Tåkeskyer
Tåkesyer over Vengsvatnet i Hålandsdalen.
Syntes Vatnet kom godt fram, samtidig vises skyformasjonen godt. Kunne nok kutta ein del av framgrunnen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-28 23:01:45
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-28 23:04:01
    Versjon #3
Utstyr
  • FinePix 810 Digital
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger288
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235619} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Ole-Kristian T.

Synes dette er flott! Tåkeformasjonene er spesielt dekorative :) Lurer på om jeg ville lagd et panoramautsnitt her, droppet noe av himmelen, som er for lys, og skogen nederst, som er veldig mørk. Kanskje bildet hadde blitt enda bedre :)
Ole-Kristian T.

Hei, ser forresten du er ny her, så jeg får ønske deg velkommen og lykke til med bildene dine. Som deg er jeg en godt voksen mann som har tatt opp igjen en gammel hobby, inspirert av min sønn :)
Ivar B.

Å ja! Det er så vakkert i Hålandsdalen, gleder meg allerede til å komme på besøk igjen:-) En velkjent og flott stemning over Vengsvatnet. Nydelig lys, speiling i vannet og mystisk og stemningsfull tåke. Tror du kunne med fordel kunne rendyrket dette bildet i panoramaformat. Dette for å konsentrere seg om det som virkelig er interessant og vakkert i dette bilde. Et slikt motiv har så store kontraster mellom lyset i himmelen og den mørke forgrunnen at kameraet ikke greier å gjenngi et så stort spenn i toneforløp. Når jeg kommer til dalen, kan jeg vise deg hvordan du kan greie å få alt i bildet riktig eksponert med noen ''triks''. Slik bildet er presentert nå, så trekker den overeksponerte himmelen mye oppmerksomhet, samt at forgrunnen ikke tilfører bildet så mye som du selv nevner. Et kutt oppe med ca en cm himmel over Våganipa, samt kutt i bunnen slik at du har igjen ca 2 cm med sort forgrunn vil gjøre underverker med dette bildet. Ved et slikt kutt, vil du sitte igjen med et panorama som kler landskapet godt, samt at all fokusen rettes mot stemningen med vannet og tåka, og du sitter igjen med et flott og stemningsfullt bilde fra Hålandsdalen. Mvh Ivar.
Arvid M.

Takk for kommentarene!
Ja eg er heilt ny i på FotoNo, er heller ikkje van med bildebehandling så det blir å prøva og feila. Har berre fotografert med Digital kompakt-kamera nokre år. Har nett investert i nytt Canon 400D, sidan eg har hat Canon 1000F tidligare, så får eg sjå om motiva dukkar opp. Set derfor pris på tilbakemeldingar frå dåke.
Tusen Takk!
Skal prøva å leggja ut eit bilde i panorama , der kutta noko av himmelen og den mørke framgrunnen som blei nent.
Helsing Arvid
Ivar B.

Halloi!
Versjon 3 ble meget bra synes jeg. Nå blir all fokus rettet mot det som er spennende i bildet. Versjon 3 med mer panoramaformat kler landskapet godt. En flott naturskildring fra dalen dette. Lengter allerede etter en tur igjen:-) Mvh Ivar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu