Odd. Det er ikke brukt noe kunstig lys eller blitz men på ettermiddagen idag var det snø i lufta og sola som reflekterte gjennom noen furutrær.

Mvh Terje
Robin J.

Supert ''kvistbilde'' dette Terje. Likte dette veldig godt og da spes. de nydelige fargene. Gleder meg til fortsettelsen. Mvh RJ
Svein B.

Heisann Terje. Jeg har ikke deltatt i diskusjonen- men fulgt så smått med fra sidelinjen. Jeg håper ikke du tar det til deg at diskusjonen havnet under ditt bilde- jeg er sikker på at det like gjerne kunne vært under ''hvem som helst'' sitt fuglebilde. Og jeg tror det kom mange nyttige innlegg der som vi alle kan ta med oss enten vi fotograferer fugl på kvist, katter på pute, IR-elg i UV solnedgang ;) eller hva det måtte være. Det fine med dotten er mangfoldet- og at forskjellige sjangere også kan inspirere og pushe litt på hverandre. At solide og erfarne aktører bidrar med direkte og klare vink skal vi bare være glad for. Ingen sitter med en fasit for hva som er riktig og galt- men utvikling er ikke dumt for noen. Vi som titter på og kommenterer hverandres bilder jevnlig kan lett danne et litt snevert syn på hva som kreves av et godt bilde innen vår sjanger. Nye impulser er friskt. Det gjelder uansett å sikte med hjerte og hjerne i en retning du vet passer deg. Behold fotogleden- mister du den hjelper det lite at noen av ''kritikerne'' elsker bildene dine.

Så bruk tiden i tenkeboksen fort så vi ser mer til deg om ikke altfor lenge.

Mvh
Svein B
Terje S.

Takk for flotte kommentarer. Jeg har på ingen måte tenkt å stikke av fra dotten pga av kommentarene. Er helt enig med deg Svein at innspill og diskusjon er med på å vidreutvikle oss som fotografer. I innledningstektsten takket jeg Arne og Bjørn for dette. Enkelte kan nok tolke det som ironi ,men jeg mente det faktisk. Sjøl om jeg på ingen måte trenger å vinkle meg over på deres bildestil. Jeg har også fått beklagelse at diskusjonen havnet på bilde mitt.
Så meg skal du få høre mer av Svein. Men nå er det prosjekt havørn/kongeørn som står på trappene fra helga. Derfor ingen nye kvistbilder

Mvh Terje
Monika Frisvold V.

Hei!
flott og skarp gråsisik som sitter ytterst på den flotte grein!
Fint lys og flott bakgrunn som alltid :)
hilsen monika Ps gleder meg til ørnebilder!!!!
Knut H.

Hei Terje
Støtter meg til de vise ord fra S.Bekkum.Håper
vi alle kommer styrket ut av diskusjonen som vinnere.
Ellers atter et topp fotoprodukt fra deg,Sollyset
inn på den dekorative greina fremhever Gråsisikkhunnen
på en flott måte der hun sitter i fin positur.Duse fine farger
i bilde ditt.Så neste blir ørn.
Knut
Terje S.

Får jeg sånn lys inn på ørna har jeg blinkskudd på gang i mine øyne.


Terje
Kjell Sigurd S.

Flott lys og en fin vri på komposisjonen Terje. Ditt beste på en stund synes jeg. Savner litt detaljer på fuglen og et lite blink i øyet, men det tilhører kategorien pirk. Severdig resultat.

Kjell S
Nils B.

La meg starte med å si at bildet faller i smak.
Når det er sagt så er nok det viktigste å beholde fotogleden i spennende harmoni med teknikk og fordypelse. Enten fordypelsen går på komposisjon, valg av hastigheter, bakgrunner, nye vinkler eller sist men ikke minst nye innfallsvinkler på Naturfoto. Når det gjelder ørnebilder så synes jeg du så absolutt skulle få deg ei ørn på kvist .-)
Stå på!
mvh Nils
Terje S.

Takk for kommentarer. Til Kjell Sigurd kan jeg si at med motlys som her, får jeg problem med å få frem detaljer i øye. Har faktisk prøvd å justere det opp med +0,67 EV uten at jeg syntes det ble bedre. Lukkertid på 1/50 sek på en liten spirre vipp som dette skal egentlig ikke gå, men ut i fra rådene forhold som lys ,lukkertid og motiv er jeg fornøyd. Til Nils vil jeg si at det blir ørnebilder uten ''kvist''.Lagret mitt er snart tomt for flotte greiner.
Gikk en Container idag til Oslo .

Mvh Terje
Anna Rosa L.

Jeg har ofte så ofte fått høre at jeg er kreativ, men aldri i verden om jeg har fått et så flott bilde som dette!!!
Det er nok veldig delt hva folk liker. Noen prioriterer kvalitet ovenfor orginalitet, og noen omvendt.
Dette er du i allefall flink på!
Jeg synes bildet er fantastisk fint!
-rosa-
Aleksander M.

Nydelig bilde!
Fantastisk flott bakgrunn og fuglen er meget flott den også.

Mvh Aleksander
Terje S.

Flott at dere likte bilde.

Mvh Terje
Vegard L.

Tja!. Så mange kommentarer uten at noen nevner halo-effekten rundt fuglen, spesielt øvre del. Regner med at du ser det selv. Det var det første jeg la merke til og det ødela helhetsinntrykket.
Ha en forstatt flott kveld. Vi snakkes! :-)
Vegard
Marius O.

Hva er halo effekt? Jeg synes nebbet ble litt vel mye gult. Mulig det er sånn i utgangspunket, har ikke sett denne arten live.Ellers ett flott bilde, med kjempefine, varme farger!
Terje S.

Jeg beklager Vegard men jeg kan ikke se noe halo effekt rundt fuglen. For meg er det baklys fra høyre inn på fuglen. Det er faktisk slik på raw fila også.
Oppskarping har kun vært Amount:500 0g Radius :0,25

Terje
Terje S.

Halo er oppskarpingskonturer slik jeg har forstått det.


Terje
Tom E.

Hei!
Det var jo synd det var siste gang da med pip på gren.
Vi får se det positive i det.Fugler på gren,skaper debatt og iriterer enkelte
Men jeg skjønner deg godt,gleden ved å fotografere er viktig og ingen må ta den i fra deg.Ser fram til flotte Ørnebilder eller andre kreative nyskapninger i framtiden.
mvh tom
Terje S.

Det blir ikke siste gang dere får se pip på gren fra min side, men for en stund.
Ørna ert på plass på åte. Idag var det 3 flotte havørner der, når jeg kjørte forbi. Har ikke tid før fredag å sitte der.

Terje
Vegard L.

Jeg syns fortsatt at det ''stråler'' av fuglen, men dersom andre ikke ser det er det ok. Bruk av shadow/highlight gir slik effekt, men du har kanskje ikke brukt det...
Vegard
Terje S.

Har ikke brukt shadow/highligth . Kun økt fargemetning til + 17 og oppskarpet som nevnt over og justert levels etter histogram.

Terje
Kjell Sigurd S.

Jeg reagerte også umiddelbart på det du beskriver Vegard, men ved nærmere ettersyn så jeg at det kun fremkom på de lyseste partiene av fjærdrakten. Kombinasjonen lyse fjær og motlys gir lett en halolignende effekt. Terje, jeg mente forsåvidt ikke detaljer i øyet, kun et lite glimt. Forstår at det er vanskelig å oppnå i motlys :-) I dag dukket gråsisiken opp hos meg også.

Kjell S
Terje S.

Da tror jeg at jeg hadde rett i mine antagelser vedr oppskarping og halo.
Skjønte poenget ditt Kjell Sigurd med glimt i øye. Kjekt at du har fått Sissiken på besøk du også. Jeg fikk besøk av sourvehauken igår. Vilt kaos bak huset. Tror den tok en dompapp. Alt skjer så fort .

Gleder meg til Sissikbildene dine Kjell med den flotte bakgrunnen din og vakkert kveldslys.

Mvh terje
Morten W.

Den halo-effekten så jeg også, og tror det skyldes at bakgrunnen ikke matcher med fuglen. Får de hvite fjærstrålene under og over nebbet til å se halo-aktig ut. Også litt på høyre vinge.
En annen farge på bakgrunnen, og jeg tror det ikke hadde vært sånn.
I dag kom disse fuglene til meg også. En flokk på rundt 20 individer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu