Bildet er vel ikke nyskapende akkurat, men jeg fascineres så utrolig av vannets bevegelse og evne til å ta opp og reflektere lyset i naturen og landskapet rundt. Bildet er tatt ved solnedgang og reflekterer lyset fra en rød kveldshimmel.
Utstyr
  • nikon D200
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235567} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (47)
Anne Lene B.
Hei Ivar
Vakkert bilde fra bekken med lekre farger, former og sløring!!

Hilsen Anne Lene
Rune S.
Et lekkert bilde, synes jeg. Flott med det strømmende vannet i kontrast til den kalde og harde isen. Flott komposisjon. Bra sett og fanget.

Mvh
Rune S
Cornelia T.
Hei, flott bilde, liker fargene og vannet i bevegelse, det får blikket til å gå fortere fra venstere mot høyre. Liker det godt.
mvh, ct
Kjell Sigurd S.
Flott fargespill og toneforløp. Fin komposisjon. Svært vellykket etter min mening.

Kjell S
Avsluttet .
Nydelige farger og bevegelser i bildet. Veldig fint!
mvh Trond
Terje S.
Vakkert og anbefaling ,mer er det ikke å si.

Mvh Terje
Anne-Lise S.
Liker blåfargen på isen her, som også går igjen i det slørede vannet mot høyre. Fine farger også fra sola i vannet. Du er god til å få oss til å lede blikket fra venstre mot høyre her. Mye pga blåfargen og linjene i is og vann.

Anne-Lise
Robin J.
Vakker naturfoto. Mvh RJ
Avsluttet .
Dette var rett og slett nydelig:-)Lyset reflekteres ikke bare i vannet,men også i isen,nydelige farger,vannet har akuratt passe fart og sløring og jeg syns det meste stemmer.Betyr ikke noe for meg om det ikk er nyskapende viss jeg bare liker å se på det og det gjør jeg med dette,jeg nyter det:-)
Hilsen Tone!
Arvid M.
Det var eit skikkelig bra bilde, flotte farger. Lika den kalde fargen på isen saman med den varme fargen på vatnet. Bra levert igjen Ivar.

mvh Arvid
Geir Helge S.
Hei Ivar. Liker motivet ditt godt! Meget pent med vannet som smalner inn mot den lille virvelen. Fargene, som er både varme og kalde, står godt til hverandre.
Det jeg derimot ikke liker så godt er det faktum at venstre side er for ''tung''. Når strømmen renner mot høyre ville det understrekes av en bedre balanse i bildet, evt. med en svak tyngde mot høyre. Et lite kutt i toppen hjelper litt, men det optimale, i mine øyne, ville vært en liten flik av is også nederst i høyre bildehjørne, samtidig som du komponerte slik at strømmen dannet en tydeligere diagonal nedover mot høyre...men det ville ikke blitt så lett kanskje.

Mvh Geir
Eivind B.
Nydelig spill mellom kaldt blått og varmt gult. Teknisk er det vel å betrakte som stilstudie i vellykket eksponering, men det visuelle imponerer meg likevel mest i dette bildet. Flott sug i vannet. Mvh eivind
Camilla S.
Hei

Så gyllent og varme farger det var i dette vannet, synes det er fine kontraster mot den isen som oser av nydelig blåtoner mot den oransje tonen vannet leker seg i.
Sløret er drømmende, kan sitte å studere hvor vannet vandrer rundt i bildet,
dette var helt nydelig.
Spennende!

-Camilla
Bent O.
Meget pent Ivar!! Nydelige farger, komposisjon og bevegelsen i vannet setter prikken over i'en. Dette likte jeg veldig bra!!

mvh Bent
Nina S.
Fint og vakkert, nydelig det gyldne og fin kontrast til den hvite isen. Nydelig bevegelse i vannet.
Mvh Nina
Per Espen T.
Dette likte jeg godt, utrolig flott. De myke bevegelsene og fargene i vannet gjør at dette skiller seg ut. Vakkert.
Morten W.
Dine bilder er alltid en fryd å se på. Og dette forsterker inntrykket enda mer.
Odd Tore S.
Studie i blått og solnedgang, fine og ganske duse fargekontraster koblet med kontrasten mellom is og rennende vann.
Pent å se på, og jeg synes at både komp og utsnitt funker her.
Odd Tore
ronny s.
Kjempe flott bilde dette synst eg. Flotte farger og skarpe runde issvullar.
passelig bevegelse i vannet
Mvh og anbefalig Ronny
Erik J.
Veldig fint fargespill med varmt og kaldt på samme tid. Absolutt severdig.
Peter W.
En otroligt fin naturbild med stämningsfullt ljus. Gillar kontraten mellan varma och kalla färger. Rätt slutartid prickade du in också, så att vattnet blev precis lagom softat. Mycket bra genomfört!

Mvh Peter
Svein B.
Lekkert Ivar. Jeg tror jeg ville kuttet en god cm i bunnen.

Mvh
Svein B
Elisabeth Strøm B.
Lekkert og noe jeg absolutt ville ha hatt på min vegg ! Komposisjon, lysspillet fra is og vann gjør hele greia veldig bra.
mvh. Elisabeth;
Eirik H.
Alt for sukkersøt for meg, men så har eg heller aldri fått noko ut av slike bilete av fossestryk. Eg ser at dette biletet er av topp teknisk kvalitet, men meir er det ikkje for meg. Her er biletet bygd opp som eit landskap. Kva med å prøve å tenke på det som eit portrett?
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde! Jeg har sansen for både naturen og fargene her. God komposisjon:)

Inger-Lise
Stig Børre E.
Hei Ivar!
Jeg er i utgangspunktet litt mettet av rennende vann om dagen, men dette var forfriskende og annerledes. Den gyldne bekken mot den kalde blå isen gjør bildet delikat. Teknisk er dette en høydare. Komposisjonen syns jeg også fungerer veldig bra med fine linjer. Det blå feltet i strømmen gjør at høyresiden balanserer og henger sammen med venstreisden. Meget bra!

StigB
Inge S.
Hei.
Her er det meste sakt og jeg sier bare: Nydelig:-)

Mvh Inge
Sondre S.
Utrolig vakkert bilde, Ivar. Dette likte jeg. Kontrasten mellom det slørete vannet, og isen som er helt klar, og fargespillet mellom is og vann. Jeg er helt lamslått. Dette er noe av det tøffeste jeg har sett. Linjene i vannet liksom fører deg gjennom bildet akkurat som vannet med seg ting nedover elva. Jeg klarer ikke å utrykke hvor vakkert det er. NYDELIG!

Sondre
Ivar B.
Hei! Takk for kommentarer! Det er flott å høre andres tanker om bildet. Selv føler jeg at jegikke er helt i mål, og Geir Helge setter delevis ord på mine tanker også. Det er ett eller annet med balansen jeg føler ikke er helt i mål. Tanken var at vannets s-kurve ville balansere den litt tunge venstresiden i bildet. Jeg synes jeg lyktes tålelig bra, men føler fortsatt her er litt ubalanse.

Takk til Terje, Ronny og Stig Børre for anbefaling

Takk igjen alle sammen! Mvh Ivar.
Odd E. k.
Hei Ivar!

En flott stemning fra vannkanten. Flott vannføring der sikkert bunnen fremmer flotte farger i vannet. Sløringen er svak og passer fint inn i helheten. Isen er skarp og inneholder fine formasjoner, der blåtonen sammen med speilingen fra vannet gir en flott stemning. Komposisjone er meget bra Ivar.

Mvh

Odd E.
Nils G.
Et blinkskudd i mine øyne. Den blå og kalde isen er flott mot det varmfargede og livgivende vannet som bare strømmer og strømmer.
Lukkertid synes jeg er perfekt. Utsnitt synes jeg er perfekt. Fargemettning synes jeg også er topp. Og naturligvis er iskonturene skarpe som de bør være i et slikt bilde.

Nils
Øyvind A.
Pent, forførende farger og glød. Og fint utført på alle måter.
Jeg er ikke overbegeistret for utsnittet. En litt mer fortettet variant kunne blitt bedre tror jeg.
Ø.
Jan-Eilert P.
Henger meg på skrytekoret. Meget flott dette.

Er enig med Øyvind at et tettere utsnitt kan virke sterkere.

Jan-Eilert
Hans-Jørgen H.
Hei Ivar!
Et nydelig, kunstnerisk detaljbilde du viser her med utrolig flotte farvetoner.
Kan se lenge på dette.
Ha en fin helg!
Hilsen Hans-Jørgen
Tone A.
Hei
Ei velfortjent anbefaling for dette vakre vinterbilde med fargespelet som saman med is og sløringar gjer bildet spesielt. Flott linjeføring med det sløra vatnet som slyngar seg frå venstresida nedover og endar i høgrekanten med sprudlande vatn som gir liv til bildet.
Isflaka med sine skarpe detaljar og lysrefleksjonar saman med fine blåtonar gjer bildet spesielt. Kontrastane mellom rødorangetonar som dominerar vatnet og isflatene med kulde og refleksjonar gir ein flott effekt.
Eit kutt øverst til rett over brusinga av vatnet i høgrekanten vil gi bildet eit anna uttrykk, men eg likar også bildet slit det er med flott dybde med isflaket som forset bakover. Flott eksponert og flott oppdaga motiv med vinteren sine vakre detaljar.
:) Tone

Stine J.
Hei

Lekker, kald og skarp is mot det gyldne slørete vannet. Meget dekorativt. :)

mvh Stine
ingeborg w.
Lekre varme og kalde farger står godt mot hverandre her. Jeg liker hvordan vannet renner mellom isen oppe og nede for så å skape et lite mønster. Hva er lukkertiden her?
Ivar B.
Hei folkens! Takk for nye kommentarer.

Ingeborg:lukkertiden er 1/1 sekund og blender 16. Mvh Ivar

Flere antyder andre utsnitt med kutt i bunnen, toppen eller et generelt tettere utsnitt. Jeg ser også at flere av disse forslagene kan gi godt resultat. Det viktigste for meg vil likevel være og bevare hele S-kurven som går gjennom bildet for å bevare dybden og balansen i bildet. Mvh Ivar.
Rolf S.
Henger meg på dei positive kommentarene. et vakkert stykke naturfoto der komposisjon og farger hever bilde.
Mvh Rolf
Avsluttet .
Hei Ivar!
Henger meg på skrytekoret jeg også :-) Dette kan du godt henge opp på veggen.

MvhJanR
Wenche J.
Hei Ivar
Hva kan jeg si som ikke allerede er sagt? Henger meg paa alle positive kommentarer. Hadde det vaert mitt bilde hadde jeg vaert saa stolt at jeg hadde fallt av stolen:):):)
Gratulerer
Mvh Wenche
G. Hanna W.
Hei IVAR!
Her er det bare en ting å gjøre: Anbefaling fra meg!!!

Mvh G.Hanna
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg håper du fortstter å være fascinert av disse motivene.. Nydelig er det virkelig. Når det gjelder kutt, forstår jeg at du vil beholde s-kurven, men jeg føler at det hvite området oppe til venstre trekker litt mer oppmerksomhet enn det burde. Ellers er det en fabelaktig skarphet og noen flotte farger.

vh ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var en fryd å se på, særlig 1/2 parten av nedre del,
fine komplementære fargetoner, fin komp.

Mvh Inger Anne
Ivar B.
Takk til dere siste også! Hyggelig at dere liker det!

G. Hanna: takk for anbefaling:-)

Igjen takk alle sammen. Mvh Ivar.
Hallgrim B.
Vakkert Ivar, fine kontraster og farger. Isen står bra til elva, og bilde som dette blir aldri gamle, så ei fornying er alltid velkommen. Fin skarphet.
kåre l.
Ternigkast 6!
Aldeles nydelig.
Bevegelse, linjer, farger... Alt stemmer :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu