Kald fornøyelse
De siste dagers fine vær slo pluttselig om til full storm og snøstorm. Hadde satt av dagen til havørnfoto men lyset og været var ikke på min side idag. Hadde besøk av 3 forskjellige havørner men sterk vind og snøfall gjorde fotojobben nesten umulig. I morra er det pån igjen med forhåpentligvis bedre vær.
Greit ut fra rådene forhold med iso 1250 og lukkertid på 1/50 med storm i kasta.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-26 21:06:11
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-26 22:08:23
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-01-26 22:57:44
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetIso 1250
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger586
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_235738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Monika Frisvold V.

Hei
Ja med tanke på været i Romsdalen, så er dette flott bilde av ørnen.
Ønsker deg lykke til i morgen...... flink du! :)
Vegard L.

Det er jo en fin start, teknisk ihvertfall. Lykke til.
Mvh Vegard
Aleksander M.

Ja, en fin start.
Det er jo ikke bare, bare med ørner.

Mvh Aleksander
Terje S.

Takk for kommentarer. Hadde ønsket meg både bedre lys og vær. Tror jeg ikke har frøset slik siden militæret med 44 minus på Skjold i indre Troms i 1984. Neste gang lykkes jeg bedre.

Terje
Robin J.

Erfaringen fra Skjold kan komme godt med under slike forhold. Bra start under rådende forhold. Flott lys vil du nok få etterhvert dersom jeg kjenner deg rett. Mvh RJ
Terje S.

Jeg er er hard nøtt og gir meg aldri før jeg er fornøyd. 27 år som småvilt og storviltjeger kommer godt med. Blir nesten en besettelse. Har bestemt meg for å stå over i morra vist været ikke er bra. En dag til med 8-9 minus og full storm, med lukkertider på 1/50 sek og 1250 iso frister ikke.

Terje
Knut H.

Hei Terje.
Lys og vær tatt i betrakning har
du vel fått opptimalt utav de.
Skarpheten er på topp de vises på
ørneryggen at vinden tar tak.I
morgon er de en ny dag garantert ikke
minus 44 de lover jeg.
Knut
Marit O.

Artig tatt dette, lite støy i bilde til og være så pass høy Iso Terje :)
Mvh Marit
Tom E.

Hei!
Småpent dette.Været i dag var jo helt for jæ...
Ser fram til ørnebilder tatt under bedre forhold.
mvh tom
Knut Børge S.

Hei Terje!
To flotte bilder av Kongeørna dette. Teknisk bra! Gleder emg til å se de kommende bildene av ørna, de blir sikkert knallbra!
mvh KBS
Terje S.

Takk for kommentarer. Bildene er av en ung Havørn. Ikke Kongeørn sjøl om fjørdrakten er ganske lik. Kongeørna har også mindre nebb.

Terje
Kjell Sigurd S.

Fasinerende fugl og fint å se noe annet enn ørn i solnegang også :-) Likte dette, v2 bedre enn v1 - om enn litt mørkt. Forholdene du beskriver høres utrivelige ut. Lykke til i morgen. Ser frem til fantastiske og kreative ørnebilder fra deg de nærmeste dagene.

Kjell S
Egil S.

Jeg kjenner kulden....
Har jobbet nede på Møre i 15 år, så jeg skjønner hvordan du hadde det.
Synes ikke du skal være misfornøyd med dette heller jeg.
Flott dokumentasjon av ørna i uværet.

Lykke til i helgen!

Mvh.
-Egil
Knut Børge S.

Ah beklager feilen Terje:) Lignet veldig på en Kongeørn ved første øyekast, første jeg ser på med Havørna er det stor gule nebbet og den lyse fjærdrakta. Men dette var da en ungfugl...
Odd E. k.

Hei Terje!

Bra'e bilder dette Terje. Den virker noe medtatt ut, men disse greier godt det barske miljøet. Flott fanget der skarpheten sitter bra. Fasinerende fugler som det skal bli artig å følge Terje. Alle versjonene er flotte.Flott fanget!

Mvh

Odd E.
Robin J.

Synes V2 ble best av disse. Under rådende forhold sunes jeg det ble veldig bra. Gleder meg til fortsettelsen. Mvh RJ
Terje S.

Takk til dere som har kommet til og varmer hjerte mitt. Det trengs etter en slik dag i skjulet ,sjøl om kvaliteten hadde ønsket vært bedre.

Mvh Terje
Terje S.

Glemte og legge til at på V4 hadde halve objektivet blitt dekt av snø. Derfor så blast. Prøvd å øke kontrasten men snø er ingen Nikkor.

Terje
Eirik G.

En grei start, men rådende forhold gir utslag som overredigering for å ''redde'' bildet - tenker spesielt på de mørke partiene i bildet.

Nå vet jeg ikke helt hvordan åteplassen din ser ut, men utifra disse bildene ville jeg flyttet skjulet/bygd det om noe slik at du kan få lavere standpunkt. Synes disse bildene ble litt for mye ovenfra og ned etter min smak. Mister litt kontakten med fuglene.

En helt annet sak: Ser du fargemerkete ørner, så noter gjerne ned fargekodene og send inn observasjonene med dato til Prosjekt Havørn/Alv Ottar Folkestad så bidrar du til litt vitenskapelig arbeid også, mens du allikevel sitter der og fryser :-)

EIG
Ivar B.

Gleder meg virkelig til hva du kan få til her når lyset kommer tilbake. Et spennede prosjekt som krever sin mann av arbeid og tålmodighet. Versjon 2 og 3 ble flotte synes jeg, så da kan man bare tenke hva det blir til under gode forhold. Lykke til, venter i spenning. Mvh Ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu